סגור
העיתון הדיגיטלי
20.03.25

קבוצת משקיעים בראשות הפניקס ושסטוביץ רוכשות 8.5% מחברת הנדל"ן של רני צים

הקבוצה רוכשת את מניות רני צים מרכזי קניות בעסקה מחוץ לבורסה, תמורת 65 מיליון שקל ובהנחה של 5% על מחיר השוק; לאחר המכירה יחזיק צים ב-28% מהמניות והיה שותף בשליטה עם האחים חג'ג', שמחזיקים ב-30% 

קבוצת משקיעים בראשות הפניקס ומשפחת שסטוביץ רוכשות מרני צים מניות רני צים מרכזי קניות תמורת 65 מיליון שקל - נתח של 8.8% ממניות חברת הנדל"ן המניב. הרכישה מתבצעת לפי שווי של 739 מיליון שקל לחברה הנרכשת - נמוך ב-5% משווי השוק הבוקר.
הרכישה נעשית בעסקה מחוץ לבורסה ועם השלמתה יחזיק צים 28.1% מהון מניות החברה - הוא מחזיק בשליטה בחברה במשותף עם האחים חג'ג', שבבעלותם נתח של 30.3% מהמניות.
חג'ג' רכשו את השליטה בחברה בסוף דצמבר לפי שווי של 433 מיליון שקל, והם רושמים על הנייר רווח מהותי - שווי החברה האמור בעסקה הנוכחית של הפניקס-שסטוביץ גבוה ב-70%. העלייה החזקה נובעת במידה רבה מהכניסה של חג'ג', שמחזקת את האמון באיתנות הפיננסית של הקבוצה וביכולת פיתוח הנכסים שלה.
מכירת המניות להפניקס כמוסדי שמנהל כספי ציבור היא עניין שבשגרה, אולם כניסה של שסטוביץ לחברה ציבורית היא חריגה. שסטוביץ פועלת בתחום המזון , הטואליטיקה והקוסמטיקה והיא אחת היבואניות הגדולות של מוצרי הצריכה לישראל - יש להגם פעילות השקעה צדדית על מנת לגוון את החשיפה הכלכלית של המשפחה שלא רק לתחומי הייבוא.
פעילות ההשקעות של המשפחה נעשית לרוב דרך שסטוביץ אחזקות - והתמקדה בשנים האחרונות בעיקר בתחומי טכנולוגיה ונדל"ן. בניגוד להתנהלותה מתחת לרדאר בהיבט ההשקעות, בעת האחרונה היא יוצאת לאור. בחודש אוקטובר 2024 הפכה שסטוביץ לראשונה לבעלת עניין בחברה ציבורית – במור בית השקעות. בחודש שעבר רכשה מניות נוספות במור ב-15 מיליון שקל והיא מחזיקה כיום נתח של 7.6% בבית ההשקעות.
מכירת המניות של רני צים מצמצת את החובות האישיים שלו שנובעים בין היתר מהלוואות בבנקים מערבויות אישיות עבור עסקי בית ההשקעות פסגות. המימוש העיקרי שביצע לטובת צמצום החובות היה מכירת בית ההשקעות פסגות - צים מכר את הפעילות העיקרית של פסגות לאורך 2023 ואת החברה עצמה, כאשר הייתה נקייה מפעילות מכר אשתקד למנכ"ל פסגות לשעבר, יניב בנדר.
לפני העסקה עם הפניקס-שסטוביץ, צים מכר את אחזקות חברת הנדל"ן המניב שלו בחברת הייזום מגידו לאאורה תמורת 280 מיליון שקל וכן 50% ממרכז הקניות במעלות לדורסל. צים ביקש למכור את הקניון בירכא לביג ולמכור 20% מקניון ים המלח למשפחת בן דוד, אולם שתי העסקאות לא התממשו.