$
פרסום ושיווק

שופרסל תפסיק לשווק תרופות ללא מרשם ב-2009

נציגי הרשת טוענים כי הקשיים שיוצרת הרגולציה גרמו להם להרים ידיים. אבי אובל, יו"ר תל"מ (תרופות ללא מרשם) טען כי גם ברבוע כחול מתכוונים להסיר חלק גדול מנקודות המכירה. ברבוע מכחישים בתוקף

אורנה יפת 14:26 15.12.08

 

רשת השיווק שופרסל צפויה להפסיק לשווק במהלך 2009 תרופות ללא מרשם בסניפים. בישיבה שהתקיימה בסוף השבוע במשרד הבריאות בה נטלו חלק נציגים מטעם תל"מ (תרופות ללא מרשם), רשתות המזון, משרד הבריאות ויצרני התרופות והמשווקים, טענו נציגי שופרסל כי הקשיים שיוצרת הרגולציה גרמו להם להרים ידיים, ולהפסיק לשווק תרופות ללא מרשם ברשתות. שופרסל תפסיק לשווק תרופות בחודש מרץ 2009.

 

אבי אובל, יו"ר תל"מ, טוען גם כי גורם ברבוע הכחול טען בפניו, כי בכוונת הרשת להסיר 80% מנקודות המכירה של תרופות ללא מרשם, אך ברבוע מכחישים בתוקף כי בכוונתם להפסיק לשווק תרופות. יחד עם זאת, מודים ברשת כי מאז תחילת הרפורמה במחצית שנת 2004 צומצמו נקודות לממכר תרופות ברשת וכיום משווקות תרופות בכ-48 סניפים בלבד.

 

בשופרסל אישרו כי יפסיקו לשווק תרופות ומסרו בתגובה: "שופרסל תסיים את מכירת התרופות ללא מרשם בשירות עצמי בתוך ארבעה חודשים ותשקול מכירה של מוצרים אלה בהתאם לרגולציה בעתיד".

 

על פי נתוני ארגון תל"מ, במחצית הראשונה של 2008 חלה ירידה של כ-20% במספר הנקודות למכירת תרופות בסניפי רשתות השיווק, ומחזור המכירות בחודשים ינואר-יולי 2008 עמד על 1.1 מיליון שקל בלבד, נמוך בהרבה מהציפיות שהיו עם אישורה של הרפורמה בשוק התרופות ללא מרשם, שאפשרה מכירת תרופות ברשתות מזון. מאז תחילת הרפורמה, נסגרו נקודות מכירה רבות וכעת מופעלות רק כמה עשרות נקודות בודדות בשתי הרשתות הגדולות. עם זאת, אומרים בתל"מ, כי ברשתות הפארם ובחנויות הנוחות יש הצלחה במכירה של תרופות ללא מרשם.

 

בתגובה לכוונת הרשתות לצאת מהתחום, הפנה יו"ר תל"מ, אבי אובל, מכתב למנכ"ל משרד הבריאות, אבי ישראלי, בו הביע דאגה מיציאתן של רשתות המזון המובילות ממעגל החנויות המשווקות לציבור תרופות ללא מרשם. "אין ספק שמהלך מסוג זה יפגע קשות בהמשך הפעלת הרפורמה בשוק התרופות בישראל. לאור העובדה ששרי האוצר והבריאות היו מי שיזמו ודחפו את הרפורמה לפני חמש שנים, אנו מקווים שמשרד הבריאות ינקוט בצעדים מיידיים לפישוט הליך הרישום באופן שיוכיח את רצונו בהמשך הרפורמה והרחבתה". לדבריו, מהלך כזה עשוי לשנות את הלך הרוחות ברשתות המזון, ויש סיכוי כי יחזרו בהן מההחלטה.

x