התרחבות הקרן של אורי יוגב בתחום התקשורת הפכה לסכסוך משפטי: "התכוונה לפגוע קשות בחברה"
חברת תשתיות התקשורת טמרס, שבשליטת קרן אלומה שמוביל מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, הגישה תביעה כדי לקבל חזרה את סכום השקעתה במתחרה ITC בטענה של מצגים כוזבים. ב־ITC מעלים האשמות נגדיות קשות כלפי טמרס והתיק עבר לבוררות
בימים אלו מתקיימת בוררות אמוציונלית בין שתי חברות שפועלות בתחום תשתיות התקשורת: טמרס שבשליטת (81.6%) קרן אלומה, שאותה מוביל כיו"ר הקרן מנכ"ל האוצר לשעבר אורי יוגב, לצד המנכ"ל יאיר הירש, מנכ"ל משרד הפנים לשעבר. ומולה וחברת ITC, שבה הקרן מחזיקה ב־32.5%, וביתרת המניות מחזיקים המייסדים גיל נדב, אבשלום אהרוני וניר גיל.
הסכסוך בין הצדדים הגיע לבוררות לאחר שטמרס הגישה לבית המשפט תביעה בגין מצגים כוזבים ו־ITC בתגובה האשימה אותה בניסיון מכוון לפגוע בחברה, לגנוב לה לקוחות ולהשתלט עליה במחיר זניח.
טמרס טוענת כי מייסדי ITC הסתירו ממנה מידע והציגו מצגי שווא לפני הרכישה, וזאת, לטענת טמרס, במכוון כדי שהעסקה תצא לפועל והם ישלשלו את הסכום לכיסם. מייסדי ITC, מנגד, טוענים שטמרס, שהיא מתחרה שלה, פעלה כדי לפגוע בחברה במטרה להשתלט עליה ללא תמורה — כלומר, לקבל חזרה את סכום ההשקעה ולהישאר עם המניות שרכשה ואף יותר מכך. "טמרס נהגה כסוס טרויאני: רכשה את מניות ITC במטרה מחושבת לפגוע בה, לנתב עסקאות טובות ממנה לטמרס, להכניס לחברה עסקאות לא כלכליות כדי להוריד את שווייה, ולרכוש את השליטה בה לבסוף במחיר זניח".
טמרס, שהוקמה בידי פויו זבלודוביץ' שמכר את מרבית החזקותיו לאלומה באפריל 2021 לפי שווי של 100 מיליון שקל, מעניקה שירותי תקשורת בינלאומית, שירותי תמסורת בינלאומית ושירותי נתונים. ITC מספקת שירותי גישה לאינטרנט עבור בזק וחברות אחרות. בינואר 2022 חתמה טמרס על הסכם לרכישת 25% ממניות ITC מידי המייסדים תמורת 9 מיליון שקל לפי שווי חברה של 36 מיליון שקל. לטענת טמרס, השווי נקבע על בסיס ההנחה שהחברה תציג EBITDA של 7 מיליון שקל ב־2021, לאחר שבשנה שלפניה הנתון הסתכם ב־2 מיליון שקל. לטענת טמרס, בעקבות ממצאים שהתגלו בבדיקות הנאותות, התגלו חובות נוספים של החברה, ולכן הוחלט שחלק מסכום ההשקעה יוזרם ל־ITC. ביוני 2022 תוקן ההסכם כך שטמרס תרכוש 32.5% בתמורה כוללת של 11.5 מיליון שקל — הסכום שאותו ביקשה לקבל לידיה במסגרת התביעה.
לטענת טמרס, שבועות לאחר החתימה על ההסכם המתוקן, ITC הודיעה על תיקון לדו"חות 2020 שחתך את הרווח הגולמי בעשרות אחוזים והוביל להצמדת הערת עסק חי לדו"חות החברה לאחר שהחברה הודיעה על מדיניות פסולה של הכרה בהוצאות, לפי טמרס. "המוכרים רימו את טמרס והציגו מצגים כוזבים ביודעין כדי לנפח את שווי החברה באופן מלאכותי", טוענת טמרס.
מייסדי ITC טוענים, מנגד, שאלומה הפעילה אנשי מקצוע מהשורה הראשונה כדי לבדוק את החברה וש"אף פרט לא הוסתר. הרוכשים הם שדחפו לתיקון הדו"חות, שהיה מיותר. "טמרס היא זו שהציגה מצגים מטעים כאילו בכוונתה לחבור ל־ITC, כשבפועל כוונתה היתה לפגוע באורח אנוש בחברה, כך שלא תהווה איום תחרותי כלפיה והיא תוכל להשתלט עליה. לא צריך להיות נער אוצר כדי ללמוד שהדרישות של טמרס מופרכות ונועדו להלך אימים".