$
בורסת ת"א

עסקת פרטנר נחתמה: אילן בן דב הוא בעל השליטה

"אני נרגש לפנות כעת לצד הביצועי של העסקה", אומר בן דב, המחזיק כעת ב-45% מהחברה. דוד אבנר ישאר מנכ"ל החברה. לאומי ומזרחי-טפחות העניקו הלוואות בסך 800 מיליון ש"ח

גילעד נס 16:4528.10.09
עסקת פרטנר הושלמה היום (ד'), עת נחתמו במשרדי בנק לאומי בתל אביב המסמכים הסופיים בין אילן בן דב לנציגי האצ'יסון.מוקדם יותר אישר משרד התקשורת את עסקת הרכישה, בכפוך להגבלות. השלמת העסקה במועד הנוכחי מאפשרת לבן דב לגרוף לכיסו את הדיבידנד שתחלק פרטנר לרבעון השלישי של השנה במלואו. החברה תדווח על
מה דעתך על מניית פרטנר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה
תוצאותיה הכספיות לרבעון ב-9 באוקטובר, ואז גם יוודע היקף הדיבידנד, אולם בהסתמך על היקפו לרבעון השני, ניתן להעריך כי בן דב יקבל כ-100 מיליון שקלים, כנגזר מאחזקתו בהיקף של 45% בחברה (לאחר שמכר חלק מהמניות לשותפיו במסגרת מימון העסקה).

 

בן דב אמר ל"כלכליסט" כי הוא השלים תקופה מאומצת במהלך סגירת העסקה, והוא נרגש כעת לפנות לצד הביצועי שלה. החברה תקיים מסיבת עיתונאים ביום ראשון ובה ימסור בן דב פרטים נוספים, בהם גם מידע על תחלופת חברי הדירקטוריון, לאחר עזיבת נציגי האצ'יסון. דוד אבנר, מנכ"ל פרטנר, ימשיך להוביל את החברה בטווח הנראה לעין.

 

ההסכם למכירת השליטה נחתם ב-12 באוגוסט, ונקבע בו כי סקיילקס תשלם להאצ'יסון סכום של כ-5.3 מיליארד ש"ח ותקבל בתמורה כ-51.3% מהאחזקות בפרטנר. את מימון העסקה ביצע בן דב באמצעות שילוב של מכירת מניות פרטנר לשותפים בהיקף של כ-650 מיליון ש"ח, גיוס אג"ח בהיקף של כ-1.9 מיליארד ש"ח, הונה העצמי של סקיילקס (המוערך בכמיליארד ש"ח), הלוואות מבנק לאומי ומזרחי טפחות בהיקף של כ-800 מיליון ש"ח וקבלת הלוואה מהאצי'סון עצמה בהיקף של כ-1.1 מיליארד ש"ח. כבטוחה להחזרת ההלוואה להאצ'יסון ישועבדו לה כ-11% ממניות פרטנר.

 

על פי דרישת משרד התקשורת, לא ניתן יהיה לממש את השיעבודים על מניות פרטנר ללא אישור מראש של שר התקשורת, כך שבמידה ובן דב לא יעמוד בתנאי הלוואת המוכר שקיבל מתאגיד האצ'יסון, ולטובת הלוואה זו שועבדו 11% ממניות פרטנר, לא תוכל האצ'יסון לממש שיעבודים אלו ללא אישור השר. עם זאת, בהתחשב בעובדה שהאצ'יסון עצמה החזיקה בשליטה בפרטנר, לא סביר כי לשר תהיה התנגדות למהלך שכזה, אם כי הוא יאלץ להיבחן בהתאם לפעילותה של האצ'יסון באותה עת.

 

בעוד רשות ההגבלים דרשה מבן דב לנתק את הזיקה בין סקיילקס לדינמיקה או לנתק את היחסים בין דינמיקה לסלקום, מורה שר התקשורת לבן דב לבחור באפשרות הראשונה בלבד, דהיינו למכור את דינמיקה, ומציב אפשרות משלו: הפיכת דינמיקה לספקית שירות של פרטנר עצמה. בנוסף, השר דרש מסאני, יבואנית מכשירי סמסונג, שלא למנוע הרצת ישומי VOIP (שיחה קולית על גבי רשת האינטרנט) במכשיריה.

 

בן דב נדרש להשלים את העסקה עד ה-16 בדצמבר, במטרה שלא לשלם קנס בשיעור של 10% מהיקף העסקה, דהיינו כ-500 מיליון ש"ח. כזכור, סקיילקס קיבלה גם את אישור רשות ההגבליים העסקיים לעסקה ב-21 בספטמבר, כך שכל הגופים הרגולטוריים הנחוצים אישרו את המהלך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x