דלתא מותגים ממשיכה לצמוח - ההתרחבות פגעה בשורת הרווח
החברה שבשליטת דלתא גליל סיימה את הרבעון הראשון עם צמיחה של 21% בהכנסות והתחזקות פעילות האונליין; ההוצאות הכרוכות בהתרחבות קיצצו את הרווחיות התפעולית ל-13.5% מהמכירות, לעומת 16.5% בתקופה המקבילה ב-2024
פעילות דלתא מותגים צמחה ברבעון הראשון של 2025, הודות לכניסתם של מותגים בינלאומיים בזכיינות ושיפור בפדיון החנויות הזהות.
החברה הכריזה על חלוקת דיבידנד של 14.6 מיליון שקל, המתווסף לדיבידנד בהיקף 30 מיליון שקל שחולק במרץ. בשנת 2024 חילקה החברה דיבידנד בסכום גדול יחסית של 264 מיליון שקל.
דלתא מותגים, המנוהלת על ידי ענת בוגנר ונמצאת בשליטת חברת דלתא גליל (שבבעלות אייזיק דבח), פועלת בשני מגזרי פעילות עיקריים - מותגים בבעלות (דלתא, פיקס ופנט הריי) ומותגים בזכיינות הכוללים את ויקטוריס סיקרט ומותג הטיפוח Bath & Body Works.
החברה מסכמת את הרבעון הראשון של 2025 צמיחה של 21% בהכנסות (ביחס לרבעון המקביל) ל-315 מיליון שקל, וזאת על אף העובדה שהרבעון המקביל אשתקד התאפיין במכירות חזקות בכל ענף האופנה. המותגים הבינלאומיים תרמו 45 מיליון שקל להכנסות החברה.
שורת ההכנסות הושפעה לחיוב מפתיחת 13 חנויות חדשות בכלל המותגים וכן מעלייה של 1.7% בפדיון החנויות הזהות ל-2,150 שקל למ"ר. בצירוף אתרי האונליין צמחו המכירות בחנויות הזהות ב-4.9%. הכנסות אתרי האונליין (למעט BBW שהושק באפריל 2024) טיפסו ב-27.2% ל-54 מיליון שקל ומהווים כיום 17% מהכנסות החברה.
"לשמחתי המותגים שלנו פחות מושפעים מטיסות לחו"ל", ציינה בוגנר בשיחת משקיעים. "מזג האוויר יותר קריטי מבחינתנו. הוא היה ברבעון פחות לטובתנו כי החורף התחיל מאוחר, אבל אם מסתכלים מספטמבר עד אמצע מרץ, הייתה לנו עונת חורף טובה. סיימנו את כל יתרות המלאי בלי לתת הנחות ללקוחות."
הרווח הגולמי גדל ב-12% והסתכם ב-175 מיליון שקל, אך שיעורו מהמכירות ירד ל-55.6% לעומת 60.1% ברבעון המקביל. המותגים הבינלאומיים תרמו לשורת ההכנסות, אך הפעילות מאופיינת ברווחיות גולמית נמוכה יחסית למותגי הבית. בעוד הרווחיות הגולמית ממותגי הבית עמדה על 56%, במותגים הבינלאומיים היא הייתה 53% - בין היתר משום שהזיכיון כרוך בתמלוגים של 10% מהמכירות לבעלת המותגים.
גורמים נוספים שפגעו ברווחיות הגולמית כללו עלייה במחירי ההובלה (שכבר נמצאים במגמת ירידה ברבעון הנוכחי), החלשות השקל מול הדולר, והשקת מועדון לקוחות מאוחד בספטמבר האחרון. המועדון, המונה 1.4 מיליון חברים, אמנם הגדיל הכנסות אך חבריו גם מימשו נקודות הטבה. בדלתא מעריכים שהשפעת איחוד המועדון על הרווחיות היא חד-פעמית.
הצטרפות המותגים בזכיינות והגדלת הפעילות במותגי הבית דחפו את הוצאות המכירה והשיווק שגדלו ב-18% ל-128 מיליון שקל. שיעור הרווחיות התפעולית ירד ל-13.6%, לעומת 16.5% ברבעון המקביל, בזמן שהרווח התפעולי נותר ללא שינוי ועמד על 42 מיליון שקל. החברה סיימה את הרבעון עם ירידה של 12% ברווח הנקי שעמד על 29 מיליון שקל.
תחום המותגים שבבעלות החברה נהנה מעלייה של 6.7% בהכנסות ל-270 מיליון שקל, אך העלייה במכירות לא התבטאה ברווח הגולמי שנותר זהה לרבעון קודם. שיעור הרווחיות הגולמית ירד ב-3.9% ל-56% בשל התייקרות עלויות ההובלה ומכירת מלאי חורף באיחור. הרווח התפעולי של תחום הפעילות ירד ב-11.7% ל-39 מיליון שקל.
פעילות המותגים בזכיינות הציגה הכנסות של 45.6 מיליון שקל לעומת 7 מיליון שקל ברבעון המקביל, בזכות פתיחת שש חנויות חדשות. היא אף עברה לרווח תפעולי של 3.7 מיליון שקל לעומת הפסד של 1.3 מיליון ברבעון המקביל.
דלתא מותגים צופה התרחבות משמעותית בחו"ל באמצעות זיכיון לפתיחת חנויות למותג הטיפוח BBW בגרמניה. החברה תשקיע 40 מיליון שקל בפתיחת 20 חנויות במדינה ותשווק באמצעות אתר סחר גם למדינות שכנות - צרפת, הולנד, בלגיה ואוסטריה.
כיום מפעילה דלתא מותגים 234 חנויות, מתוכן 6 חנויות ויקטוריהס סיקרט ו-10 חנויות Bath & Body Works, לצד 5 אתרי סחר מקוון נפרדים. החברה צפויה לפתוח ברבעון הרביעי אתר סחר מקוון נוסף ייעודי למותג Bath & Body Works באירופה, ועד סוף השנה צפויה למנות 245 חנויות.