$
פרסום ושיווק

חשד: בשר מוברח מהשטחים הופץ בשורה של מסעדות במרכז ובירושלים

משרד החקלאות והמשטרה חשפו רשת הברחה למסעדות ולחנויות לממכר בשר, בהן צפרה והסינית האדומה בת"א ודיקסי עד העצם בכ"ס ובהרצליה

נורית קדוש 18:5604.04.16

יחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות והיחידה המרכזית של מחוז ש"י במשטרה חשפו הלילה (ב') רשת להברחת בשר משטחי הרשות הפלסטינית למסעדות ולחנויות לממכר בשר, בעיקר במרכז הארץ ובירושלים - בהן שמות מוכרים כמו צפרה והסינית האדומה בתל אביב, מוזס ברמת החייל בתל אביב, דיקסי עד העצם בכפר סבא ובהרצליה וזוזוברה בהרצליה. זאת תוך זיוף תאריכי התפוגה של מוצרי הבשר, תאריכי השחיטה והכשרות. המשטרה עצרה 12 חשודים.

 

רשימת המסעדות והחנויות הראשונית בהן נמצא הבשר המקולקל: מסעדת רובינשטיין בנתניה; אוקטגון בצומת נהלל; אדום בר בירושלים; צפרה בתל אביב; מוזס רמת החייל בתל אביב; הסינית האדומה בתל אביב; דיקסי בתל אביב; אצל דודי בראשון לציון; עד העצם בכפר סבא; עד העצם בהרצליה; זוזברה בהרצליה; הקצביה של שרון בתל אביב; קימל בתל אביב; מעדני מניה בראשון לציון; טופולופומפו בתל אביב; קימל התרנגול הכחול בתל אביב; מאסו מנוס בתל אביב; גוטיס פלאש באום אל פאחם; קפה גלידה בחיפה; א.א. ענק הבשר בחולון; בייליס בראשון לציון; צח ראכח בתל אביב; ידע הבשרים בתל אביב; קימל בגלבוע באתר סקי בגלבוע.

 

 צילום: משרד החקלאות יחידת הפיצו"ח

 

לפי משרד החקלאות, השיטה עבדה באופן הבא: יבואן פלסטיני רכש בשר המיועד לרשות הפלסטינית בדרום אמריקה וייבא אותו דרך נמל חיפה. משם הועברה הסחורה למחסן בא-רם, ומשם הבשר מוברח לשטחי ישראל דרך מחסומים שונים וזאת "בתת תנאים המנוגדים להנחיות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, משרד הבריאות ותוך סיכון שלום הציבור. הסחורה המוברחת מגיעה למחסן באזור התעשייה עטרות, שם נארזת מחדש תוך זיוף חותמות הכשרות, תאריכי התוקף ואישורים וטרינריים. לאחר אריזת מוצרי הבשר שאינו ראוי למאכל אדם מחדש, הם מופצים למסעדות ולחנויות. בנוסף יש חשד שעולה להעלמת עסקאות והשמטת הכנסות בשטחי ישראל".

 

 

 

עוד נמסר כי מתחילת שנת 2016 סוכלו ניסיונות הברחה של כ-39 אלף קילו בשר, ו"בשלוש השנים האחרונות משרד החקלאות סיכל 363 ניסיונות הברחת בשר, שכללו כ-729 טון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x