$
שוקי חו"ל

יוצאים לדרך: אלקואה תפתח הלילה בניו יורק את עונת הדוחות

בשוק מצפים לעונת דוחות רבעון ראשון מאכזבת, החלשה ביותר מזה שנתיים וחצי. ענקית האלומניום שממשיכה לסמן את פתיחת התקופה - למרות שיצאה ממדד דאו ג'ונס לפני כשנה וחצי - תסיים הלילה רבעון קשה, במהלכו ירדה המניה לשפל של 12 חודשים

מיקי גרינפלד 10:0008.04.15

יוצאים לדרך: אלקואה תפתח הלילה לאחר המסחר בניו יורק את עונת הדוחות של החברות הציבוריות האמריקאיות לרבעון הראשון של 2015 - וזו צפויה להיות עונה לא פשוטה: על פי חישובי צפי התוצאות של האנליסטים, עונת הדוחות שבפתח תהיה החלשה ביותר שנרשמה בעיר מזה שנתיים וחצי, כשהדולר המתחזק המקשה על היצואניות האמריקאיות מניע את ההערכה העגומה.  

הפתיחה הלילה של אלקואה, שלא צפויה להיות מלהיבה במיוחד, עשויה בהחלט להיות סימן לבאות. אך לפני הכניסה למספרים, כמה מילים בקצרה על אלקואה. יצרנית האלומיניום שנוסדה בסוף המאה ה-19 (וקיבלה את השם אלקואה ב-1910), נכנסה למדד הדגל דאו ג'ונס לפני כ-55 שנה. אלקואה זכתה למעמד הטקסי של "פותחת עונת הדוחות", בתוקף היותה, מדי רבעון, המדווחת הראשונה מבין 30 החברות במדד.

 

בספטמבר 2013, לאחר 54 שנים בדאו ג'ונס, הוצאה אלקואה מהמדד, בעקבות ירידה מתמשכת בהכנסות וברווחים. ביחד איתה יצאו מהמדד בנק אוף אמריקה ו-HP. את אלקואה החליפה חברת נייקי (גולדמן זאקס החליף את בנק אוף אמריקה ו-ויזה החליפה את HP. מאז נערכו שינויים נוספים), שלמעשה הפכה למדווחת הראשונה. ואולם, מסורת נותרה מסורת, ולפחות נכון לעכשיו, בכלי התקשורת האמריקאיים, הדוח של אלקואה עדיין זוכה לתשומת לב מיוחדת כפתיח הבלתי רשמי של עונת הדוחות.

 

מפעל אלקואה מפעל אלקואה צילום: בלומרג

 

חותמת רבעון קשה

אלקואה תחתום הלילה רבעון לא פשוט, לנוכח ירידת מחירי האשלג בחודשים האחרונים. בחודש ינואר צפתה בחרה גידול של 7% בביקוש לאלומיניום במהלך 2015, ואולם, מאז ההודעה איבד מחיר החוזה על האלומיניום 7.5%. האנליסט אנתוני ריזוטו (Anthony Rizzuto) מ-Cowen & Co, אמר כי הביקוש לאלומיניום קשור בדרך כלל למחירי המניות במגזר התחבורה – ומדד דאו ג'ונס תחבורה (מדד שכולל את מניות המגזר הגדולות) רשם מתחילת השנה ירידה של 5.4%.

 

ואכן, שווי מניית אלקואה רשם ירידה חדה של 17% מאז פרסום תוצאות הרבעון הרביעי, ב-12 בינואר (מול עלייה של 2.4% במדד S&P 500 בתקופה זו). לפני כשבועיים, ב-27 במרץ, רשמה המניה נקודת שפל של 12 חודשים, במחיר של 12.70 דולר – מאז עלתה המניה מעט (ופותחת את היום בשווי של 13.43 דולר). עדות נוספת לציפיות השוק בעניין אלקואה מגולמת באופציות הנסחרות על המניה, עם עלייה של 38% במספר המהרים על המשך ירידה בשווי מאז בסוף 2014.

 

במקביל, בתי ההשקעות ממשיכים ברובם להאמין באלקואה, כשממוצע ההמלצות של האנליסטים המסקרים את המניה נמצא על תשואת יתר, ומחיר היעד הממוצע עומד על 18.19 דולר, כ-35% מעל מחיר השוק הנוכחי.

 

בניגוד למרבית היצואניות האמריקאיות, העלייה בדולר דווקא סייעה לאלקואה וקיזזה מעט את הירידה בביקוש. זאת מאחר שבשוק הסחורות הבינלאומי נקוב מחיר האשלג בדולר, והעלייה במטבע האמריקאי העלתה את שווי הסחורה בעולם. "אנו מאמינים שציפיות השוק החלשות לקראת הדוח אלקואה אינן לוקחות בחשבון באופן מלא את ההשפעה החיובית שיכולה להיות לדולר המתחזק על רווחי אלקואה", כתב ריזוטו בסקירה למשקיעים.

 

על פי ציפיות השוק, אלקואה תסיים את הרבעון עם רווח של 26 סנט למניה – כמעט פי 3 מהרווח שרשמה החברה ברבעון המקביל ב-2014, 9 סנט למניה, אך ירידה משמעותית מהרווח שרשמה ברבעון הרביעי של השנה שחלפה, 33 סנט. הכנות החברה צפויות לעמוד על 5.94 מיליארד דולר, מול 5.45 מיליארד דולר ברבעון המקביל – אך מול 6.38 מיליארד דולר ברבעון הרביעי.  

 

לקראת סוף הרבעון הודיעה החברה על מהלך של צמצום עלויות באמצעות סגירת פעילות האשלג במפעל בברזיל (באמצע החודש הנוכחי). אלקואה תרשום בגין הסגירה מחיקה חד פעמית של בין 10 ל-15 מיליון דולר. במקביל, בתחילת מרץ הודיעה החברה על רכישת יצרנית הטיטניות RTI International Metals בעסקת מניות בשווי 1.5 מיליארד דולר. החברה יזמה את המהלך במטרה להיכנס לפעילות בשוק חדש של מתכות. העסקה צפויה להיסגר תוך חצי שנה, ובאלקואה מעריכים כי היא תוסיף להכנסות החברה השנתיות סכום משמעותי שיגיע עד שנת 2019 ל-1.2 מיליארד דולר.

 

עונת הדוחות בפתח עונת הדוחות בפתח צילום: shutterstock

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x