$
בורסת ת"א

עובדי מזרחי טפחות מתנגדים לתוכנית הפרישה מרצון; ביום שני - דיון בבית הדין לעבודה

ועד העובדים טוען כי תוכנית הפרישה מרצון של 300 עובדים פורסמה אתמול על ידי ההנהלה מבלי לנהל מולו משא ומתן כמתחייב בחוק

רעות שפיגלמן 22:1429.12.16

ועד העובדים בבנק מזרחי טפחות מעוניין למנוע את יישומה של תוכנית הפרישה מרצון שפרסם הבנק אתמול (ד'). דיון בנושא נקבע ביום שני הקרוב בבית הדין לעבודה. לטענת ועד העובדים, ההנהלה פרסמה אתמול בתקשורת את תוכנית הפרישה מרצון , שהיא במסגרת תוכנית ההתייעלות הרב שנתית של הבנק, וזאת מבלי לנהל מול הוועד משא ומתן בנושא, כמתחייב מחוקת העבודה ומהנוהג בבנק.

 

תוכנית הפרישה מרצון שעליה הודיע אתמול הבנק כוללת פרישה מוקדמת מרצון של 300 עובדי הבנק. עובדים מתחת לגיל 55 יוכלו לפרוש תוך קבלת פיצויי פרישה מוגדלים בהיקף של 250% ועובדים מעל גיל זה יוכלו לפרוש תוך קבלת פנסית גישור, עד גובה של 70% מהשכר החודשי, ועד גיל הפנסיה הקבוע בחוק.

 

התוכנית צפויה לחסוך לבנק, עם סיומה, כ-70 מיליון שקל מדי שנה. לתוכנית יוכלו להצטרף עובדי הבנק עצמו ועובדי חטיבת הטכנולוגיות. הבנק הודיע על תוכנית הפרישה מרצון, כפי שעשו בנקים אחרים במהלך השנה האחרונה, כצעד התייעלותי, ובהתאם להודעתה של המפקחת על הבנקים חדוה בר לפני כשנה על ציפיותיה כי המערכת הבנקאית תתייעל בצורה עמוקה ובהתאם הבנקים יגישו לראשונה תוכניות התייעלות רב שנתיות סדורות.

מנכ"ל בנק מזרחי טפחות, אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות, אלדד פרשר צילום: עמית שעל

 

ועד העובדים בבנק מזרחי טפחות טוען כי ההנהלה לא ניהלה משא ומתן עם העובדים, כמתחייב מחוקת העבודה, ולא הציגה להם את פרטי התוכנית, אלא הם עודכנו על כך באמצעי התקשורת ובדיווחי הבורסה. התקיימו כשתי פגישות בין ועד העובדים לבין נציגת ההנהלה בנושא, ריטה רובינשטיין - הממונה על משאבי אנוש ומנהל בבנק. בפגישות, הוועד ביקש לקבל לידיו פרטי התוכנית כמו גם מספר דרישות שהציג כמו קבלת מענק הירתמות חד-פעמי בגובה של משכורת אחת לעובדים ובקשה לניהול משא ומתן על מרכיבי התוכנית, אולם בעודו ממתין הוועד לתשובות בנוגע לדרישותיו, הוציאה אתמול (ד') הנהלת הבנק הודעה לעובדים ולתקשורת על תוכנית הפרישה.

 

בבנק לאומי, בנק הפועלים ובבנק דיסקונט שגם פרסמו תוכניות פרישה מרצון השנה, בוצע התהליך תוך שיתוף ועד העובדים, ולכן, על פניו, מדובר על מהלך חריג, של אי עדכון ואי שיתוף פעולה של ההנהלה את העובדים במהלך.

 

תוכנית הפרישה מרצון האחרונה שהונהגה בבנק הסתיימה לפני כשנה, בדצמבר 2015, ונמשכה עשר שנים. מטרת התוכנית שפורסמה אתמול היא טיוב פרופיל כוח העבודה בבנק תוך קליטת כמות זהה של עובדים לכמות הפורשים, אך קליטה של עובדים צעירים יותר שעלות שכרם נמוכה יותר.

 

טענות הוועד נוגעות ל-4,300 עובדי הבנק המאוגדים תחת הסכם קיבוצי.

 

לא ניתן היה להשיג את תגובת הבנק עד לפרסום שורות אלו.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x