סגור
אייל חנקין מנכ"ל קבוצת עזריאל
חנקין. עבר בסיום הרבעון הראשון לנהל את הדאטה סנטרס

טיקטוק הקפיצה את הביצועים הרבעוניים של קבוצת עזריאלי

קמפוס השרתים של טיקטוק החל לפעול במלואו ותרם לזינוק של כמעט פי ארבעה בהכנסות התפעוליות של מגזר הדאטה סנטרס ברבעון הראשון; המגזר סיפק את התרומה העיקרית לצמיחה שרשמה עזריאלי בהכנסות התפעוליות - בשיעור של 21% ל-646 מיליון שקל

עזריאלי מסכמת את הרבעון השאשון של השנה עם צמיחה מתונה בפעילות המסורתית של הקניונים והמשרדים - ועלייה חזקה בהרבה בסקטור הדאטה סנטרס (שרתים) שאליו נכנסה בשנים האחרונות.
ההכנסות התפעוליות של הקניונים ושטחי המשרדים של עזריאלי הסתכמו ב-252 מיליון שקל ו-223 מיליון שקל בהתאמה - עלייה של 5% ושל 6% בהתאמה ביחס לרבעון המקביל (תוספת מצטבר של 24 מיליון שקל). במגזר הדאטס סנטרס נרשמה עלייה של כמעט פי ארבעה (3.6) בהכנסות התפעוליות (תוספת של 84 מיליון שקל), שהסתכמו ב-116 מיליון שקל.
מגזר הדאטה סנטרס נהנה מתחילת ההנבה בהכנסות בקמפוס שהוקם עבור טיקטוק - שהחל לפעול במלואו (90 מגה וואט). המגזר דחף ב-21% את ה-NOI של קבוצת עזריאלי (הכנסות תפעוליות נטו) ל-646 מיליון שקל, שיא רבעוני ותוספת של 113 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל.
בהשפעת העלייה ב-NOI, ה-FFO עלה ב-15% ביחס לרבעון המקביל ועמד על 452 מיליון שקל. נתון ה-FFO משקף את הרווח התפעולי תזרימי של החברה ומנטרל משתנים חד פעמיים כדוגמת שיעורכים. הוא משמש המדד המרכזי לבחינת רווחיותן של חברות נדל"ן מניב כמו עזריאלי.
שני מגזרי הפעילות העיקריים של עזריאלי הם המשרדים (29% משווי הנכסים, ו-35% מה-NOI) והקניונים (27% משווי הנכסים ו-39% מה-NOI). בשניהם הצמיחה מיוחסת לשכר דירה גבוה יותר בחוזים החדשים שבהם התקשרה עזריאלי, וכן להשפעת עליית המדד על כלל חוזי השכירות.
בעזריאלי ציינו כי בפדיונות השוכרים בקניונים נרשמה ירידה קלה של 1%, שנובעת מכך שרוכשים רבים הקדימו רכישות לסוף דצמבר, לפני עליית המע"מ. בחברה לא מצפים לעלייה שנתית בסעיף זה ביחס ל-2024, שהייתה חריגה לחיוב.
עזריאלי החלה לפעול במגזר הדאטה סנטרס רק ב-2019 - מנהל אותו החל מאפריל השנה אייל חנקין המנכ"ל הקודם של הקבוצה - שנכנס לתפקיד ממש בתום הרבעון המדווח. המגזר הוא כאמור מנוע הצמיחה המרכזי של הקבוצה ברבעון - שווי נכסיו מגיע ל-17% מכלל הנכסים (כ-10 מיליארד שקל, תוספת של כמיליארד שקל מדצמבר), עלייה מ-15% בסוף 2024.
גרין מאונטיין, החברה הבת שתחתיה מרוכזת הפעילות, ממשיכה בהקמת קמפוס נוסף בפרנקפורט גרמניה (חלקה 50%) ובמשא ומתן מול לקוח לאספקת שירותים בהספק של 36 מגה וואט (ותוספת אפשרית של 18 מגה וואט נוספים). עזריאלי לא דיווחה על התקדמות בניסיונה לאתר חלופת קרקע מתאימה בנורבגיה להקמת קמפוס בן 120 מגה וואט עבור חברה טכנולוגית בינלאומית שעימה היא קיימה מגעים לשם כך. זאת לאחר שבפברואר לא קיבלה אישור רגולטורי להקמתו בקרקע שבה התכוונה לעשות כן. כשעד להשלמת איתור החלופה המשא ומתן מול הלקוח הושהה.
עזריאלי היא חברת הנדל"ן הגדולה בבורסת ת"א מבחינת שווי שוק, 32.7 מיליארד שקל. בשנה החולפת מנייתה עלתה ב-21%, בהשוואה לעלייה של 28% במדד ת"א נדל"ן. מנהל אותה החל מאפריל רון אבידן, בתפקידו הקודם מנכ"ל אזורים. הקבוצה סיכמה את הרבעון עם ירידה של 2% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ל-457 מיליון שקל. כשעל כך השפיעה עלייה של 31% בהוצאות המימון ל-159 מיליון שקל.
אבידן צפוי להשתכר שכר חודשי ברוטו של 200 אלף שקל וקיבל לאחר כניסתו לתפקיד אופציות בשווי של 9.6 מיליון שקל. שעלות שכרו השנתית צפויה להגיע ל-10.2 מיליון שקל.