$
פרסום ושיווק

לאומי קארד תובעת את שופרסל בעקבות השקת "מועדון כרטיסי אשראי שופרסל"

לאומי קארד מבקשת מביהמ"ש לצוות שכל פעילות "מועדון כרטיסי אשראי שופרסל", שייכת לשופרסל פיננסים (חברה משותפת לשופרסל, פז ולאומי קארד) וחייבת להתבצע במסגרתה, וזאת גם אם שירותי ההנפקה והתפעול ניתנים ע"י כאל

נורית קדוש 21:2725.04.18

הסכסוך עם לאומי קארד חשף את שופרסל לתביעה. שופרסל דיווחה הערב (ד') כי לאומי קארד הגישה לבית המשפט תביעה ובקשה למתן צווים זמניים, נגד שופרסל ונגד רו"ח גיל ברק ממשרד קסלמן וקסלמן, שופרסל פיננסים ושופרסל פיננסים ניהול.  

 

 

החל בינואר השנה, שופרסל מנפיקה כרטיסים עם חברת האשראי כאל - בתנאים משופרים עבורה בהשוואה לשותפות עם לאומי קארד. עד כה הנפיקו כאל ושופרסל כ-200 אלף כרטיסים.

 

עפ"י התביעה, ביהמ"ש התבקש בין היתר, לתת צו שמצהיר כי כל פעילות "מועדון כרטיסי אשראי שופרסל" על כלל הכנסותיו, שייכת לשופרסל פיננסים (חברה משותפת לשופרסל, פז ולאומי קארד) וחייבת להתבצע במסגרתה, וזאת גם אם שירותי ההנפקה והתפעול ניתנים על ידי חברת כאל. לחילופין מבקשת לאומי קארד כי הרווחים מפעילות מועדון כרטיסי אשראי שופרסל ישויכו לשופרסל פיננסים.

 

שופרסל פיננסים הוקמה ב-2006 והנפיקה כרטיסי האשראי לחברי מועדון הלקוחות של שופרסל. ביולי 2017, רכשה שופרסל את המניות של פז שהחזיקה ב־20% משופרסל פיננסים. השתיים קבעו עם הקמת החברה כי רו"ח אורי כהן יהיה מעריך שווי מוסכם במקרה של פירוק שותפות. כהן קבע כי החברה שווה 794 מיליון שקל.

 

בשופרסל טענו כי בהערכת השווי של רו"ח כהן היו טעויות והצדדים הגיעו לפשרה במסגרתה פז נתנה לשופרסל הנחה של 8%, כך ששופרסל רכשה את מניות פז בחברה לפי שווי של 732 מיליון שקל. כך, נכון למועד דו"ח זה, 80% מהזכויות של שופרסל פיננסים מוחזקות בידי שופרסל, 16% מוחזקות על ידי לאומי קארד ו-4% על ידי פז חברת נפט.

 

מימין: מנכ"ל שופרסל איציק אברכהן ומנכ"ל לאומי קארד רון פאינרו מימין: מנכ"ל שופרסל איציק אברכהן ומנכ"ל לאומי קארד רון פאינרו צילום: עמית שעל, אריאל שרוסטר

 

 

במקביל, הסכם השותפות עם לאומי קארד פג ובשופרסל בחרו שלא להאריכו, אלא להעביר את הנפקת הכרטיסים לכאל. בעקבות הפרידה בין החברות, שופרסל נדרשת לרכוש את אחזקותיה של לאומי קארד בחברה המשותפת - 16% ממניות החברה.

 

אלא שבין השתיים מחלוקת ביחס לשווי אחזקות אלו. לאומי קארד, שבבעלות בנק לאומי ועזריאלי, מתמחרת את החברה המשותפת ב־794 מיליון שקל - ואת חלקה בה ב־127. לזאת בהתאם להערכת שווי שביצע רו"ח אורי כהן שנבחר בתחילת השותפות כמעריך השווי המוסכם בין שופרסל לפז.

 

לעומת זאת, ההערכה של שופרסל עומדת על 100 מיליון שקל לכל החברה - ו־16 מיליון שקל לאחזקות של לאומי קארד בה. זאת בהתבסס על המעבר לשותפות עם כאל, שלטענת שופרסל יקטין משמעותית את שווי החברה.

 

בנוסף, כמה ימים לאחר ששופרסל הודיעה על כוונתה לרכוש את אחזקות פז, לאומי קארד הודיעה כי היא מעוניינת לממש את זכותה לרכוש את חלקה היחסי במניותיה של פז - 20% מהן - ולהגדיל בכך את אחזקותיה בשופרסל פיננסים מ־16% ל־20%.

 

שופרסל סירבה להעביר ללאומי קארד את הערכת השווי שביצע כהן, ולאומי קארד פנתה לבית המשפט המחוזי בתל אביב וטענה כי היא זקוקה להערכת השיווי על מנת להחליט אם לממש את האופציה לרכישת 4% מהמניות של פז בשופרסל פיננסים.

 

בית המשפט קיבל את טענת לאומי קארד וקבע עוד כי יהיו לה 3 ימים מיום קבלת הערכת השווי להחליט אם לרכוש את המניות בהתאם לשווי בעסקה בין שופרסל ופז.

 

ברקע הדברים מתיחות הקשה הקיימת בין שופרסל ללאומי קארד, על רקע החלטת שופרסל להעביר את פעילות הנפקת הכרטיסים של הרשת המגלגלת מחזור של 12 מיליארד שקל בשנה. בלאומי קארד טענו כי היתה הנחיה אישית לדירקטורים בשופרסל להימנע מהצבעה בעד המשך ההסכם עם לאומי, כנקמה מצד אדוארדו אלשטיין, בעל השליטה במנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק עמינח על הקשיים שהערימה עליו בעסקת אי.די.בי, בעוד בשופרסל טענו כי מדובר בהחלטה המבוססת על התנאים המסחריים שקיבלו מכאל.

 

שופרסל הודיעה כי החברה דוחה את האמור בתביעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x