סגור

איטורו הישראלית נכנסת לנאסד"ק עם ביקושים גבוהים מהצפוי בשווי 4.3 מיליארד דולר

פלטפורמת המסחר בניירות ערך השלימה גיוס של 712 מיליון דולר לאחר שהחתמים העלו את מחיר המניה ל-52 דולר. החברה תיסחר תחת הסימול ETOR. בין המרוויחים: משפחת אסיא, brm של השר ברקת ועובדי החברה

כניסה שורית לנאסד"ק לאיטורו הישראלית: הנפקתה של פלטפורמת המסחר בניירות ערך הושלמה הלילה בניו יורק בביקושים גבוהים מהצפוי, כפי שנחשף בכלכליסט. החתמים, בנקי ההשקעות גולדמן זאקס וג׳פריז הקפיצו את מחיר המניה ל-52 דולר לעומת הטווח המקורי של 46-50 דולר. על כן סך הגיוס, יחד עם האופציה לחתמים יגיע ל-712 מיליון דולר והשווי בו תתחיל להיסחר יעמוד על כ-4.3 מיליארד דולר. מניית איטורו תתחיל להיסחר הערב (ד') בוול סטריט תחת הסימול etor.
כמחצית מסך תמורת ההנפקה תגיע לחברה והמחצית השנייה לבעלי המניות שמוכרים חלק מהאחזקות ובהם brm של שר הכלכלה ניר ברקת, מייסדי איטורו יוני ורונן אסיא ובני המשפחות שלהם, עובדי החברה שמוכרים כמיליון מניות וקרנות השקעה נוספות.
מעבר להעלאת המחיר איטורו הגדילה גם את מספר המניות שנמכרו מ-10 מיליון ל-11.9 מיליון ובהתאם לכך הוגדלה גם כמות המניות שנמכרות תחת "גרין שו", אופציית החתמים. הגדלת המניות נעשתה באופן פרופורציונלי בין מניות חדשות להצעת המכר כך שבעלי המניות המוכרים יקבלו סכומים גבוהים משמעותית מהתוכנית המקורית.
החברה נאלצה לדחות את ההנפקה מספר פעמים בשל תנודתיות בשווקים ובעיות רגולטוריות. בתחילת אפריל דחתה את ההנפקה בשל התנודתיות בשווקים כתוצאה מהכרזת המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. בשנת 2021 תכננה איטורו להיכנס לבורסה באמצעות מיזוג עם ספאק (חברת ארנק ריקה מתוכן, שמונפקת בבורסה), אך נתקלה במחסומים רגולטוריים בעקבות פעילותה במסחר בביטקוין.
במרץ הגישה איטורו, שמפעילה פלטפורמת מסחר בניירות ערך ובמטבעות קריפטו, תשקיף להנפקה בוול סטריט - שלפי הערכות מכוון לשווי של 5 מיליארד דולר. לפי התשקיף, הרווח של החברה הישראלית ב-2024 עמד על 192 מיליון דולר – זינוק חד לעומת 15.3 מיליון דולר בלבד ב-2023 והפסד של 21 מיליון דולר ב-2022. מבחינת הרווח למניה, בעוד שב-2022 החברה רשמה הפסד של 11.45 דולר, ב-2023 איטורו עברה לרווח של 0.8 דולר וב-2024 הנתון הגיע ל-9.85 דולר למניה.