סגור

הקידוח החדש והפיצוי מהממשל הקפיצו את הרווח הנקי של נאוויטס פי 13

חברת האנרגיה החלה להפיק נפט משדות נפט בארה"ב, אותם רכשה לפני כשנה. בנוסף, היא קיבלה 2.5 מיליון דולר מחברת החשמל האמריקאית כפיצוי על הפסקת אספקת החשמל בשל מזג האוויר

שנת הקורונה היתה שנה קשה עבור חברות האנרגיה המסורתיות. מחיר הנפט ספג טלטלות קשות, ושלח את המניות ויחידות ההשתתפות לצניחות חדות. השנה הזו היתה קשה גם לשותפות נאוויטס פטרוליום, שבראשה עומד היו"ר גדעון תדמור (17.7%), אולם למרות זאת נדמה כי השותפות בדרך להותיר את משבר הקורונה מאחוריה.


נאוויטס פרסמה היום את הדו"חות שלה לרבעון הראשון והציגה תוצאות שיא. ההכנסות יותר מהוכפלו ועמדו על 20.4 מיליון דולר, בהשוואה להכנסות של 9.8 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2020. מדובר על הכנסות ששקולות למחצית מההכנסות ב־2020 כולה, שהסתכמו ב־43 מיליון דולר.
העלייה מיוחסת למספר סיבות: הראשונה היא שבמהלך הרבעון הראשון של 2020 השלימה נאוויטס רכישה של שדות נפט בדנברי ארה"ב. מאז, בוצעו קידוחים והשותפות החלה למכור נפט שהופק מאותם שדות. למעשה, היקף ההפקה מהשדה זינק בכמעט 170% בהשוואה לתקופה המקבילה. השדה הפיק בתקופת הדו"ח 230 אלף חביות, וחלקה של נאוויטס עומד על חצי. כמו כן, נרשמה עלייה גם בהפקה מפרויקט בקסקין — שבו הופקו 3.5 מיליון חביות במהלך הרבעון, וחלקה של נאוויטס עומד על 268 אלף חביות (7.5%). זאת, לצד עלייה במחיר הנפט.
הצמיחה הנחשולית בהכנסות הובילה לכך שחרף עלייה בעלויות ההפקה והוצאות הפחת, הרווח הגולמי של נאוויטס פטרוליום הוכפל פי יותר מ־3 ועמד על 10.8 מיליון דולר, לעומת רווח גולמי של 3.4 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

1 צפייה בגלריה
גדעון תדמור אסדת קידוח גז מפרץ מקסיקו
גדעון תדמור אסדת קידוח גז מפרץ מקסיקו
גדעון תדמור ואסדת קידוח במפרץ מקסיקו
(צילומים: יח"צ, LLOG Explortaion)

ברבעון זה נאוויטס קיבלה פיצוי של 2.5 מיליון דולר מחברת החשמל האמריקאית, בשל הפסקת אספקת החשמל לשדה נצ'ס, שנגרמה עקב פגעי מזג האוויר שפקדו את האזור. סכום זה נרשם בסעיף הוצאות אחרות וסייע לזינוק ברווח התפעולי והרווח הנקי. נאוויטס חתמה את הרבעון הראשון של 2021 עם רווח תפעולי של 11.1 מיליון דולר — פי 10 בהשוואה לרווח התפעולי בתקופה המקבילה, שהסתכם ב־1.2 מיליון דולר. הרווח הנקי של השותפות עמד על 10.4 מיליון דולר — פי 13 מהרווח הנקי בתקופה המקבילה, שהסתכם ב־800 אלף דולר בלבד. מדובר על הרווח הנקי הגבוה בתולדות נאוויטס פטרוליום.
יחידות ההשתתפות של נאוויטס פטרוליום הגיבו לדו"חות בעלייה של 3.6%. בכך השלימה השותפות עלייה של 61% מתחילת השנה והיא נסחרת בשווי שוק של מעט יותר ממיליארד שקל.
חרף התוצאות הטובות והעלייה במחיר יחידות ההשתתפות, נאוויטס נערכת לשינויים הטקטוניים שמתרחשים בעולם האנרגיה, שנוהר אחר האנרגיות המתחדשות.
השותפות עומדת להעלות להצבעה שינוי בתקנון שלה, שיאפשר לה לפעול בתחומי האנרגיה המתחדשת. זאת, לאחר שהתקבלו האישורים הרגולטוריים שמאפשרים זאת. האישורים התקבלו, בין היתר, על רקע פניית נאוויטס לרשות ניירות ערך ולבורסה. בכך, היא פותחת פתח לשותפויות גז ונפט נוספות להיכנס לתחום, דוגמת דלק קידוחים של קבוצת דלק — שבראשה עמד תדמור בעבר.
נאוויטס אף דיווחה בחודש אפריל האחרון שהיא בוחנת שיתוף פעולה אסטרטגי בתחומי אנרגיית ים (כלומר, הפקת אנרגיה מחוות רוח בים) עם חברת האנרגיה הירוקה הישראלית אנלייט.