$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

רשת המרכולים הודפת את השמועות: "יהודה מעולם לא הלך להימורים ואין לו חובות"

לאחר שהושלך רימון לאחד מסניפי סופר יודה, מנהל החנויות של רשת המרכולים התל אביבית קובי כהן מגיב לראשונה לשמועות: "הבעלים יהודה גואטה לא חייב כסף לאף אדם, הרשת לא מוצעת למכירה. החברה איתנה ועושה עבודה מצוינת"

נורית קדוש 08:0926.06.19

"כוחות בשוק מנסים לייצר באזז לטובתם שלא מבוסס על שום נתון עובדתי. החברה איתנה ועושה עבודה מצוינת", טוען קובי כהן, מנהל פיתוח החנויות והמותג של רשת המרכולים התל אביבית סופר יודה בשיחה עם "כלכליסט", שעות ספורות לאחר שרימון הלם הושלך לסניף הרשת ברמת אביב.

 

רימון הלם שהושלך לחנות ופצע לקוח זה קצת יותר מבאזז.

"הרימון לא כוון אלינו. אנחנו יודעים שהאיומים הופנו לבעלי המרכז המסחרי קבוצת חג'ג', אחרי שדרשו ממנה לפתוח חנות שלא התאימה בתמהיל להסכמים שעידו חג'ג' חתם עם השוכרים הוותיקים. הרימון נזרק לסניף שלנו כמסר לחג'ג' בסגנון 'נפגע לך בבטן הרכה', כי החנות של סופר יודה היא המצליחה ביותר במרכז הזה וכי העסק של משליך הרימון הוא גם בתחום המזון. לכן, הסירוב של חג'ג' לאפשר את פתיחת החנות הוא לכאורה בגללנו. נודע לנו על הסיפור כשחג'ג' עדכנו את בעלי הרשת יהודה גואטה, שהמליץ להם להגיש תלונה במשטרה".

 

 

מימין: בעלי סופר יודה יהודה גואטה ומנכ"ל ויקטורי אייל רביד. "אנחנו צומחים" מימין: בעלי סופר יודה יהודה גואטה ומנכ"ל ויקטורי אייל רביד. "אנחנו צומחים" צילומים: דנה קופל, צפריר אביוב

 

"יהודה מתלוצץ שימכור תמורת 250 מיליון שקל"

 

סימנים ראשונים לטלטלה שעוברת רשת המרכולים סופר יודה החלו בתחילת החודש, לאחר ש"כלכליסט" חשף שגואטה איבד את חנות הדגל שלו ברחוב אבן גבירול. משך זה המשיך לגל שמועות על קשיים מסחרים עם ספקים גדולים, הפך לפרסום על מו"מ למכירת הרשת והגיע לשיא עם השלכת רימון בלילה שבין שני לשלישי לסניף הרשת ברמת אביב. הצטברות האירועים מטילה צל כבד על הרשת התל אביבית ועל בעליה. כעת מנסה כהן לפזר את העשן.

 

בתחילת החודש הסברת את אובדן סניף הדגל בהעלאת שכר הדירה. זה מיקום שאין שני לו בתל אביב, אם המחלוקת היתה רק כספית, אי אפשר היה להגיע להבנות?

"יש בסיפור הזה היסטוריה ארוכה. בעסקים אמנם כסף מדבר, אבל יש גם יחסים אישיים. יהודה נכנס לחנות באבן גבירול לפני שמונה שנים דרך קביעת בית המשפט, אחרי שהשוכר הקודם של הנכס שהפעיל שם סופרמרקט נכנס להליך כינוס. בעל הנכס לא אהב את התכתיב וניסה למנוע את הכניסה של יהודה, אבל לא הצליח.

כשההסכם נגמר במאי בעל הנכס הקפיץ את השכירות באופן שהיה ברור שלא נשלם, כנראה כחלק מסגירת מעגל, ונאלצנו להתקפל משם".

 

בשוק טענו שאובדן החנות קשור להתנהלות אישית של גואטה שאינה קשורה לקמעונאות.

"את שואלת אם החנות הועברה למפעיל הנוכחי בגלל חובות אישיים של יהודה? התשובה שלילית. יהודה הוא איש שקול שמנהל חברה עם 350 עובדים. הוא איש עבודה חרוץ שנמצא בחנויות כמעט בכל שעות היממה. הוא מעולם לא הלך להימורים או לדברים מהסוג הזה. הוא איש שיכול לבזבז כסף גדול על ארוחה טובה לעובדים, אבל אפילו לא דולר אחד במכונה או שולחן הימורים. יהודה לא חייב כסף לשום אדם, למעט התחייבויות בנקאיות במסגרת הפעילות השוטפת ומסגרות האשראי שאושרו בידי הבנקים".

 

בשוק אומרים שחנויות נוספות שלכם מוצעות למכירה.

"אין שום חנות נוספת שאנחנו מתכננים להיפרד ממנה. כל נכס שיכולנו לקנות קנינו, כבר שלוש חנויות בבעלות מלאה והפנים להמשך התרחבות".

 

לאחרונה דווח שרשת ויקטורי במו"מ לרכישת רשת סופר יודה.

"יהודה וסופר יודה לא היו בשום שלב בקשר עם ויקטורי, לא ישיר, לא עקיף ולא דרך מתווך. אנחנו מכחישים בתוקף, לא היה דבר וחצי דבר. הייתי שמח שרשות ני"ע תבדוק מי הוציא את המידע השקרי הזה ומה הרווח שהיה לו בעניין כי ויקטורי חברה ציבורית ואנחנו מבינים איזה מינוף מקבלת חברה ביום המסחר אחרי פרסום כזה".

