מאנדיי הציגה חוויה מתקנת ביחס לרבעון הקודם, "כוח האדם יגדל ב־30%"
חברת התוכנה הארגונית סיימה את 2024 עם צמיחה של 33% בהכנסות, ובשנה הזו היא צופה שתגיע ל־1.2 מיליארד דולר — נתון שהביא להרמת גבה מצד אנליסטים. מאנדיי תתחיל לגבות תשלום על שימוש בפונקציות AI ותשיק כלי חדש ברבעון השני
חברת התוכנה הישראלית מאנדיי קיבלה אתמול חוויה מתקנת כשמנייתה זינקה בחדות בנאסד"ק לאחר שפרסמה דו"חות טובים לרבעון הרביעי של 2024 ולשנה כולה; וזאת לאחר שברבעון הקודם המניה שלה צללה ביום פרסום הדו"חות, חרף תוצאות טובות.
החברה, שמפתחת פלטפורמה לניהול תהליכי עבודה בארגונים, עקפה את תחזית האנליסטים בשורה העליונה, וכמעט הגיעה להכנסות של מיליארד דולר ב־2024.
בסיכום השנה מאנדיי הציגה הכנסות של 972 מיליון דולר, צמיחה של 33% בהשוואה לשנה שלפניה, וכ־10% מעל הציפיות של וול סטריט. בשורה התחתונה היא הציגה רווח נקי של 62 סנט למניה, וזאת לעומת הפסד של 4 סנטים למניה בשנת 2023. פעילות החברה ייצרה תזרים של 311 מיליון דולר, קפיצה משמעותית של כ־45% בהשוואה לתזרים מפעילות של 215 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
כעת מאנדיי צופה שאת 2025 היא תסיים עם הכנסות של 1.2 מיליארד דולר, שישקפו קצב צמיחה שנתי של 23.5%. הרווח התפעולי, לפני סעיפים חשבונאיים, אמור להגיע ל־123—142 מיליון דולר, מעט יותר מרווח תפעולי של 132 מיליון דולר שנרשם ב־2024. ברבעון הראשון של 2025 החברה צופה הכנסות של 274—276 מיליון דולר, וזאת בהשוואה להכנסות של 268 מיליון דולר ברבעון האחרון של 2024.
הרווחיות ממשיכה להיות הצד החלש יותר של מאנדיי, שעדיין מפסידה תפעולית בסיכום השנה, אף כי ההפסד הצטמצם והסתכם ב־21 מיליון דולר בלבד בשנת 2024, וזאת לעומת הפסד תפעולי של 38.5 מיליון דולר ב־2023. קופת המזומנים של מאנדיי, שמכילה 1.4 מיליארד דולר, ייצרה לה הכנסות פיננסיות גבוהות של 55 מיליון דולר, מה שאיפשר לה לרשום בשורה התחתחונה רווח נקי של 32.3 מיליון דולר בשנת 2024. ברמה הרבעונית, מאנדיי התייצבה ברבעון האחרון של השנה על רווח תפעולי של 10 מיליון דולר ורווח נקי של 23 מיליון דולר.
שוכרת עוד 10 קומות
בעקבות התוצאות האלו המניה זינקה בטרום־מסחר ב־28%, ובמהלך המסחר עצמו אף ביותר מ־30%, ושווי השוק של החברה נשק ל־16.5 מיליארד דולר, יותר מפי 2 בהשוואה להנפקה שהתרחשה בקיץ 2021. הזינוק הזה, שהתרחש חרף תחזית חלשה בשורת הרווח התפעולי, מלמד שמאנדיי, שהיא חברה צעירה יחסית במונחים של וול סטריט, למדה לנהל את ציפיות המשקיעים.
ואכן, לאורך השנה החברה אותתה בעקביות כי לאחר שנים שבהן השקיעה בשיפור המדדים התפעוליים במטרה לעבור לרווח בשורה התחתונה, היא תשוב להתמקד בשורה העליונה. וכך, לצד תחזית פושרת בגזרת הרווחיות, מאנדיי הפתיעה לטובה בגזרת תחזית ההכנסות. היו אף אנליסטים שהביעו סקפטיות ביחס ליכולת של מאנדיי לעמוד ביעד השאפתני.
