$
בורסת ת"א

ראיון כלכליסט

חיים כצמן: "הזרמנו 750 מיליון שקל לדורי ללא הצלחה. יש נקודה שבה אומרים - די"

בעל השליטה בגזית גלוב, החברה האם של דורי, בראיון לכלכליסט בעקבות קריסת חברת הנדל"ן: "אני משוכנע שדורי בניה בבעלות אחרת תדמם פחות ותצליח יותר בעסקיה"; מניות החברות צונחות בבורסה ביותר מ-50%

אורן פרוינד 11:5814.01.16

"הזרמנו כבר 750 מיליון שקל לדורי ללא הצלחה, אולי מישהו אחר ינהל את זה יותר טוב", כך אומר חיים כצמן בשיחה עם כלכליסט בעקבות הקריסה של מניות ואיגרות החוב של דורי בבורסה.

 

"דורי זה לא פעילות הליבה של גזית גלוב. ניסינו לעשות הצעת רכש ללא הצלחה. אנחנו חושבים בראש ובראשונה על בעלי המניות של גזית גלוב ועל בעלי האג"ח שלה. ולכן הצעד הכי נכון לבעלי המניות של גזית גלוב זה למכור את החברה. ניסינו לעשות הכל כדי להציל אותה והצעת הרכש שלנו נכשלה", אומר כצמן.

 

ההחלטה של גזית גלוב בה שולט כצמן למכור האחזקות בדורי קבוצהובחברת הבת דורי בניה, הגיעה לאחר שהאחים רוני ואורי אדלסבורג טרפדו לגזית ישראל (חברה בת של גזית גלוב) את הצעת הרכש בדורי קבוצה על ידי כך שרכשו מבית ההשקעות פסגות את מניותיו (7.6%) והתנגדו להצעה.

כצמן: "יש נקודה שבה על מנהיגות לומר די. אני משוכנע שדורי בניה בבעלות אחרת תדמם פחות ותצליח יותר בעסקיה. נוצר מצב שבו היותנו דיפ פוקט קומפני עבד לרעתנו ובסופו של דבר לרעת החברה עצמה. הקבלנים, הספקים, העובדים, בעלי המניות ומי לא ניצלו את המחויבות הגבוהה שהפגנו עד תום. והתום הוא תום."

 

 צילום: נמרוד גליקמן

 

קבלנית הנדל"ן למגורים דורי בניה הולכת ושוקעת עמוק בבוץ. שבוע לאחר שמונה לתפקיד יו"ר הדירקטוריון במקומו של אבי ורטהיים התפטר היום אריה מינטקביץ מהדירקטוריון - ובעקבותיו התפטרו כל חברי הדירטקוריון של דורי בניה.

 

שרשרת זעזועים 

שלשום פקד את חברת הבנייה הכושלת עוד זעזוע בשרשרת הזעזועים שלה בחמש השנים האחרונות. אסף מור, מי שנחשב להבטחה הגדולה ליציאה של דורי בניה מבור ההפסדים, הודיע במפתיע על התפטרותו מהחברה ויעזוב אותה רשמית ביולי 2016.

 

ההתפטרות של מור היא חוליה נוספת בשרשרת זעזועים שפוקדת את דורי בניה בשלוש השנים האחרונות. זה התחיל בסוף שנת 2013 בתקופתו של המנכ"ל אריק וילנסקי כאשר בחברה נתגלעו סטיות באומדני העלויות בפרויקטים שלה בהיקף של 37 מיליון שקל שהכניסו אותה לסחרור של הפסדים מתמשכים.

 

בעקבות ההפסדים והסטיות באומדנים החליטו בהנהלת גזית גלוב להחזיר את מור לתפקיד. מור, שהיה אמור להחזיר את החברה למסלול של רווחיות, פתח את הכהונה שלו בניקוי אורוות מינה ועדה חיצונית עם בודק מומחה שגילה סטיות של 440 מיליון שקל באומדני העלויות של הפרויקטים של החברה, ואילץ אותה לבצע צעד מביש של תיקון לאחור של הדו"חות הכספיים. אלא שגם לאחר ניקוי האורוות מור לא הצליח להחזיר את דורי בניה למסלול של רווחיות וההפסדים המשיכו להיערם.

 

בתשעת החודשים הראשונים של 2015 רשמה דורי בניה הפסד מצטבר של 183 מיליון שקל ושרפה מזומנים בהיקף של 162 מיליון שקל, והבור של סטיית האומדנים דורי תפח מ־440 מיליון שקל ל־715 מיליון שקל, זאת, אף שבמהלך תקופתו של מור לא נוספו פרויקטים נוספים לחברה מעבר ל־21 הפרויקטים של בנייני המגורים שהיא בונה. נתון זה בהחלט מעיד על הבלאגן בדורי בניה וביכולת ניהול הפרויקטים שלה. כפי שזה נראה כרגע, הבור צפוי להמשיך להיערם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x