בלעדי
ההנפקה הגדולה ביותר מזה 15 שנה: אמפא רוצה לגייס מיליארד שקל לפי 3.5 מיליארד
הקבוצה, שעוסקת בנדל"ן, כולל מבנים לוגיסטיים, התחדשות עירונית ומשרדים, מימון חוץ־בנקאי, תעשייה וחקלאות, בחרה כחתמים את לידר ואקטיב חיתום. משרד עוה"ד הרצוג מכין את התשקיף, שבחודש הבא יוגש לרשות ני"ע
קבוצת אמפא משלימה את ההכנות לקראת אחת מהנפקות האקוויטי הגדולות בשנים האחרונות. לכלכליסט נודע כי החברה בחרה כחתמים את לידר ואקטיב חיתום ואילו משרד עורכי הדין הרצוג מכין את התשקיף.
התשקיף אמור להיות מוגש בחודש הבא לרשות ני"ע והחברה מכוונת לגייס כמיליארד שקל לפי שווי של כ־3.5 מיליארד שקל. אם תצליח, זו תהיה הנפקת המניות הגדולה ביותר מאז הונפקה קבוצת עזריאלי שגייסה 2.5 מיליארד שקל ב־2010 לפי שווי של 10.8 מיליארד שקל.
ב־2019 נכנסה לבורסה חברת כרטיסי האשראי ישרכארט לפי שווי של 1.9 מיליארד שקל, אולם מניות אלו נמכרו כולן בהצעת מכר של בנק הפועלים ולא בכסף לתוך החברה. הנפקת נדל"ן נוספת שצפויה היא של רמי לוי נדל"ן, לפי שווי דומה.
נושא ההנפקה פורסם לראשונה ביולי האחרון בכלכליסט, כשברקע הסכסוך החריף בין שניים מבעלי המניות של החברה, אבי נקש ואבי חורמרו, שמנהל עבור קבוצת נקש את עסקיה בארץ.
באמפא החזקות מחזיקים שלושת האחים נקש (48%), שלומי פוגל (25%), שוקי וולף (12.5%), תולי צדר (12.5%), וכן חורמרו (2%). החברה מנוהלת בידי זוהר לוי.
ב־1998 פוגל, וולף וצדר רכשו את אמפא, שעד אז עסקה בעיקר בייצור מקררים, על רקע קשיים בשל התחרות הגוברת בתחום מוצרי החשמל המיובאים מהמזרח הרחוק. הם החלו לפתח בחברה תחומי פעילות נוספים, ובראשם תחום הנדל"ן, שהוא לב הפעילות של הקבוצה גם כיום.
ב־2005 רכשו האחים ג'ו, רפי ואבי נקש 50% ממניות החברה, ששינתה בינתיים את שמה לאמפא החזקות, מידי הקבוצה בראשות פוגל. האחים השקיעו בעסקה סכום של 50 מיליון שקל, ובמסגרתה קיבל חורמרו, שהיה המשנה ליו"ר אמפא, 2%.
אם הגיוס יצליח לפי השווי המקווה, החזקתם של האחים נקש כיום, שעומד כאמור על 48%, תהיה שווה מעל 2 מיליארד שקל. עם זאת, במסגרת ההנפקה חלקם צפוי לרדת ל־38%‑40%.
הקבוצה, שפעלה עד היום כחברה פרטית, פועלת לפשט את מבנה ההחזקה שלה שכולל כיום שני סוגי מניות ומצויה בסופו של התהליך. במקביל, נערך הליך של רישום נכסי הנדל"ן של הקבוצה באופן מוסדר.
שלושה מגזרי פעילות
לקבוצה שלושה מגזרי פעילות עיקריים: הראשון הוא הנדל"ן, ברובו נדל"ן מניב בתל אביב והרצליה, נדל״ן למגורים ו־WeWork Israel. הרגל השנייה היא מימון אלטרנטיבי באמצעות אמפא קפיטל והשלישית היא זרוע התעשייה והחקלאות באמצעות אמרז, אגרקסקו וכרמל.
בתחום הנדל"ן, אמפא נדל"ן מחזיקה בשורה של נכסים באמצעות חברות־בנות. אמפא מניבים מנהלת למעלה מ־250 אלף מ"ר של משרדים ושטחי מסחר, 25 אלף מ"ר של מבנים תעשייתיים ולוגיסטיים, 100 אלף מ"ר של שטחי חנייה ואחסון וכ־25 אלף מ"ר של מתקני חינוך ושיכון סטודנטים.
החברה מחזיקה גם בזיכיון של WeWork בישראל ומפעילה מרכזים שיתופיים בתל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע וערים נוספות. פעילות המגורים של אמפא מתנהלת באמצעות אמפא ישראל, המתמחה בהתחדשות עירונית ובניית הרחבות בקיבוצים ובמושבים. בתחום המימון, הקבוצה פועלת באמצעות אמפא קפיטל, שנחשבת חברה פרטית גדולה יחסית בתחום מימון עסקים קטנים ובינוניים. מנורה מבטחים מחזיקה ב־48% ממניות החברה ואילו אמפא מחזיקה ב־52% ממניותיה.
תות שדה ואוכמניות
אמפא קפיטל פעילה במימון עסקאות נדל"ן ליזמים ואשראי לפרוייקטי תמ"א, וכן במימון נכסי נדל"ן קיימים כנגד שעבוד הנכס. בתחום מימון העסקים, החברה מתמחה במתן אשראי לזמן ארוך לעסקים לצורך רכישת ציוד.
באמצעות הסינרגיה עם אמפא נדל"ן, מעניקה אמפא קפיטל אחוזי מימון גבוהים יותר ליזמים. בתחום החקלאות, בשנת 2016 רכשה קבוצת אמפא את חברת אגרקסקו כרמל, חברה ממשלתית שהובילה את יצוא התוצרת החקלאית מישראל.
כיום, החברה עוסקת, תחת השם כרמל סטרוברי, במחקר ופיתוח של זני פרימיום של תות שדה, ותחת השם כרמל בלוברי בגידול אוכמניות מזני פרימיום ברמת הגולן. בתחום התעשיה, הקבוצה מחזיקה בחברת אמרז, יחד עם החברה המרכזית למשקאות קלים. החברה מתמחה בייצור אריזות פלסטיק ומוצרים מוגמרים מחומרי גלם תרמופלסטיים.