סגור
העיתון הדיגיטלי
27.04.25
הדמיית שקם אלקטריק ב דיוטי פרי נתב"ג
הדמיית שקם אלקטריק ב דיוטי פרי נתב"ג

למרות חולשה במכירות המזגנים: אלקטרה צריכה עברה לרווח שנתי וחוזרת לחלק דיבידנד

החברה סיכמה את שנת 2024 עם צמיחה של 14% בהכנסות ל-7.4 מיליארד שקל ורווח נקי של 52 מיליון שקל; ההכנסות בפעילות המזגנים נחלשו ב-9.2% - החברה הודיעה בתקופה האחרונה על סגירת מפעל המזגנים בראשון לציון

שנת 2024 הייתה שנה חיובית עבור אלקטרה מוצרי צריכה, שעברה מהפסד ב-2023 לרווח נקי של 52 מיליון שקל. לאחר שנתיים ללא דיבידנד הכריזה החברה על חלוקת דיבידנד של 40 מיליון שקל.
הכנסות הקבוצה, בבעלות משפחת זלקינד ובניהולו של צביקה שווימר, צמחו ב-2024 ב-14% ל-7.4 מיליארד שקל.
אלקטרה צריכה פועלת בחמישה תחומי פעילות: מוצרי צריכה חשמליים שבו היא עוסקת ביבוא, ייצור, שיווק, מכירה והפצה של מוצרי צריכה חשמליים; תחום קמעונאות החשמל שבו היא פועלת באמצעות רשתות הקמעונאות מחסני חשמל, שקם אלקטריק ושקם דיוטי (שתי חנויות בנתב"ג); תחום קמעונאות המזון שבו היא פועלת באמצעות רשת קרפור; תחום הספורט ופנאי בו היא מוכרת ציוד ומוצרי הלבשה והנעלה תחת הרשתות אדידס, קולומביה, אאוטסיידרס ואחרות, ותחום הנדל"ן להשקעה.
העלייה בהכנסות נרשמה על אף שאלקטרה, אחת מהשחקניות המובילות בענף המזגנים, חווה בתחום הפעילות הזה חולשה וירידה הדרגתית במכירות בשנים האחרונות.
השיפור בהכנסות מיוחס בעיקר לחנויות החשמל של הקבוצה, מחסני חשמל ושקם אלקטריק, ששברו שיא עם מכירות של 2.5 מיליארד שקל - צמיחה של 24% ביחס ל-2023. המכירות בחנויות הזהות - סניפים שהיו פעילים הן בשנת 2024 המדווחת והן ב-2023 המשמשת להשוואה - צמחו ב-19%.
לצד חנויות החשמל, נרשמו גם שיפור במכירות קרפור בסניפים שהוסבו והתחזקות במכירות חנויות אדידס וחנויות הפנאי של הקבוצה, שנהנו ממכירות מוגברות כתוצאה ממלחמת חרבות ברזל.
בתחום המזגנים ירדו ההכנסות בשנת 2024 ב-9.2% ל-917 מיליון שקל והיוו 14% מכלל ההכנסות של הקבוצה, לאחר שבשנה קודמת עמדו על 16% מההכנסות ובשנת 2022 היוו 17% מהן.
בשבועות האחרונים הודיעה החברה ל-150 עובדי מפעל המזגנים בראשון לציון על סיום עבודתם בעקבות ההחלטה להפסיק את ייצור המזגנים בראשון לציון ולהקים על שטח המפעל פרויקט נדל"ן.
הפעילות של המפעל כולו הייתה אמורה לעבור לאשקלון אך שינויים רגולטורים כמו הפסקת מכסים בישראל על ייבוא מזגנים והפסקת ההזמנות של מערכות חימום תת קרקעיות מהשוק האירופי בעקבות שינויים ברגולציה באירופה הגבירו את התחרות והובילו לשינוי התוכניות, כיוון שפעילות ייצור מערכות המזגנים המיני מרכזי בישראל הפכה ללא כדאית.
המפעל באשקלון יוקם על שטח מצומצם יותר ובהשקעה נמוכה יותר - במקום 400 עובדים יועסק בו מספר מצומצם יותר של עובדים ואלקטרה תייבא מערכות מיזוג מיני מרכזי ממידאה, הספקית שלה בסין.
למרות הכנסות השיא בפעילות קמעונאות החשמל, משתי חנויות החשמל בדיוטי פרי שרכשה אלקטרה מרני צים, היא מתקשה להציג רווחים. בין היתר בשל ירידה במספר הנוסעים בנתב"ג בתקופת המלחמה וגם קודם לכן במשבר הקורונה.
רשת קרפור עברה לרווח, חנויות החשמל שברו שיא במכירות ונהנו מזינוק של 31% ברווח, וגם חנויות אדידס, קולומביה ואאוטסיידרס הציגו זינוק של 161% ברווח.
לעומת זאת, תחום המזגנים ומוצרי החשמל בחברה נחלש והרווח השנתי שלו הצטמצם ב-7.5%.
ההכנסות בחנויות הזהות בדיוטי פרי ירדו בשנת 2024 ב-2% ל-246 מיליון שקל. כתוצאה מהמשברים בענף התעופה שמשפיעים על חנויות הדיוטי פרי הורידה רשות שדות התעופה את דמי השכירות, ובמקרה של אלקטרה הם ירדו ב-50% ל-15 מיליון שקל ב-2024.
היקף המכירות במגזר מוצרי הספורט והפנאי עמד על 510 מיליון שקל ב-2024 – עלייה של 72% לעומת השנה שקדמה לה.
הרווח התפעולי במגזר זינק פי 2.6% ל-47 מיליון שקל. ההכנסות והרווחים עלו כתוצאה מפתיחת סניפים חדשים ובעיקר בשל התחזקות המכירות בחנויות הזהות של אדידס, שהפדיון החודשי למ"ר בהן קפץ ב-35% ל-1,464 שקל.
הירידה בביקוש למערכות חימום לייצוא בשל שינויי הרגולציה באירופה פגעה בהכנסות מגזר מוצרי צריכה חשמליים ומכירותיו ירדו ב-6% ל-1.1 מיליארד שקל. הרווח במגזר ירד ב-7.5% ל-74 מיליון שקל.
אלקטרה צריכה נמצאת בעיצומו של מהלך התייעלות שכולל איחוד מטות וחטיבות שצפוי לחסוך לה 30 מיליון שקל. עלות השכר של המנכ"ל שווימר, הסתכמה ב-6 מיליון שקל. יורם בדש ושמוליק מנדזיצקי, מנהלי תחום קמעונאות החשמל בחברה, זכו לשכר בעלות של 7.2 מיליון שקל כל אחד.