חברת הנדל"ן של איציק אמסלם פרסמה תשקיף - אך שכחה לציין את הרשעתו במרמה
אלמוג כ.ד.א.י מתכננת, על פי הערכות, גיוס אג"ח של עד 200 מיליון שקל, אך מתעלמת מהרשעת בעל השליטה בפרשת הקבלנים. הראל מחזיקה 20% בחברה שמשפחת אמסלם התחייבה להפוך לציבורית תוך 5 שנים. ב-2024 נרשמה ירידה של 62% ברווח הנקי של החברה ל-13.4 מיליון שקל. איציק אמסלם המשמש כיו"ר ובנו יעקב המשמש כמנכ"ל קיבלו תגמול של 7.3 מיליון שקל
חברת הנדל"ן אלמוג כ.ד.א.י פרסמה אתמול (ד') תשקיף לקראת הנפקת אג"ח ראשונה של החברה. החברה אינה מפרטת עדיין את גובה הריבית שהיא מוכנה לשלם עבור החוב והיקף החוב שאותו היא תבקש לגייס מהציבור, אולם על פי הערכות היא אמורה לגייס עד 200 מיליון שקל.
בעלי השליטה בחברת הנדל"ן הם יצחק וליאורה אמסלם. לצד בני הזוג, מחזיקה חברת הביטוח הראל 20% במניות החברה. גיוס החוב על ידי הזוג אמסלם הוא צעד ראשון בטרם תגיע החברה לשוק ההון הישראלי על מנת להפוך לחברה ציבורית ולהנפיק את מניותיה.
בעת רכישת המניות על ידי הראל, התחייבו בעלי השליטה לפעול להנפקת מניותיה תוך חמש שנים. לאחר שבע שנים מרכישת המניות, תוכל הראל לחייב את החברה לצאת להנפקה.
על פי מצגת החברה לקראת הנפקת האג"ח, "אלמוג הצליחה למצב את עצמה כאחת החברות המובילות בתחום בזכות הניסיון הרב והמוכח בייזום וביצוע פרויקטים שונים ומורכבים, האיתנות הפיננסית שלה, איכות הבנייה הגבוהה, שביעות רצון הלקוחות, וזיהוי ההזדמנויות והאתגרים של הענף לאורך השנים".
אולם מה שלא מצוין בתשקיף או במצגת הוא פרט מהותי בעברו של בעל השליטה: אמסלם הורשע במרמה. בנובמבר 2017 חתם אמסלם על הסדר טיעון במסגרת הורשע בעבירת מרמה והפרת אמונים. אמסלם נענש בחצי שנת מאסר עם האפשרות להמיר אותו בעבודות שירות ותשלום קנס של 2.5 מיליון שקל.
ההרשעה של אמסלם נעשתה במסגרת "פרשת הקבלנים" שהתפוצצה בפברואר 2014 עם מעצרם של עו"ד רועי בר, יועצה המשפטי של עיריית ראשון לציון, יחד עם שורה של קבלנים בכירים במסגרת חקירה של היחידה הארצית לפשיעה כלכלית (יאל"כ) של המשטרה.
במרכז החקירה עלה החשד שבר קיבל שוחד בתמורה לקידום פרויקטים נדל"ניים ברחובות ובראשון לציון מידי קבלנים. בר נידון לחצי שנת מאסר בפועל, לקנס של מיליון שקל ולמאסר על תנאי.
כך או כך, תזמון הפיכת אלמוג לתאגיד מדווח במסגרת גיוס האג"ח אינו אופטימלי עבורה. הרווח הנקי של החברה מסתכם ב-13.4 מיליון שקל ב-2024, ירידה של 62% לעומת הרווח ב-2023 בסך של 34.6 מיליון שקל. הכנסות החברה הסתכמו ב-174.7 מיליון שקל ב-2024 לעומת 176.2 מיליון שקל ב-2023, ירידה קלה של 1%.
הירידה ברווחים מוסברת בעיקר בהתמקדות בצמיחה שהביאה לעלייה בעלויות הבנייה בשל פרויקטים חדשים של החברה ועלייה בעלויות שכר (החברה כללה 102 עובדים ב-2024 לעומת 93 עובדים ב-2023).
איציק אמסלם מכהן כיו"ר החברה בהיקף משרה של 80% ועלות שכרו הסתכמה ב-2.2 מיליון שקל בשנת 2024. עלות שכרו של בנו, יעקב אמסלם, שמשמש כמנכ"ל, הסתכמה ב-5.1 מיליון שקל.