סגור

לאחר ערב שלילי בוול סטריט, והמשך התקיפות באיראן: ממתינים לפתיחת המסחר בת"א

מדד נאסד"ק ירד אמש ב-1.6%, S&P 500 ירד ב-0.8% ודאו ג'ונס ירד ב-0.3%; ברקע למסחר במניות הנפט-גז:  מחירי הנפט שקפצו אתמול ביותר מ-8% עולים הבוקר ביותר מ-1.5%; ורידיס שבשליטת דלק רכב במגעים למכירת החזקותיה (20%) ב־OPC ישראל, של קבוצת OPC, ומבקשת יותר מ־3.5 מיליארד שקל

14 ביולי, 2026
לפני 2 דק'
פרשן כלכליסט על עדכוני מדדים
לפני 7 דק'
עוד בשווקים
לפני 48 דק'
גיל אגמון במגעים למכירת החזקתו ב־OPC ישראל
לפני 48 דק'
לקראת פתיחת המסחר בת"א
דיווח שוטף
נתונים פיננסים
דיווח שוטף

לאחר ערב שלילי בוול סטריט, והמשך התקיפות באיראן: ממתינים לפתיחת המסחר בת"א

מדד נאסד"ק ירד אמש ב-1.6%, S&P 500 ירד ב-0.8% ודאו ג'ונס ירד ב-0.3%; ברקע למסחר במניות הנפט-גז:  מחירי הנפט שקפצו אתמול ביותר מ-8% עולים הבוקר ביותר מ-1.5%; ורידיס שבשליטת דלק רכב במגעים למכירת החזקותיה (20%) ב־OPC ישראל, של קבוצת OPC, ומבקשת יותר מ־3.5 מיליארד שקל

עדכונים שוטפים

פרשן כלכליסט על עדכוני מדדים

חברת המדדים סולאקטיב פרסמה בשבוע שעבר את עדכון הרכב המדד עליו מתבססת קרן הסל IZRL שמנהלת 141 מיליון דולר. קרן סל זו משקיעה במניות ישראליות בלבד, חלקן נסחרות בתל אביב וחלקן בניו יורק. משקל המניות במדד אחיד, ומותאם מחדש פעם ברבעון.
העדכון יכנס לפועל בנעילת המסחר של יום חמישי השבוע, 16 ביולי, אך קרן הסל IZRL מבצעת חלק מהעדכון בשעות שלפני או אחרי המועד הקובע לעדכון. למדד ייכנסו ארבע מניות שנסחרות בתל אביב: אפקון, סמארט שוטר, סופוויב, וטי.אס.ג'י. כל אחת מהן תזכה לביקוש של 6 מיליון שקל מקרן הסל.
בנוסף ייכנסו למדד ארבע מניות שנסחרות בארה"ב - NEXXEN, SAVERONE, SILICOM, SOL-GEL TECHNOLOGIES, וכל אחת מהן תזכה לביקוש של 2 מיליון דולר. ארבע מניות יצאו מהמדד, כולל קמהדע שנסחרת בתל אביב, ותספוג היצע של 5.5 מיליון שקל, היוצאות הנוספות נסחרות בארה"ב: STRATASYS , NANO-X IMAGING, ENLIVEX.
בעקבות עדכון משקל המניה במדד בחזרה למשקל אחיד המניות: ארית, סולרום וגילת יזכו לביקוש של כ- 2 מיליון שקל כל אחת, והמניות קווליקום, פיסיבי, קמטק ואיסתא יזכו לביקוש של מיליון שקל כל אחת.
המשך

עוד בשווקים

גיל אגמון במגעים למכירת החזקתו ב־OPC ישראל

ורידיס מנהלת מגעים למכירת מלוא החזקותיה (20%) ב־OPC ישראל, החברה שמרכזת את פעילות האנרגיה של OPC בישראל. OPC, שמחזיקה ב־80% מ־OPC ישראל, נמצאת בשליטתו (43.8%) של עידן עופר.
ורידיס היא חברה בת של דלק רכב (43.7%), שבשליטת גיל אגמון (48.9%), והיא מעמידה בעסקה המתגבשת שווי של יותר מ־17.5 מיליארד שקל ל־OPC ישראל. כלומר, היא מבקשת סכום של יותר מ־3.5 מיליארד שקל עבור המניות שלה. מדובר על סכום ששווה לכמחצית משווי השוק של ורידיס שעומד על 7.3 מיליארד שקל. אגמון, שמכהן כיו"ר ורידיס, נפגש בתקופה האחרונה עם כמה גופים מוסדיים במטרה לקדם את העסקה.

לקראת פתיחת המסחר בת"א

המשקיעים בבורסה המקומית יגיבו הבוקר להתפתחויות באיראן ולערב השלילי בוול סטריט - בעיקר בטכנולוגיה. מדד נאסד"ק ירד אמש ב-1.6%, S&P 500 ירד ב-0.8% ודאו ג'ונס ירד ב-0.3%.
אחרי שהנשיא טראמפ חידש אתמול את המצור הימי בהורמוז, ואיים בתקיפות נוספות, פיקוד המרכז של צבא ארה"ב הודיע כי החל לתקוף באיראן, לילה שלישי ברציפות. "תקיפות אלו ימשיכו להטיל מחיר כבד על הכוחות האיראניים ולפגוע ביכולתם לתקוף אזרחים חפים מפשע וספינות מסחריות במצר הורמוז", נאמר בהודעה.
מניות הנפט-גז המקומיות יגיבו לקפיצה במחירי הנפט אתמול (הברנט זינק ב-9% וה-WTI ב-8%), לאחר שהנשיא טראמפ הודיע על סגירת מצר הורמוז. בהמשך לתקיפות של הלילה מחירי הנפט רושמים עלייה מתונה נוספת (הברנט עולה ב-1.6% וה-WTI ב-1.8%).
תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עולה בנקודת בסיס אחת, בהמשך לעלייה של 4 נ"ב אתמול, והיא עומדת על 4.62%. תשואת אג"ח ישראל ל-10 שנים עומדת על 3.79%, לאחר עלייה של 5 נ"ב אתמול.
הבורסה ננעלה אתמול ביציבות. ת"א 35 ירד בשיעור קל של פחות מ-0.1% ות"א 125 עלה בשיעור קל של פחות מ-0.1%. בלט ת"א נפט וגז עם עלייה של 2.4%. ת"א ביטחוניות ירד ב-1.3% ביום שלילי חמישי ברציפות.
המשך