$
בורסת ת"א

למרות התנגדות האוצר: דירקטוריון בזק נתן אור ירוק למיזוג עם yes

האוצר מתנגד להחלטת משרד התקשורת לאשר לבזק הפרדה תאגידית - צעד המקנה לבזק את האפשרות לקיזוז הפסדי המס של yes

אלירן מלכי 10:3026.12.16

למרות התנגדות האוצר: חברת בזק הודיעה הבוקר (ב') כי דירקטוריון החברה אישר אתמול את מיזוג yes לתוך בזק, והמיזוג כפוף להתקיימות יתר התנאים למיזוג - קרי החלטות רגולטוריות סופיות של משרד התקשורת. ההודעה של בזק מגיעה במשך ישיר להחלטת משרד התקשורת מהשבוע לעבר על האישור הצפוי לביטול ההפרדה התאגידית של החברה - ולאחר התנגדות שהביע האוצר להחלטת משרד התקשורת.  

הודעת בזק מהיום כוללת גם את לוח הזמנים למיזוג לפיו התהליך ייקח לפחות חודשיים מקבלת ההחלטה "מועד השלמת המיזוג לא יחול קודם שיחלפו 50 ימים מהמועד בו הומצאה הצעת המיזוג לרשם החברות".

 

משרד התקשורת אישר בסוף השבוע לקבוצת בזק לבטל את ההפרדה התאגידית הקיימת בה, המהווה צעד ראשון לקראת ביטול ההפרדה המבנית. ביטול ההפרדה התאגידית כשלעצמו אינו מהווה כל בשורה עבור ציבור הצרכנים ובעיקר מקנה לבזק את היכולת לקזז הפסדים בין החברות־הבנות בה לצורכי מס, דוגמת ההפסדים הקבועים בחברת הלוויין yes.

 

בהמשך, לאחר ביטול ההפרדה המבנית, תוכל קבוצת בזק למכור סל שירותי תקשורת שלם במחיר שיאפשר לה להתחרות בחבילת הטריפל של HOT. בבזק מעריכים כי המיזוג ייקח הרבה יותר מחודשיים, בין היתר בשל ההתנגדויות מצד האוצר למהלך בעיתוני הנוכחי. 

 

במשרד האוצר מתכוונים להתנגד ולהיאבק בכוונת משרד התקשורת לקדם את ביטול ההפרדה המבנית. גורמים באוצר אומרים כי נראה שמשרד התקשורת מבקש לפצות את בעל השליטה בבזק ומקורבו של ראש הממשלה שאול אלוביץ', לאחר שהחברה חויבה לפתוח את תשתיותיה למתחרות במסגרת חוק ההסדרים.

 

במכתב שנשלח אתמול על ידי הממונה על התקציבים במשרד האוצר, אמיר לוי, למנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, נכתב כי "בהתייחס לביטול ההפרדה התאגידית, ובהתייחס לקשירתה כנגד התחייבות בזק לביצוע השקעות בתשתית פס רחב, עלינו להתריע כי מדובר במהלך בעל פוטנציאל לפגיעה משמעותית בתחרות בשוק התקשורת, בוודאי בעת הזו, שכן טרם הבשילו התנאים לקידום מהלך מעין זה".

 

בין הקשיים שפרש לוי בפני פילבר על פני חמישה עמודים התייחס לכך שרפורמת השוק הסיטונאי שנועדה לפתוח את שירות הטלפונים הקוויים לתחרות עודנה בהתהוות ורחוקה מהתבססות. ההחלטה מ-2012 לפיה תבוטל ההפרדה המבנית הייתה כרוכה בכך שהרפורמה בשוק הסיטונאי תביא לתחרות בשוק. אולם כעת "ביטול הפרדה תאגידית בעת הנוכחית... עלול להחריף את מצבו התחרותי של שוק התקשורת ולהגביר את שליטתה של בזק באופן אשר יפעל לרעת ציבור הצרכנים והמשק".

 

ח"כ עליזה לביא ממפלגת יש עתיד אמרה על החלטת משרד התקשורת לבטל את ההפרדה התאגידית והמבנית בבזק בהמשך כי "החלטה שלוקה בחוסר סבירות קיצונית ומחייבת בדיקה מחודשת. מונופול בזק זוכה כאן במתנה יקרת ערך על חשבון הציבור, בצעד שמאפיין מאוד ממשלה שעסוקה במקורביה ולא באזרחיה".

 

שאול אלוביץ' בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' בעל השליטה בבזק

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x