$
פרסום ושיווק

הסכסוך שמאיים על 4 סניפי הדגל של שופרסל

הסוכנות היהודית העלתה את שכר הדירה שמשלמת לה ענקית הקמעונאות, ורמזה שמלכתחילה הוא היה נמוך באופן מחשיד. הרשת יצאה לקרב, פנתה לבימ”ש והגיעה עד לבוז’י הרצוג

נורית קדוש 06:5325.01.21

מחלוקת על שכר דירה העמיקה לסכסוך שצפוי להוביל לפינוי שופרסל מארבעה סניפי דגל ותיקים. כך עולה מתביעה שהגישה שופרסל לבית משפט השלום בתל אביב נגד חברה־בת של הסוכנות היהודית, השתתפויות בנכסים בישראל, המחזיקה בנכסים. שופרסל מבקשת לחייב את החברה לכבד את הסכמי השכירות העתידיים שלטענתה נחתמו ולהוציא צו שיאסור על החברה לנהל מו"מ עם מתחרים על השכרת הנכסים.

 

 

בראש זרוע הנדל”ן של שופרסל עומד מאז תחילת יולי 2018 שרון גמבשו, שכיהן קודם לכן כמנכ”ל השתתפויות בנכסים. באותו חודש ממש החלה שופרסל במו"מ להארכת הסכמי השכירות ל־4 מסניפיה הראשונים של הרשת, ברחוב ארלוזרוב בתל אביב, ברחוב אגרון בירושלים, ברחוב סירקין בפתח תקווה וברחוב קוגל בחולון. בשלב מסוים הפך המשא ומתן לקרב גרסאות, עמוס בהאשמות, ששיאן בטענת השתתפויות בנכסים כי שופרסל משלמת שכר דירה נמוך באופן מטריד ותהיות ביחס לנסיבות בהן נקבע: "ברור לנו ששופרסל הבינה שהחברה לא מתכוונת להמשיך עם דמי השכירות הנמוכים ששופרסל משלמת לה לתקופת שכירות נוספת”, כתבו עורכי הדין של השתתפויות בנכסים לשופרסל. “מדובר בדמי שכירות העומדים על כשליש מהמקובל ואשר עולה השאלה המטרידה כיצד זה נקבעו מלכתחילה בהסכמים הקודמים ואם יש קשר שמסביר סכומים נמוכים אלה".

 

מנכ”לית השתתפויות בנכסים רוחמה אברהם בלילא ומנכ”ל שופרסל איציק אברכהן. מתבצרים בעמדותיהם מנכ”לית השתתפויות בנכסים רוחמה אברהם בלילא ומנכ”ל שופרסל איציק אברכהן. מתבצרים בעמדותיהם צילומים: נועם מושקוביץ', אוראל כהן

 

המו”מ החל כשביולי 2018 פנה אמיר גלר, מנהל מחלקת נכסים בשופרסל, לאלי יקיר, נציג השתתפויות בנכסים, בבקשה לקדם את חידוש הסכמי השכירות. בהמשך העבירה שופרסל את הצעתה לחידוש החוזים והצדדים נפגשו. בחודש מרץ 2019, שלח יקיר את הצעת השתתפויות בנכסים לחידוש החוזים, המציגה את הפערים הראשוניים בין הצדדים. על פי אותו מסמך, דמי השכירות על סניף ארלוזרוב בת"א עומדים על 167 אלף שקל לחנות בשטח של כ־1,100 מ"ר (151 שקל למ"ר). שופרסל הציעה לחדש את ההסכם בשכ"ד חודשי בגובה 160 אלף שקל, המשקפים כ־145 שקל למ"ר ואילו החברה דרשה שכ"ד בגובה 182 אלף שקל (165 שקל למ"ר).