רועי מן וערן זינמן, המנכ"לים המשותפים של מאנדיי, הסבירו מצדם כי "המומנטום שלנו חזק מאי פעם. אפשר לראות את זה גם בכך שהגדלנו ב־2024 את כוח האדם שלנו ב־35% וכעת אנחנו מעסיקים 2,500 עובדים, ואנחנו מתכננים להגדיל את כוח האדם בעוד 30% השנה. לקחנו בחשבון את המתחים הגיאו־פוליטיים, וניפקנו תחזית אחראית שמתבססת על כך שהביקושים בארה"ב מאוד בריאים, וגם באירופה הם מתחילים להתייצב. נתוני שימור הלקוחות שלנו בשיא ואנחנו רואים גם אימוץ חזק של המוצרים שלנו בקרב ארגונים גדולים".
בעקבות הגדלת כוח האדם המתמדת, מאנדיי הודיעה לאחרונה שתשכור 10 קומות במגדלי עזורי אקו טאוור ברחוב המסגר בת"א, בנוסף ל־17 קומות שהיא כבר שוכרת במגדל TOU ברחוב יצחק שדה בעיר. במאנדיי ישראל מועסקים 1,500 עובדים, וגם הנהלת החברה יושבת בת"א.
צועדת בנתיב לא סלול
תחזית ההכנסות האופטימית, שתעביר את מאנדיי לראשונה את הרף הסימבולי של מיליארד דולר, עדיין לא כוללת את ההכנסות שצפויות להיווצר כתוצאה משתי הכרזות "מוצריות" שחשובות לא פחות מהמספרים השנתיים.
הראשונה היא השקת מוצר רביעי שמצטרף לפלטפורמה של החברה, והוא נועד לנהל את כל מערכי השירות הפנים־ארגוניים, כמו פנייה של עובדים למחלקת מחשוב, משאבי אנוש או ייעוץ משפטי.
בשונה מהשיווק הקלאסי של מאנדיי, שמתחיל מלמטה בארגון ומתפשט, במוצר הזה המכירה נעשית ישירות לדרג הניהולי, ולכן הוא עשוי לפתוח למאנדיי הזדמנויות להרחיב את המכירות של המוצרים שלה בארגונים. בינתיים המוצר נמכר בעיקר ללקוחות קיימים, כשהוא מחליף מוצרים של מתחרות ותיקות, הן בזכות גמישות של המוצר והן בזכות תמחור אגרסיבי.
אבל מה שתפס את תשומת הלב של האנליסטים היה חזון הבינה המלאכותית שהציגה מאנדיי, שהופכת לאחת החברות הראשונות שמתחילות לחייב את הלקוחות שלהן עבור שימוש בפונקציות AI. החברה צועדת בנתיב לא סלול בהקשר זה, ומציגה תמחור לשימוש ביכולות AI במוצריה, שמזכיר את השימוש בשירותי ענן — לפי פעולות וקרדיטים.
המודל גובש על סמך פיילוט שביצעה מאנדיי לאורך החודשים האחרונים, שהראה זינוק של פי 10 במספר פעולות AI שביצעו המשתמשים במוצרי החברה, ואלה הגיעו ל־10 מיליון פעולות ברבעון האחרון של השנה. לפי המודל החדש, כל לקוח יקבל קרדיט חינם ל־500 פעולות לארגון, ולאחר מכן יוכל לשלם לפי השימוש. "השוק עדיין לא יודע מה עובד, ואין דרך סטנדרטית לתמחר שימוש בפונקציות AI. ראינו עלייה חדה בשימוש, ורצינו להפריד את הפונקציות האלו ממודל התמחור הרגיל שלנו", הסבירו מן וזינמן. בנוסף, ברבעון השני מאנדיי צפויה להשיק את סוכן ה־AI שלה, שיענה לשם מאנדיי אקספרט.