$
פרסום ושיווק

שטראוס ופפסיקו מבקשות מה-FDA להגדיר בחוק מה ייקרא חומוס

יצרנית חומוס 'סברה' טוענת בפניתה למינהל המזון והתרופות האמריקאי, כי מוצרים של מתחריה כוללים עדשים, אדממה ושעועית שחורה, ולעיתים אינם מכילים כלל גרגירי חומוס

שירות כלכליסט 11:0125.05.14

סברה דיפינג (Sabra Dipping), מיזם החומוס המשותף של פפסיקו ושטראוס שחולש על 60% משוק החומוס האמריקאי, מבקש מהממשל לקבוע תקנות מפורשות שיקבעו מהם הרכיבים מהם ניתן לייצר את הממרח.

 

החברה הגישה בקשה למינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ליצירת תקן קבוע עבור גרגירי

החומוס והטחינה, כך מדווח ה"ג'ואיש טלגרף אג'נסי".

 

לפי ההגדרה המתבקשת, חומוס יורכב ברובו מגרגירי חומוס, לא פחות מ-5% טחינה ויכול להכיל רכיב אופציונאלי אחד או יותר. בין הרכיבים המוצעים - שמן ירקות, שום, מלח ותבלינים.

 

הטענה של סברה היא ששוק החומוס מוצף בזיופים ולכן הממשלה חייבת להתערב. בבקשה שהוגשה למינהל המזון, החברה מאשימה כי מותגי חומוס מתחרים כמו דל כרמן של Cedar ו- Eat Well Enjoy Life מורכבים מרמות גבוהות של רכיבים כמו עדשים, 'אדממה' (פולי סויה טריים) ושעועית שחורה, ולעיתים בכלל בלי גרגירי חומוס.

 

"חלק מהמוצרים שמקוטלגים כחומוס מיוצרים מקטניות שאינן גרגירי חומוס", נכתב בבקשה. "מכיוון שהמוצרים האלה מחליפים קטניות אחרות, השיווק שלהם כחומוס מערער על היושרה והסחר ההוגן".

 

למינהל המזון יש סמכות לכתוב הגדרות למוצרי מזון ספציפיים במידה והדבר יטיב עם הצרכנים, וכבר הציב תקנות מזון למוצרים כמו שרבט, גבינת שמנת וג'לי פירות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x