 

בסניף ברחוב אגרון בירושלים משלמת שופרסל כ־114 אלף שקל בחודש (71.7 שקל למ"ר). הרשת ביקשה להפחית את המחיר ל־70 שקל למ"ר ואילו השתתפויות בנכסים דרשה להעלותו ל־79.5 שקל למ"ר. בסניף סירקין הפער בין הצדדים היה קטן ואילו בחולון השתתפויות בנכסים הציעה להפחית את השכ"ד מ־85 אלף שקל בחודש לכ־80 אלף שקל בחודש, ואילו שופרסל הציעה בתמורה שכ"ד בגובה 4% מהפדיון.

 

בחודש יוני 2019 מונתה להשתתפויות בנכסים מנכ”לית חדשה - רוחמה אברהם בלילא. כשלושה חודשים לאחר מכן, שלחה שופרסל הודעה להשתתפויות בנכסים כי קיבלה את הצעתה לחידוש החוזים. מכתבה של שופרסל לאשר את ההצעה מחודש מרץ, נענה בדחייה: "כידוע לכם, מכתבנו מחודש מרץ אינו רלבנטי עוד ואין לו כל תוקף", נכתב במכתב התגובה. לטענת הסוכנות, התקיימה בין הצדדים פגישה נוספת בספטמבר ובה הוצגו תנאים חדשים, שמבטלים את אלה שהציגו במרץ. "בפגישה שהתקיימה בין הצדדים בספטמבר 2019 הצגנו לכם את תנאינו לחידוש תקופת השכירות וביקשנו שתעדכנו אותנו לא יאוחר סוף אותו חודש אם התנאים מקובלים עליכם ואתם מעוניינים לנהל מו"מ על בסיסם", כתב יקיר.

 

הסניף ברחוב ארלוזרוב בת”א. אחד הראשונים שפתחה שופרסל הסניף ברחוב ארלוזרוב בת”א. אחד הראשונים שפתחה שופרסל צילום: אוראל כהן

 

הפעם, על פי המכתב של יקיר, הציעה השתתפויות בנכסים תנאים שונים ולפיהם, שכר הדירה לסניף ארלוזרוב יזנק ל־310 אלף שקל בחודש, בירושלים ל־152 אלף שקל בחודש, בסירקין ל־120 אלף שקל ובקוגל ל־112 אלף שקל לחודש. בשופרסל, דחו את ההצעה על הסף וטענו כי "תנאים אלו לא נמסרו לנו קודם לכן כהצעה פורמלית בכתב מטעמכם".

 

בשופרסל לא עצרו ופנו ביולי האחרון ליצחק הרצוג, יו"ר הסוכנות היהודית: "התנהלותה של השתתפויות בנכסים תמוהה וחסרת תום לב, נוכח ניסיון לפתוח הסכמים סגורים, פרי התנהלות של כשנתיים". כתבה שופרסל. בתגובה, הודיעה החברה לשופרסל כי עליה להיערך לפינוי עד אפריל 2022 וכי החברה החלה במגעים למציאת שוכרים חדשים. "רק לאחר ששופרסל הבינה שאין בכוונת נכסים להיכנע לאיומי הסרק ואינה מתכוונת להוריד מדמי השכירות המוצעים, הגתה תכסיס חדש ושלחה חצי שנה אחרי הודעת קיבול - תכסיס שלא יצלח", כתבה השתתפויות בנכסים לשופרסל והוסיפה: "הבריונות מצד שופרסל אינה מרתיעה ואין בה לגרום לשינוי עמדת החברה".

 

ביחס לפניה להרצוג, הוסיפה החברה: "שופרסל המשיכה להתנהל באופן פסול ובחרה לפנות במכתב ליו"ר הסוכנות. הניסיון לעקוף את מנהלת החברה פסול ומעיד על כך שבהיעדר תשובות ענייניות שופרסל מבקשת להפעיל לחצים פוליטיים בלתי לגיטימיים".

 

לסיום הוסיפה החברה כי "מאחר והצעתנו הקודמות לבוא בדברים עם שופרסל נתקלו ביחס צורם ופנייה להרצוג, היחסים בין הצדדים הסתיימו".

x