 

הרשת לא מוצעת למכירה?

"סופר יודה לא על המדף ולא למכירה. יהודה תמיד אוהב להתלוצץ שתמורת 250 מיליון שקל הוא ימכור, אבל זו הלצה. החברה בצמיחה משנה לשנה, למרות כל הלחצים בשוק. אנחנו צומחים גם בחנויות הזהות וגם מפתיחת חנויות".

 

סניף סופר יודה באבן גבירול, שעבר ידיים. "כסף מדבר, אבל יש גם יחסים אישיים" סניף סופר יודה באבן גבירול, שעבר ידיים. "כסף מדבר, אבל יש גם יחסים אישיים" צילום: אוראל כהן

 

"הספקים לא אהבו את צמצום מגוון המוצרים"

 

לצד היציאה מחנות הדגל של הרשת והדיפת הדיווחים על מכירה, סופר יודה נדרשה להתמודד גם עם טענות לפיהן ספקים גדולים חוששים מיכולתו של גואטה לפרוע התחייבויות. לפי הטענות, אותם ספקים מקפידים לספק לרשת סחורה תמורת תשלום במזומן בלבד או בהתאם להיקף הביטחונות שגואטה העמיד כנגד האספקות.

 

הספקים לא מרגישים בטוחים איתכם, יש להם סיבה?

"זה ממש לא נכון, לא החזרנו צ'ק במשך 20 שנה וזה דבר שצריך לדעת לכבד אותו".

 

אז מה קרה?

"חברות המזון הגדולות עובדות בצורה של מסגרת אשראי, שצריכה להיות מגובה 100% בביטחונות בצורת ביטוח אשראי, ערבויות או פקדונות. אנחנו מלכתחילה לא היינו מבוטחים בביטוחי אשראי אלא נתנו ביטחונות אחרים ולספקים אין בעיה עם זה. אנחנו קונים מתנובה ביותר מ־1.5 מיליון שקל בחודש וכך גם מול אסם, שטראוס וספקים אחרים".

 

ספקים טוענים שבזמן האחרון אתם קונים מהם פחות בגלל שאין לכם ביטוח אשראי, והם מוכרים לכם רק בהתאם לערבויות שאתם מציגים או תמורת תשלום במזומן.

"בזמן האחרון מצאנו שהחברות מוציאות מגוונים אינסופיים (סוגים שונים של מוצרים - נ"ק) כדי להרחיב את נתח המכירות שלהן, והמוצרים האלו בחלקם הגדול לא שורדים. הספקים דורשים שנחזיק את כל מגוון המוצרים, אבל יש לנו 16 חנויות עירוניות ומחסנים מוגבלים, והמלאי הזה יקר, אז החלטנו שזה לא מתאים לנו. אם למוצר אין סבב מדף מהיר (סבב מהיר פירושו שהמוצר נמכר בתדירות גבוהה - נ"ק) הוא מיותר מבחינתנו.

 

"החלטנו לצמצם את מגוון המוצרים רק לכאלה שסבב המדף שלהם גבוה ורווחי. אז חלק מהספקים מרימים גבה, אבל אנחנו צריכים לנהל את העסק בצורה שקולה ורווחית, וזה מה שאנחנו עושים".

 

לכן צמצמתם רכישות משטראוס?

"התברר לנו שאנחנו נאלצים לשלם לשטראוס יותר לעומת רשתות ארציות שפועלות באזורנו, כנראה כי אנחנו רשת תל אביבית בלבד. יש בעיר תחרות ואנחנו רוצים להביא ללקוחות מחירים טובים יותר, אבל המחירים של שטראוס מקשים עלינו. לכן הקטנו את הקניות משטראוס בשלב זה, ואנחנו מכניסים למדפים סחורה מתחרה או סחורה של שטראוס שאנחנו קונים במחירים נמוכים בהרבה אצל הסיטונאיים האזוריים.

 

"המאבק הגיע לנקודה שבה שטראוס צריכה לקבל החלטה אם להשוות את תנאי הסחר שלנו לרשתות אחרות, אחרת נקטין משמעותית את הקניות ממנה".

 

איך מתמודדים עם הכל בחודש אחד?

"הספקים יצטרכו להתאים עצמם לדרישות שלנו ולהגיע איתנו להבנות. הסיפור של עזיבת החנות באבן גבירול כואב לנו, אבל בעסקים דברים כאלה קורים. השלכת הרימון היא אירוע לא נעים אבל אנחנו יודעים להרים את עצמנו גם ביום כזה. אנחנו עומדים ביעדים השנתיים, תכף סוגרים מחצית שנה של עלייה במכירות ולקראת חתימות על הסכם לפתיחת חנות נוספת ברחוב המלך ג'ורג'. אני מניח שבשנה הבאה ניכנס למיקומים נוספים ונציג צמיחה איטית שמתאימה לחברה פרטית שקולה".

 

מקבוצת חג'ג' נמסר: "כשהבנו שאופי הפעילות של אדם שהתעניין בשכירת נכס במתחם איינשטיין BLVD היא עבריינית סירבנו להשכיר לו את הנכס, אף שניסה להלך עלינו אימים. הגשנו תלונה במשטרה ומנהל המתחם נתן אמש עדות ממושכת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x