$
שוק ההון

המוסדיים הישראלים מסתערים על הנפקת האג"ח של תשובה

ביקושים של 14 מיליארד דולר על היקף גיוס מבוקש של 2 מיליארד דולר נרשמים באג"ח של דלק קידוחים ואבנר. בין הגופים המובילים את ההנפקה - לידר הנפקות, ברק קפיטל, מנורה חיתום, לאומי פרטנרס וכלל חיתום

רחלי בינדמן 15:0408.05.14

הגופים המוסדיים מסתערים על הנפקת האג"ח של דלק קידוחים ואבנר כאילו בעל השליטה בהן יצחק תשובה מעולם לא עשה להם תספורת בחברה אחרת שבשליטתו - דלק נדל"ן רק לפני שנתיים. מדובר בהנפקה חזקה יחסית שנועדה לממן את שותפויות הגז והנפט הנמנות על קבוצת דלק.

מה דעתך על מניית דלק קבוצה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

בסוף החודש שעבר החלו השותפויות בגיוס כ-2 מיליארד דולר, וכעת הן נהנות מביקושי יתר של 14 מיליארד דולר ממשקיעים זרים וישראלים כאחד. גופים ישראליים הזרימו לבדם ביקושים של 4 מיליארד דולר. מי שמוביל את ההנפקה הם בנקי ההשקעות ג'י פי מורגן, סיטי, ו-HSBC. בצד הישראלי נמצאים החתמים לידר הנפקות, ברק קפיטל (תשובה שותף 50% בחברה), מנורה חיתום, לאומי פרטנרס וכלל חיתום.

 

על פי הערכות הריבית שתיקבע בהנפקה תהיה ריבית דולרית של 5.5% צמוד לסדרת האג"ח הארוכה ביותר שתונפק. דלק תנפיק חמש סדרות בהיקף שווה (400 מיליון דולר כל אחת) שאמורות להיפרע בטווח של 11-3 שנים. מדובר בהנפקת אג"ח לא סחיר שייסחר רק בין המוסדיים לבין עצמם (רצף מוסדי).

 

מאגר לווייתן. ההנפקה נועדה לפירעון הלוואה ולמימון פיתוח המאגר מאגר לווייתן. ההנפקה נועדה לפירעון הלוואה ולמימון פיתוח המאגר

 

ההלוואה תממן פירעון הלוואה של כמיליארד דולר של דלק קידוחים ואבנר ויתרת הסכום תשמש לפיתוח מאגר הגז לווייתן. עבור הגופים המוסדיים מדובר בהשקעה אטרקטיבית, שכן מקור הפירעון שלה הוא סכומים שיקבלו השותפויות ממכירת גז של מאגר תמר לשוק המקומי. אותם תקבולים, אגב, משועבדים לטובת המחזיקים.

 

בית ההשקעות פסגות, הגדול בישראל, החרים את ההנפקה. לכלכליסט נודע כי פסגות בחר שלא להשתתף בגיוס שזכה לביקושי יתר כי לא היה מרוצה מהתנאים. לפסגות כללים ברורים להשקעה בחברות של בעלי שליטה שכשלו מלפרוע חובות לפיהם בית ההשקעות בוחן בדקדקנות השקעות נוספות בחברות שלהם ולהצטרף רק אם קיימים בטחונות חזקים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x