$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

ריט 1 הסכימה להסיר העיקול על אדרי-אל - תמורת בטוחה חלופית

העיקול שהוטל בתחילת החודש עמד על 56 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי ריט 1 ממשיכה לעמוד מאחורי התביעה הראשית נגד אדרי-אל בגין ביטול עסקת דיזנגוף סנטר, וכי היא קיבלה מהנתבעת חלופה בדמות שעבוד על נכס - אך בשווי נמוך משמעותית מסכום העיקול

מיקי גרינפלד 15:0424.04.14

ריט 1 ואדרי-אל הגיעו להסכמה על ביטול העיקול הזמני של 56 מיליון שקל אשר הוטל על נכסי אדרי-אל לבקשת ריט 1. מדיווח שפורסם היום עולה כי ההסכמה בין קרן הנדל"ן המניב לבין בעלת השליטה הקודמת בדיזנגוף סנטר אושרה אתמול על ידי בית המשפט. הדיווח לא מתייחס לתביעה הראשית שהגישה ריט 1 נגד אדרי-אל - התביעה שבקשת העיקול נלוותה אליה - אך ל"כלכליסט" נודע כי התביעה הראשית נותרה עומדת, וכי בשלב זה אין כוונה להסירה.

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי בתמורה להסכמת ריט 1 להסיר את בקשת העיקול, קיבלה הקרן מאדרי-אל חלופה בדמות שעבוד על נכס. עם זאת, שווי הבטוח נמוך משמעותית מסכום העיקול וסכום התביעה הראשית. 

 

בית המשפט נענה בתחילת אפריל לבקשת ריט 1 והטיל ב-2 באפריל - בדיון במעמד צד אחד - את העיקול הזמני. ברקע לבקשה המחלוקת סביב ביטול עסקת המכירה של מניות אדרי-אל בדיזנגוף סנטר לידי ריט 1 (ראו פירוט בהמשך).

 

כאמור, על פי הדיווח מהיום,  הצדדים הגיעו להסכמה משותפת על ביטול העיקול. כמקובל בהסכמות מסוג זה, אדרי-אל הנתבעת הסכימה כי הערבות בגובה 300 אלף שקל שהפקידה ריט 1 בקופת בית המשפט תוחזר לידי ריט 1. במקרה שהשתיים לא היו מגיעות להסכמה, ככל שאדרי-אל היתה מצליחה להוכיח שבקשת העיקול לא היתה מוצדקת וגרמה לה לנזקים, בית המשפט יכול היה לפסוק על העברת סכום הערבות לידי אדרי-אל.

מה דעתך על מניית ריט 1:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

כך נוסח הדיווח שפורסם היום: "החברה מתכבדת להודיע כי ביום 23/04/2014 נתקבלה החלטת בית המשפט המחוזי ת"א יפו: מתן תוקף להסכמות הראשוניות בין הצדדים לפיהן יבוטלו צווי העיקול שניתנו על ידי בית המשפט בתביעת ריט כנגד החברה ביום 3.4.14 והערבות הבנקאית וכתב ההחייבות העצמית יושבו לתובעת".

 

ריט 1 שבניהולו של שמואל סייד הגישה בינואר האחרון תביעה נגד אדרי-אל ונגד הנאמן רזניק פז נבו נאמנויות, בבקשה לפיצוי (של 56 מיליון שקל כאמור) בגין ביטול ההסכם מפברואר 2013. בהסכם זה התחייבה ריט 1 לרכוש 50% מהזכויות של אדרי-אל בדיזנגוף סנטר ו-25% מהזכויות בקניון בקרית שמונה תמורת כ-175 מיליון שקל. כמה חודשים מאוחר יותר בוטלה העסקה, על רקע העובדה שחלק מהשטחים שנרכשו היו משועבדים כבטוחה לסדרת אג"ח ב' של אדרי-אל. על מנת לאפשר את קיומה של העסקה נדרש אישור של הנאמן לשחרור השעבוד, אך בין רזניק פז נבו לבין אדרי-אל לא היתה הסכמה בדבר סכום הכסף שידרש להפקיד בקופת הנאמנות כבטוחה חלופית לשטחים שיימכרו.

 

אדרי-אל שבשליטת גבי אדרי הגיבה ביום ההודעה על העיקול הזמני כי בכוונתה לתבוע את חברת רזניק פז נבו נאמנויות, שהייתה הנאמן לאגרות החוב של החברה בגין הנזקים שנגרמים וייגרמו לחברה, לרבות העלויות המשפטיות הרבות שמועמסות על החברה בגין התביעה וההליכים הנלווים לה. בנוסף ציינה אדרי-אל בתגובתה כי "מדובר במהלך חד צדדי, לא מידתי וחסר כל פרופורציות ביחס למציאות. החברה פועלת להסרה לאלתר של העיקול. כל פעולותיה של ריט הנובעות מביטול העסקה גובלות בבריונות וכל מטרתן היא לייצר מקור הון, זול וזמין בשיטת מצליח. אנו מאמינים כי בית המשפט ישתכנע במופרכות הדרישות של ריט".

 

בתחילת אפריל דיווחה אדרי-אל על מכירת זכויותיה (30%) בקניון דיזנגוף סנטר בתמורה ל-304 מיליון שקל לאחים ג'ו רפי ואבי נקש, בעלי קבוצת ג'ורדאש, ואיש העסקים האמריקאי ריצ'רד כהן. בשנה האחרונה חיפשה אדרי־אל משקיע שיזרים הון לחברה. ב-2013 החברה נקלעה לבעיית תזרים מזומנים שבעקבותיה דירוג החוב שלה ירד לרמת זבל.

 

דיזנגוף סנטר דיזנגוף סנטר צילום: צביקה טישלר

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x