$
פרסום ושיווק

סוכמה פריסת חובות לערוצים הייעודיים

הוועדה שדנה בחוק הערוצים הייעודיים החליטה לפרוס את חובותיהם כדי לאפשר להם "התאקלמות תחת הרישיון החדש". על פי המתווה תינתן לערוצים שנת חסד לפני תשלום החובות ואחריה יוכלו להמיר חלק מההכנסות בהשקעה בהפקות מקור

אביב גוטר 08:3524.01.18

הוועדה המשותפת כלכלה־כנסת, שדנה בשבועות האחרונים בחוק הערוצים הייעודים, סיכמה אתמול על פריסת חובות לערוצים, כחלק מהמעבר לרישיונות של ערוצים מסחריים. היום צפויה הוועדה, בראשות ח"כ יואב קיש, להתכנס בפעם האחרונה כדי לסיים את הליך החקיקה בוועדה לקראת הצבעה במליאה שתתקיים בשבועות הקרובים.

 

 

 

אתמול דנה הוועדה בחובות העבר של חלק מהערוצים הייעודיים, המוערכים בכ־60 מיליון שקל של הלא טיוי וכ־5 מיליון שקל לערוץ 20, כך לפי נתונים שציין קיש בדיון. בשל המעבר המסתמן של הערוצים הייעודיים מפיקוח מועצת הכבלים והלוויין לרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו הוחלט כי אין זה הגיוני שחובות העבר בגין מחויבויות תוכן ייגבו תחת הרגולטור החדש.

 

מימין מנכ”ל ערוץ 20 שכי פרנץ ושר התקשורת איוב קרא מימין מנכ”ל ערוץ 20 שכי פרנץ ושר התקשורת איוב קרא צילום: יוסי צבקר

 

 

לא יימחקו חובות

 

קיש הבהיר כי אין כוונה למחוק חובות עבר אלא לפרוס אותם באופן שיאפשר התאקלמות תחת תנאי הרישיון החדשים. על פי המתווה שאושר בהצבעה בישיבה, תינתן שנת חסד לתחילת פריסת תשלום חובות העבר ולאחריה יוכלו הערוצים להשקיע 20% מהכנסותיהם בכל שנה בהפקות מקומיות, אשר ייחושבו כפירעון החוב, עד לסיום תשלום החוב המלא.

 

עוד עלתה בדיון סוגיית הבעלות הצולבת של ערוץ 24 וקשת. נציג רשות ההגבלים העסקיים הודיע כי אין בכוונת הרשות להתנגד למתן רישיון לערוץ 24 שנמצא בבעלות קשת. הוחלט כי הרשות השנייה תציג את עמדתה היום לקראת ההצבעה בנושא.

 

כזכור, הוועדה המיוחדת החלה להתכנס בשבועות האחרונים והיא מתבססת על הצעת חוק שהגישה ח"כ שרן השכל אשר עברה שינויים והתאמות כדי להציל את הערוצים הייעודיים, ובעיקר את ערוץ 20. בחודש שעבר הודיעו נציגי ערוץ 20 כי בעקבות הרגולציה המכבידה המוטלת עליהם הם נערכים להחזרת רישיון וסגירת הערוץ. לפיכך הודיע שר תקשורת איוב קרא על הקמת הוועדה המיוחדת שתקדם בהליך חקיקה מזורז שינויים בחוק התקשורת ובחוק הרשות השנייה כדי להתאים את הרגולציה לעידן הנוכחי. עם התחלת הדיונים הודיעו גם בעלי הלא טיוי והערוץ הרוסי כי הם במצב דומה ואם עניין הערוצים הייעודיים לא יוסדר בהקדם יעמדו גם הם בפני סכנת סגירה.

 

לקראת סוף הדיון התייחסו חברי הכנסת החרדים ישראל אייכלר ומיכאל מלכיאלי לערוץ ההידברות וביקשו להוסיף לחוק סעיף המאפשר לערוץ לשדר חסויות ממומנות. לפי הצעתו של אייכלר, מלכ"ר יהיה רשאי לממן שידור חסות שלא יעלה על 80 שניות בשעה ולא יותר מ־20 שניות לכל חסות. היועץ המשפטי של מועצת הכבלים והלוויין איתמר חרמון אמר כי חסות היא שקופית שמשודרת לשניות בודדות, ואילו חסות של 20 שניות נדמית לפרסומת. ההצעה גם עוררה את התנגדותם של הערוצים המסחריים. עו"ד נגה רובינשטיין המייצגת את הערוצים המסחריים קשת, רשת ועשר אמרה: "בואו לא נעשה שקר בחקיקה ונקרא לזה חסות, כשלמעשה מדובר בפרסומת. מחר תקום קופת חולים או כל מלכ"ר אחר שיפתח ערוץ ויתחיל לעשות פרסומות לעצמו. הדבר הכי נכון זה להניח את זה לפתחו של השר".

 

הקלות לערוצים המסחריים

 

בשבוע שעבר הודיע שר התקשורת איוב קרא על שורת הקלות לערוצים המסחריים — קשת, רשת וערוץ 10, כחלק מהשינויים בשוק הטלוויזיה. לפי התוכנית של השר, הערוצים המסחריים יקבלו הקלה של 50% בדמי הרישיון שלהם שמממנים את המפקח עליהם, הרשות השנייה, ו־50% מהמחויבות שלהם להפקת קולנוע. מדובר בהקלה של 12 מיליון שקל לכל ערוץ ו־36 מיליון שקל בסך הכל. קרא אמר עוד שהוא מצפה מהאוצר לממן את פעילות הרשות השנייה וכי יכול להיות שמשמעות ההחלטה היא קיצוץ של 15 מיליון שקל בתקציב הרשות. כמו כן על פי החוק, יתאפשר למשקיעים זרים להחזיק בבעלות של עד 74% מערוצי הטלוויזיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x