$
פרסום ושיווק

רגע לפני הרכישה: הפסדי ניו־פארם ברבעון העמיקו

רשת הפארם הפסידה 4.3 מיליון שקל. המשביר סבלה מירידה בהכנסות בשל מעבר לתמחור לאחר הנחה, בעיקר בתחום הקוסמטיקה

אורנה יפת 22:1702.09.17

כשברקע בדיקת רשות ההגבלים העסקיים של עסקת הרכישה של ניו־פארם בידי שופרסל תמורת 130 מיליון שקל, דיווחה קבוצת המשביר לצרכן על ירידה בהכנסות, הן של רשת בתי הכלבו והן של רשת ניו־פארם, ברבעון השני של 2017, והעמקת הפסדי רשת הפארם.

 

 

 

הכנסות הקבוצה כולה הסתכמו בכ־249.1 מיליון שקל, ירידה של 6% לעומת הכנסות של כ־264.8 מיליון שקל ברבעון מקביל. הרווח הגולמי של הקבוצה ירד ב־11.6% והסתכם ב־100 מיליון שקל. קבוצת המשביר רשמה הפסד תפעולי של 227 אלף שקל לעומת רווח תפעולי של 6.7 מיליון שקל ברבעון מקביל 2016. בנטרול פעילות ניו־פארם ו־365 טכנולוגיות, הקבוצה רשמה רווח של כ־5.9 מיליון שקל מפעולות נמשכות לעומת הפסד של כ־2.5 מיליון שקל ברבעון המקביל. בשורה התחתונה הקבוצה צמצמה את ההפסדים, וסיימה עם הפסד של 2.84 מיליון שקל לעומת הפסד של 11.7 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

 

שינוי שיטת התמחור של המשביר, ומעבר מהצגת מחירים רגילים לצד מבצעים, לתמחור המציג מחירי נטו ללא הנחה, פגע בפדיונות של רשת המשביר לצרכן והיא הציגה במגזר בתי הכלבו ירידה של 6.3% בהכנסות ל־243 מיליון שקל. בתי הכלבו רשמו ירידה של 51% ברווח התפעולי ברבעון והוא הסתכם ב־5.2 מיליון שקל.

 

הכנסות המשביר נפגעו בעיקר בשל הירידה במכירות הקוסמטיקה. שינוי שיטת התמחור ממחיר ברוטו למחיר נטו שמגלם בתוכו את המבצע, פגע במשביר שהורידה את המחיר ב־30%. מעבר לעובדה שספקי הקוסמטיקה סירבו להשתתף בהנחות שנתנה המשביר, גם הצרכנים הדירו רגליהם שכן הם לא ראו מחירי מבצע אליהם התרגלו. בשלב זה שינתה המשביר שוב את השיטה וחזרה להציג מחירי מבצע, כך שהיא נפגעה פעמיים. פעם אחת בהורדה הראשונה עם שינוי התמחור ופעם בהורדה נוספת שנאלצה לספוג על מנת להחזיר את הצרכנים.

 

בימים אלה ממתינות כאמור החברות לאישור רשות ההגבלים העסקיים לעסקת הרכישה של ניו־פארם. המשביר מדווחת כי לאור ההסכם, הוקפא תהליך המיזוג המשפטי של ניו־פארם עם המשביר בתי כלבו. החל מהרבעון הראשון של השנה מדווחת המשביר על פעילות ניו־פארם כפעילות מופסקת. ניו־פארם רשמה ירידה בכל הפרמטרים ברבעון השני. הכנסות רשת הפארם ירדו ב־5.8% והסתכמו ב־168.4 מיליון שקל ברבעון. הרווח הגולמי של ניו־פארם ירד בכ־5.8% והסתכם ב-47.5 מיליון שקל. הפסדי הרשת העמיקו ברבעון — ההפסד התפעולי עמד על 1.8 מיליון שקל לעומת הפסד של 1.36 מיליון שקל רבעון מקביל אשתקד. בשורה התחתונה רשמה ניו־פארם הפסד של 4.3 מיליון שקל לעומת הפסד של 1.37 מיליון שקל. העמקת ההפסד נבעה מהוצאות מסים של 1.7 מיליון שקל ברבעון.

 

ב־2016 החלה ניו־פארם לפעול להגדלת מספר הסניפים באמצעות התקשרות מול זכיינים, בסניפים קיימים ובסניפים חדשים, וזאת בניסיון להגדיל את נתח השוק של הרשת. נכון ליוני 2017, פועלים שישה סניפי זכיינות ונחתמו עשרה חוזים לסניפים חדשים, מתוכם שישה סניפי זכיינות. שני סניפי זכיינות סיימו בהסכמה משותפת את ההתקשרות.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x