$
בורסת ת"א

בן־משה מצא את הדרך להגדלת ההון של דור אלון

החברה תציג את הרכוש הקבוע בדו"חות 2016 לפי מודל הערכה מחדש. ההון העצמי יגדל ב־90 מיליון שקל, אך לא ניתן יהיה לתרגם אותו לדיבידנד

אלי שמעוני 06:5615.03.17

מודל חשבונאי יקפיץ את ההון העצמי של דור אלון בכ־90 מיליון שקל. דור אלון תציג בדו"חות 2016, שיפורסמו עד סוף החודש, את הרכוש הקבוע שלה על בסיס מודל "הערכה מחדש" – הצגה של נכסים לפי שוויים ההוגן, וזאת בניגוד למודל העלות, שבו הרכוש מוצג במאזן לפי העלות ההיסטורית שלו בניכוי הפחת.  

במקרים רבים שבהם חלפו שנים רבות מאז רכישת הנכס, העלות המופחתת של הנכס עשויה להופיע במאזן החברה כאפס או כשווי נמוך מאוד, כאשר בפועל לנכס קיים שווי כלכלי.

 

הנכסים שערכם יעלה בספרי דור אלון צפויים להיות בעיקר מתחמי תחנות דלק שהיא מפעילה, לבד או עם שותפים. מכיוון שמדובר בנכסים שהחברה משתמשת בהם במסגרת פעילותה, הם נחשבים כרכוש קבוע.

 

שיפור של 15% בהון העצמי

להערכת החברה, כתוצאה מאימוץ מודל "הערכה מחדש" יגדל ההון העצמי של דור אלון ב־15%, לעומת ההון העצמי שהוצג בדו"חות הרבעון השלישי של 2016. בדו"חות אלה עמד ההון העצמי של דור אלון על 612 מיליון שקל, ולפי המודל החדש ההון העצמי יגדל ל־703 מיליון שקל. שינוי התקן החשבונאי לא מאפשר להכיר ברווחים כתוצאה מהעברת רכוש קבוע למודל הערכה מחדש, ולכן דור אלון לא תוכל לתרגם את הגידול בהון העצמי לדיבידנד לבעלת השליטה בה, אלון רבוע כחול.

 

לפני כחודש, בעיצומה של תקופת הכנת הדו"חות הכספים השנתיים, החליטה במפתיע קבוצת רבוע כחול שבשליטת מוטי בן־משה להחליף את רואי החשבון של החברות בקבוצה לקראת פרסום הדו"ח השנתי של 2016. אלון רבוע כחול, והחברות־הבנות שלה – דור אלון, נעמן ורבוע כחול נדל"ן – החליפו את משרד רואי החשבון קסלמן וקסלמן (PWC ישראל), ומינו במקומו את משרד זיו האפט BDO. לדברי יאיר תמיר, סמנכ"ל הכספים בדור אלון, שינוי המדיניות לא קשור למהלך שביצעה לאחרונה אלון רבוע כחול להחלפת רואי החשבון שלה.

 

דור אלון רשמה תוצאות טובות בינואר־ספטמבר 2016: רווח נקי של 58 מיליון שקל, זינוק של כמעט פי שלושה לעומת התקופה המקבילה, כשרוב ההכנסות והרווחים מגיעים מתחום מתחמי התדלוק. השנה האחרונה היתה שנת המהפך בדור אלון. בתחילת 2016 ובשלהי 2015 סבלה המניה ממצבה הקשה של החברה־האם אלון רבוע כחול.

 

אולם לאחר התייצבות ההסדר באלון רבוע כחול, וכניסתו של בן־משה לשליטה בחברה החלה המניה לרשום עליות. בן־משה קנה את השליטה באלון רבוע כחול מקבוצת אלון של שרגא בירן, דודי ויסמן והקיבוצים, לאחר שזו סבלה ממצוקה פיננסית בעקבות קריסת רשת מגה, שבה החזיקה בעבר (100%). מניית דור אלון זינקה בחצי השנה האחרונה בשיעור של 50%, ושווי השוק שלה נושק למיליארד שקל.

 

הסכם עם מזרחי טפחות

בתוך כך דיווחה דור אלון כי החברה־הבת, אלון מרכזי אנרגיה גת, התקשרה בהסכם עם בנק מזרחי טפחות להעמדת מימון להקמה ותפעול של תחנת כוח בחצר מפעל סוגת בקרית גת. הפרויקט הנו להקמת תחנת הכוח לייצור חשמל וקיטור באמצעות גז טבעי בהספק של כ־ 73 מגה וואט. החשמל המיוצר בתחנת הכוח יימכר לסוגת ולצרכנים נוספים ועודפי החשמל יימכרו לחברת החשמל בתעריף קבוע לתקופה של 18 שנים.

 

מוטי בן משה מוטי בן משה צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x