$
שוק ההון

העליות באירופה התמתנו בסיום; קאק עלה ב-0.6%

מדד דאקס שרשם במהלך יום המסחר עליות של כ-1.5% סיים בעלייה של 0.1% בלבד. ראש ממשלת יפן הזהיר היום כי שינוי ברוחות עלול לשאת את הקרינה הרדיואקטיבית מהכורים לטוקיו

שהם לוי 20:37 18.03.11

 

בורסות אירופה ננעלו בעליות שערים אחרי העליות שרשמו מוקדם יותר בורסות אסיה. מדינות ה-G7 הסכימו להתערב בשוקי המטבע כדי למנוע את התחזקות הין והובילו לאופטימיות בשוקי העולם.

 

מדדי מניות

פוטסי דאקס קאק

 

ראשי מדינות ה-G7 הוציאו הבוקר (ו') הודעה משותפת לפיה יפעלו יחד לראשונה מאז שנת 2000 כדי להחליש את הין היפני ולסייע להתאוששות כלכלת יפן. המדינות ימכרו את הין דרך פעולות בשוק הפתוח.

 

ההתערבות באה לאחר שבשבוע האחרון הגיע הין לשיא מאז מלחמת העולם השנייה מול הדולר האמריקאי. החששות היו שהאסון ביפן, שהביא להתחזקות הין, יפגע באטרקטיביות של הייצוא היפני, מה שיחליש עוד יותר את הכלכלה השלישית בגודלה בעולם.

 

אמש ננעל המסחר בוול סטריט בעליות שערים אחרי נתוני מאקרו חיוביים שפורסמו בארה"ב. מדד דאו ג'ונס הוסיף 1.4%, מדד נאסד"ק התחזק ב-0.7%. כעת מאותתים החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט על יום נוסף של עליות שערים.

 

מניות במרכז

 

מניית סימנס בלטה היום בעליות אחרי שהחברה זכתה להעלאת המלצה לקנייה מדויטשה בנק.

 

יצרנית האשלג S+K רשמה עליות אחרי שבקומרזבנק העלו את המלצתם למנייה לקנייה מהחזק. בקומרזבנק העריכו כי העלייה במחזורי המכירה של החברה לא באים לידי ביטוי במחיר המניה.

x