$
פרסום ושיווק

לראשונה: ראש איגוד המזון יקבל משכורת

לכלכליסט נודע כי מנכ”ל אסם לשעבר איציק צאיג צפוי להתמנות לראש הארגון. כיוון שאינו מחזיק במשרה בשוק המזון, יקבל שכר עבור תפקידו

נורית קדוש 08:2012.09.19

איציק צאיג חוזר ללב תעשיית המזון, שנה וחצי לאחר שסיים את תפקידו כמנכ”ל אסם. ל"כלכליסט" נודע כי צאיג צפוי להתמנות ליו”ר איגוד המזון ולהחליף את שלום זיידלר. צאיג צפוי להיות הראשון בתפקיד זה שאינו מנכ"ל מכהן של אחת מהחברות הגדולות בשוק, וכן הראשון שיקבל שכר על כהונתו.

 

ההסכמה אליה הגיעו חברות המזון בנוגע לצאיג התקבלה לאחר שחברות המזון הגדולות לא היו מעוניינות שנציג מטעמם יכהן בתפקיד והעדיפו שלא להעביר את המושכות לחברות המזון הקטנות.

 

כרגע נראה כי יש הסכמה מצד החברות באיגוד בנוגע למינויו של צאיג, אולם ישנה סוגיה כלכלית שתכריע את האם צאיג יקבל על עצמו את התפקיד. הכהונה כיו"ר איגוד המזון נעשתה בהתנדבות, למעט כיסוי הוצאות רכב והוצאות אישיות נוספות. כיוון שצאיג אינו מכהן כמנכ"ל בחברת מזון, פועלים באיגוד להפוך לראשונה את התפקיד למשרה בתשלום.

  

איציק צאיג איציק צאיג צילום: עמית שעל

 

בשלב זה מדובר על כשליש משרה, שתחייב את צאיג להקדיש לאיגוד 1.5-2 ימים בשבוע בתמורה לשכר שנע בין 15–25 אלף שקל בחודש. מדובר בתשלום המשקף שכר חודשי של כ־60 אלף שקל למשרה מלאה.

 

צאיג היה אמור להתמנות לתפקיד לפני שלוש שנים. בנובמבר 2016 נאלץ איגוד המזון לדחות את המועד האחרון להגשת מועמדות לתפקיד יושב ראש האיגוד, לאחר שצאיג חזר בו ברגע האחרון מהסכמתו לקחת על עצמו את התפקיד. זאת כיוון שנסטלה העולמית, המחזיקה באסם, התנגדה לכך שמנכ"ל החברה יכהן כיו"ר האיגוד.

 

בנסטלה, שכזכור מחקה את אסם מהמסחר בבורסה בתל אביב, חששו כנראה שבתפקידו כיו”ר איגוד ימשוך צאיג חשיפה רבה לאסם. מאותה סיבה, לא נמצאה גם הפעם נכונות לקחת את התפקיד מצד אחד ממנכ"לי חברות המזון הגדולות. תפקיד יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים נחשב למשמעותי בענף, ולכן בעשורים החולפים כיהנו בו בכירי התעשיינים מחמש חברות המזון הגדולות. כשצאיג פרש מהמירוץ ולא נמצא בכיר בחברות הגדולות שרצה בתפקיד, ביקשו בכירי הענף משלום זיידלר, בעלי חברת ויסוצקי, להתנדב לתפקיד. זיידלר הוביל את האיגוד במשך שנתיים וחצי, לאורך כל התקופה בה היתה תעשיית המזון תחת מתקפה של משרד הבריאות שהחל להוביל מהלך לסימון מזון עתיר סוכר, נתרן ושומן רווי, בסמל המציין כי מדובר במזון מזיק.

 

צאיג צפוי להיכנס לתפקיד בתקופה הקרובה, רגע לפני כניסת תקנות סימון מזיק לתוקף בינואר 2020. בחברות המזון מעריכים כי לקראת כניסת הרפורמה לתוקף יפעל משרד הבריאות לתקשר את המהלך לצרכנים באופן אגרסיבי. לפני כמה חודשים החל המשרד לקדם את המהלך תחת הכותרת "מזון מעובד שמים בצד". בימים הקרובים צפוי המשרד לקיים שימוע לחברות המזון בנוגע לסימון המזון הבריא בסמל ירוק.

 

כדי לקבוע את המזונות שיתאימו לסמל ירוק, מונתה ועדה מדעית שהמליצה על מגוון מצומצם של מזונות שיזכו לשאת את הסמל הירוק ובהם יוגורט וקוטג' עד 3% שומן, גבינה לבנה עד 5% שומן, מוצרי סויה, שמנים צמחיים, אגוזים, שקדים ובוטנים טבעיים, דגנים ללא תוספות, פסטה מחיטה מלאה, פריכיות מחיטה מלאה, קטניות, טחינה גולמית, דגים, ביצים, פירות וירקות.

 

לדברי חברות המזון, הוקצבו להן רק 20 דקות להציג את עמדתן בשימוע, ולטענתן זו הוכחה שאין למשרד הבריאות כוונה ממשית להרחיב את הרשימה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x