שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
פרסום ושיווק

בריכות השחייה, המלונות והמסעדות ייפתחו בשבוע הבא - בכפוף לאישור הממשלה

שר הבריאות הנכנס יולי אדלשטיין הורה לפתוח את העסקים הללו בערב שבועות - בכפוף למגבלות. גם החוגים, תנועות הנוער והחינוך הבלתי פורמלי ייפתחו בשבוע הבא. האולמות וגני האירועים ייפתחו ב-14 ביוני

אורנה יפת ועמרי מילמן 16:2619.05.20

ביום רביעי הבא, 27 במאי, צפויות להיכנס לתוקף הקלות להפעלת מסעדות, ברים, מועדונים, בריכות שחייה, מלונות וכן חוגים ותנועות נוער. מסעדות יוכלו לפעול בתפוסה מלאה רק עד מאה לקוחות. יישמר מרחק של מטר וחצי בין שולחנות. בבריכות השחייה יישמר מרווח של שישה מטרים רבועים לכל רוחץ ו-10 מ"ר בשטח מחוץ לבריכה. הקלות אלו יעלו לאישור הממשלה.

 

לפי המתווה לא יתקיימו הופעות חיות או ריקודים במסעדות אך אין מניעה להשמיע מוסיקה ולהפעיל עמדת די.ג'י.

 

מספר הלקוחות המקסימלי המותר בחלל הפנימי של מסעדה, בו זמנית, יהיה בהתאם לתפוסה המותרת לפי רישיון העסק, אם הרישיון הוא עד 100 איש. בעסקים שיכולים להכיל יותר מ-100 לקוחות, מספר הלקוחות יהיה עד 85%, מהמותר ברישיון העסק.

 

 סוסו אנד סאנס בתל אביב, השבוע סוסו אנד סאנס בתל אביב, השבוע צילום: יריב כץ

 

למרות שהמסעדנים מנסים להמנע משיח על מרחק בין השולחנות, ועל אף שהצדדים יודעים כי הנחיה זו תהיה קשה לאכיפה, המתווה של האוצר והכלכלה מדבר על מרחק של 1.5 מטר בין השולחנות. המרחק הזה צריך להשמר בישיבה, בעמידה, באזור ההגשה, ההמתנה ובחדר האוכל.

 

המרחק בין שולחנות אוכל בשטחים פתוחים יהיה זהה למרחק המוגדר על פי רישוי עסקים ויכלול אדם אחד לכל מ"ר.

 

עוד נקבע במתווה כי ממונה הקורונה ייקבע ויישם מנגנון להגבלת מספר הנכנסים למקום וקבלת המנות תהיה באמצעות הגשה בלבד, בין אם לשולחן הישיבה או לעמדת איסוף. ניתן להפעיל מזנון אוכל מרכזי (בופה), אך הגשת המזון לצלחת הלקוח תיעשה על ידי איש צוות.

 

בתי הקפה והמסעדות יתבקשו למדוד חום ללקוחות והממלצה היא במקום שבו לקוח יושב לפרק זמן ממושך, יבוצע רישום של פרטיו האישיים בהסכמת הלקוח.

 

עובדי המטבח ועובדים המכינים משלוחים ישמרו על מרחק של 1 מטר לפחות ביניהם. העובדים במטבח יחבשו מסיכות בכל זמן העבודה ויקפידו על רחיצת ידיים בתדירות גבוהה. תתבצע הפרדה ככל הניתן בין עובדים שנוגעים באוכל, לבין עובדים העוסקים בניקיון ואם הדבר לא אפשרי, תהיה הקפדה יתרה על רחיצת ידיים והיגיינה במעבר של העובד לעיסוק באוכל. כמו כן, שטיפת כלים במדיח כלים תיעשה בחום של 82 מעלות למשך 10 שניות לפחות. בשטיפה ידנית, הרחיצה תבוצע במים וסבון ולאחר מכן חיטוי באמצעות טמפרטורה של 77 מעלות למשך 30 שניות לפחות או חיטוי באמצעות חומרים כימיים בריכוז של 100 מג"ל לפחות.

 

 

הבריכות ייפתחו כנראה בשבוע הבא הבריכות ייפתחו כנראה בשבוע הבא צילום: MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LI

 

 

הדברים מגיעים לאחר ישיבות שנערכו בהשתתפות ראשי איגוד המסעדות, משרדי האוצר והכלכלה, ונציגי משרד הבריאות בהם מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב והמשנה למנכ"ל פרופ׳ איתמר גרוטו.

 

מתווה ההקלות

 

בריכות שחייה, ייפתחו ב-27 במאי.

 

6 מ"ר לרוחץ במים.

 

10 מ"ר לאורח בשטח מחוץ לבריכה.

 

מלונות (לרבות חדרי אוכל ובריכות), ייפתחו ב-27 במאי.

 

יפעלו בהתאם להנחיות של מסעדות ובריכות.

 

חוגים, תנועות נוער וחינוך בלתי פורמלי, ייפתחו ב-27 במאי.

 

שמירה על קפסולות (קבוצות) קבועות.

 

חוג המתקיים בכיתת גן/לימוד - 5 מ"ר לאדם.

 

חוג המתקיים במרחב הפתוח - 2 מ"ר לאדם.

 

סטודיו - 7 מ"ר לאדם. 

 

כפי שכבר נמסר, האולמות וגני האירועים ייפתחו ב-14 ביוני כשהאורחים יחוייבו בחבישת מסכות

(אורנה יפת ועמרי מילמן)

 

x