סגור
העיתון הדיגיטלי
13.03.25
שחר דניאל מנכל סייפטי
שחר דניאל, מנכ"ל אלארום (אתר החברה)

ידעו ולא הזהירו? בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה שצללה ב-80%

לפי כתב התביעה של בעל מניות בחברת הטכנולוגיה, הנהלת אלארום פרסמה דיווחים אופטימיים ולא חשפה האטה בעסקיה; כתב התביעה טוען שהמנכ"ל שחר דניאל מכר מניות של החברה לפני צניחת השווי

בעל מניות בחברת אלארום מעוניין לתבוע את חברת הטכנולוגיה לאיסוף וניתוח נתונים מקוונים, בטענה שפרסמה הצהרות אופטימיות שלא שיקפו את מצבה, ובכך הטעתה את המשקיעים.
לפי בקשה לתביעה ייצוגית שהגיש לפני שבועיים וחצי המשקיע טל מאכאניאן לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד אלארום, המנכ"ל שחר דניאל וסמנכ"ל הכספים שי אבנית, מדובר בשיטת פעולה.
מאמצע 2023 ועד אמצע 2024 נסקה אלארום ב-1,360%, כלומר הכפילה את שוויה פי 14.6 תוך שנה, והגיעה לשווי של יותר ממיליארד שקל.
אולם מנקודה זו החלה מניית אלארום לאבד גובה במהירות לנוכח אי עמידה בציפיות המשקיעים. המניה צללה מאז בכמעט 80% ושווי השוק שלה עומד על 230 מיליון שקל.
הירידה החדה במניות החברה החלה עם פרסום דוחות מקדמיים בחודש יולי עבור הרבעון השני של 2024, והתגברה באוגוסט לאחר תוצאות מאכזבות לרבעון השלישי באותה השנה, שהראו ירידה של 20% בהכנסות לאחר מספר רבעונים רצופים של צמיחה חזקה. בחודש יולי צנחה אלארום ב-40% ובחודש אוגוסט צללה ב-45.5% נוספים.
על פי הבקשה לתביעה, שהגישו עורכי הדין יעקב סבו, אוהד רזון וליאור סוקול ממשרד קלעי רוזן, הנהלת אלארום "פיזרה דיווחים לציבור, בדבר הצלחות שיא של עסקיה.
"בין היתר היא דיווחה על 'ביצועי שיא' ברבעון הראשון של שנת 2024; 'ביצועי שיא ברבעון השני של שנת 2024; טענה כי היא 'חברה רווחית שצומחת במהירות'; בעלת 'צמיחה יציבה ורווחיות גוברת'; וכן 'צמיחה תפעולית ועסקית מואצת'. אלא שבדיעבד התברר, כי הצהרות – לחוד; ומציאות (שטפחה על פני המשקיעים) לחוד".
לפי הבקשה לתביעה, אותם הדיווחים פורסמו לציבור בזמן שהחברה כבר ידעה כי חלק מלקוחותיה מקטינים את הוצאותיהם עבור שירותיה של אלארום, וכי לכך צפויה להיות השפעה מהותית לרעה על החברה.
עוד נכתב בבקשה כי במהלך ארבעת החודשים בין מרץ ליולי 2024, "בהם נסחרו מניות החברה במחיר מנופח – הזדרז מנכ"ל החברה ומכר את רוב רובן של מניות החברה שהחזיק – והכל תוך שהסתיר מכירה זו מציבור המשקיעים ולא דיווח עליה".
על פי הבקשה לתביעה, דניאל החזיק ב-10 במרץ 2024 בנתח של 4.4% ממניות אלארום, ובסוף יולי של אותה השנה נותר עם 1.4% ממניות החברה. סך התביעה הוא על לפחות 2.5 מיליון שקל.
בכתב התביעה נטען כי הנתבעים "נטלו חלק במצגים הלא נכונים והמטעים; הם ידעו או היה עליהם לדעת כי המצגים שקריים ומטעים; כי יש בהם כדי להטעות את ציבור המשקיעים בחברה; כי ציבור המשקיעים מסתמך על פרסומים ומצגים מטעם החברה בכל הקשור להשקעה בניירות הערך שלה; כי ישנו קשר ישיר וברור בין המצגים לבין רכישות של מניית החברה; כי יש במצגים כדי להשפיע על שער מניית החברה (להביא לניפוחו)".
אלארום היא חברה ללא גרעין שליטה שמוחזקת כמעט במלואה על ידי הציבור ואינה כוללת בעלי עניין. דניאל מחזיק נכון להיום ב-0.16% ממנה. בעל העניין היחיד בה, יותם בנעטיה, מכר את רוב אחזקתו לפני שבועיים ונותר עם 2.6% ממניות החברה.
דניאל, יו"ר החברה חן כץ וסמנכ"ל הכספים אבנית, רכשו מניות ב-1.05 מיליון דולר בספטמבר 2023 במסגרת הקצאה מיוחדת למשקיעים.
מחברת אלארום נמסר: "מעיון ראשוני של הנטען בבקשה, עולה כי היא מבוססת על טענות חסרות בסיס ועל רצף כרונולוגי ועובדתי שגוי מיסודו. החברה תשיב לבקשה בערוצים המשפטיים המקובלים".