$
שוק ההון

בלעדי ל"כלכליסט": ויולה ועופר הייטק מנסים למכור את לומניס בחתיכות

בעלי המניות שכרו את שירותיו של בנק השקעות זר כדי לנסות ולמכור את חברת מכשירי הלייזר ב־400–500 מיליון דולר, כשלפי הערכות מכירת שלוש חטיבות החברה בנפרד תניב את המחיר המקסימלי. בין הגופים שעשויים להתעניין: המתחרה סינרון

גולן חזני 07:0930.04.12

חברת מכשירי הלייזר הרפואי לומניס נמצאת על המדף. לאחר שתנאי השוק לא אפשרו את הנפקתה ב־2011, כעת מנסים בעלי המניות של לומניס, ובראשם ויולה־LM ועופר הייטק, למכור אותה - שלמה או בחטיבות, כך נודע ל"כלכליסט", במחיר של 400–500 מיליון דולר.

 

ל"כלכליסט" נודע כי ויולה־LM ועופר הייטק שכרו את שירותיו של בנק השקעות זר כדי למצוא רוכש, כשלאור הקשיים במציאת רוכש לחברה כולה הנטייה היא למכור כל אחת משלוש החטיבות של לומניס בנפרד - ההערכות הן שכך יתקבל המחיר המקסימלי. אם תנאי השוק יאפשרו, ייתכן שבמקביל תבחן לומניס שוב מהלך הנפקה.

 

לומניס מפתחת, מייצרת ומפיצה מכשירים מבוססי לייזר לטיפולים רפואיים ואסתטיים. החברה מורכבת משלוש חטיבות: חטיבת הכירורגיה, החטיבה האסתטית והחטיבה האופטית, כשאחד מנכסיה הגדולים ביותר הוא שם המותג שלה. בין החברות שעשויות להתעניין ברכישת החטיבות השונות נמצאות המתחרות ובראשן סינרון, וכן קרנות השקעה וחברות ציוד רפואי מובילות.

 

 

ויולה־LM ועופר הייטק השקיעו בלומניס 120 מיליון דולר ב־2006, לאחר שהחברה נקלעה לקשיים כספיים ונמחקה מהמסחר בוול סטריט. בהסכם עם בנק הפועלים, שנחתם אז, הסכימו המשקיעים לערוך ארגון מחדש לחובות בהיקף 215 מיליון דולר של לומניס. מאז ביצעה לומניס יותר מעשר רכישות, הורידה את מצבת חובותיה לכ־100 מיליון דולר, ומאז 2009 מציגה החברה שורה תחתונה חיובית. כאמור, לפני כשנה וחצי החלה לומניס במהלך לגייס 250 מיליון דולר אך היא נסוגה ממנו.

 

ב־2011 הגיעו הכנסותיה של החברה מהתחום האסתטי ל־95 מיליון דולר - 39% מכלל ההכנסות; התחום הכירורגי תרם 36% מהכנסותיה - כ־90 מיליון דולר; ותחום האופטיקה סיפק לה 62 מיליון דולר - 25% מסך ההכנסות.

 

לומניס העסיקה 903 עובדים ברחבי העולם ב־2011, לעומת 814 עובדים ב־2010, כשמספר העובדים בישראל גדל אשתקד ב־13%, לרמה של 292. בחודש שעבר מונתה ציפי ערמון, עוזרת מנכ"ל טבע יפן, לתפקיד מנכ"לית לומניס במקומו של דובי עופר שפרש מתפקידו.

 

ויולה־LM הוקמה על ידי קבוצת ויולה במיוחד לצורך ההשקעה בלומניס, ואיננה קשורה לקרן ויולה פרייבט אקוויטי שניהלה מו"מ לרכישת השליטה בחברת כלל תעשיות. מאחורי ההשקעה של קבוצת ויולה בלומניס עמד הראל בית־און, שגם מחזיק בתפקיד יו"ר החברה.

 

מוויולה־LM לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x