$
פרסום ושיווק

כלל ביטוח מגדילה אחזקות בויקטורי

מאז 2017 הגדילה החברה את אחזקותיה ברשת ויקטורי ב־9.4%. מיטב־דש הפכה לבעלת עניין ברשת לאחר שהגדילה אחזקות ל־5.7%

נורית קדוש 08:1823.10.19

איש העסקים אדוארדו אלשטיין מאבד עניין בשופרסל - אבל לא בקמעונאות המזון. בעוד הוא מצמצם אחזקות בשופרסל ומעמיד את רשת המזון הגדולה בישראל למכירה, מחזיקה כלל החזקות ביטוח ב־15.2% ברשת ויקטורי שבשליטת משפחת רביד.

 

בינואר 2017, הפכה כלל החזקות ביטוח שמוחזקת (15.3%) על ידי אי.די.בי פיתוח שבשליטת חברת דולפין של אלשטיין, לבעלת עניין בוויקטורי והחזיקה 5.8% מהחברה. בסוף אותה שנה, עלתה אחזקתה בויקטורי ל־10.4% ובמהלך 2018, צמחו אחזקותיה בויקטורי ל־11.1%. ביוני החולף, רכשה כלל החזקות ביטוח עוד 3.8% ממניות ויקטורי ולאחרונה הגיעו אחזקותיה בחברה ל־15.2%. בנוסף, מחזיקות חברת גב־ים, שבשליטת חברת נכסים ובניין וחברת נכסים ובניין שבשליטת דסק"ש, אג"ח של ויקטורי.

 

 

מנכ”ל ויקטורי אייל רביד ואדוארדו אלשטיין. ההשקעות ברשת נמשכות מנכ”ל ויקטורי אייל רביד ואדוארדו אלשטיין. ההשקעות ברשת נמשכות צילומים: אוראל כהן, סיון פרג'

 

באותה תקופה דסק"ש, שבשליטת אלשטיין, צמצמה את אחזקותיה בשופרסל. זה החל ביוני 2018 כשדסק"ש מכרה 16% ממניות שופרסל שבידיה תמורת 850 מיליון שקל ונשארה עם אחזקה של 34%. המשמעות של המהלך היתה ששופרסל נהפכה לחברה ללא בעל שליטה, אלא עם בעל מניות מהותי בדמות דסק"ש.

 

אלשטיין לא עצר כאן ובנובמבר אותה שנה מכר חבילת מניות נוספת, ודסק"ש ירדה מהחזקה של 33.6% ל־26% בלבד בשופרסל, שיעור שעדיין משאיר אותה עם ההחזקה הגדולה בחברה אבל הרבה פחות מהותית, מה שמפחית את יכולת ההשפעה שלה בחברה.

 

נוסף על כך, כפי שנחשף לפני ב”כלכליסט”, אי.די.בי שבשליטת אלשטיין התקשרה עם בנק השקעות בינלאומי לאיתור קונה ל אותן 26% מאחזקותיה בשופרסל. שווי השוק של שופרסל עומד כיום על 6 מיליארד שקל, ובאי.די.בי מקווים להשיג פרמיה של 20% על מחיר המניות.

 

בתוך כך, אתמול דיווחה ויקטורי כי בית ההשקעות מיטב־דש הפך לבעל עניין בוויקטורי ומחזיק 5.7% ממנה. רכישת המניות בוצעה כבר באוגוסט, אולם דווחה רק כעת, בשל מה שהחברה הגדירה כטעות טכנית.

 

אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי הסביר את העניין שמגלים הגופים השונים בחברה בתוצאותיה, ובנזילות הגבוהה שלה: "הצגנו לאחרונה תוצאות שיא ברבעון השני של 2019, ואנו משוכנעים כי מגמה זו תמשיך גם ברבעונים הקרובים. הנזילות הגבוהה ותזרים המזומנים שלנו מאפשרים לנו לממש אסטרטגיית צמיחה גם באמצעות רכישת רשתות מתחרות או סניפים בודדים, וזאת לצד פתיחת סניפים באזורים חדשים".

 

את הרבעון השני של 2019 חתמה ויקטורי עם צמיחה של 6.6% בהכנסות ל־447 מיליון שקל. יישום תקן חשבונאי חדש (IFRS16) גרר ירידה קלה של 1.6% ברווח הנקי ל־8.4 מיליון שקל. בנטרול השפעת התקן, הציגה ויקטורי בשורת הרווח עלייה של 23.7% ל־10.6 מיליון שקל. עם פרסום הדוחות, החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד בגובה 5 מיליון שקל.

 

את העניין שמגלים בחברה ניתן להסביר גם בהתרחבות המתמשכת שעשתה בשנים האחרונות: זה החל ב־2016 עם רכישת 16 סניפי מגה שקרסה, והמשיך עם פתיחת חנויות חדשות. רשת ויקטורי מפעילה כיום 50 סניפים ומעריכה שסניפים נוספים בחדרה ובמודיעין ייפתחו בחודשיים הקרובים; וב־2020 יפתחו סניפים בצמח, כפר יונה ובאר יעקב.

 

בנוסף, החברה ממשיכה לבחון את המשך הרחבת הרשת באמצעות רכישת פעילות מרכולים ברחבי הארץ. לאחרונה ניהל רביד משא ומתן עם נחום ביתן לרכישת 10 סניפי מגה בעיר ויינות ביתן, אולם מחלוקת על גובה התמורה לא איפשרה למשא ומתן להבשיל לעסקה. להערכת רביד, יש רשתות נוספות שיוצעו למכירה בשנים הקרובות והחברה תפעל לנסות ולרכוש אותן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x