טיב טעם: העלאות המחירים בשוק המזון הובילו לצמצום הצריכה
מכירות הקבוצה כולה ירדו ברבעון הראשון ב-1.2%, המכירות ברשת המרקט ירדו ב-1.7% - לדברי הרשת בשל צמצום הצריכה של הלקוחות; התאמות שביצעה טיב טעם, לצד מבצעי הנחות, הובילו לשיפור בשורה התחתונה
העלאות המחירים במשק הובילו לצמצום הצריכה ברשת טיב טעם: הרשת סיימה את הרבעון הראשון של השנה עם ירידה במכירות, אך הצליחה להציג שיפור ברווח ואף לחלק דיבידנד לבעלי המניות.
מכירות רשת טיב טעם ירדו ברבעון הראשון ב-1.7% ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה, והסתכמו ב-360.9 מיליון שקל. בחברה מסבירים כי הקיטון במכירות נובע מהתייקרות הכללית במשק שגררה צמצום בהיקף הצריכה. מכירות החנויות הזהות (שפתוחות שנה לפחות), רשמו ירידה מתונה יותר של 0.9%.
התופעה משתקפת גם במגזר התעשייה של הקבוצה, שם נרשמה ירידה של 1.3% במכירות, בעיקר של מוצרים מצוננים כמו נקניקים וגבינות. הירידה הוסברה בעליית המחיר שבוצעה ברבעון האחרון של 2024, המדגימה את הרגישות הגבוהה של הצרכנים לשינויי מחירים.
בתגובה לצמצום הצריכה, נקטה החברה בכמה פעולות - בנסיון לדחוף את מכירות המוצרים הטריים, בין היתר באמצעות מבצעים. בנוסף, הירידה במכירות צפויה להוביל את החברה לבצע התאמות בתשומות, ובכלל זה בכוח אדם ובשטחי המסחר, בהתאם להיקף המכירות.
על אף האתגרים, קבוצת טיב טעם הפועלת הן באמצעות רשת המזון המונה 45 סניפים והן באמצעות זרוע היבוא והיצור, הצליחה לסיים את התקופה עם עלייה של 5.8% ברווח הנקי, שעמד על 11 מיליון שקל. החברה אף הכריזה על חלוקת דיבידנד בגובה 3.3 מיליון שקל.
מכירות הקבוצה כולה ירדו ברבעון ב-1.2% כתוצאה מירידה במכירות שני מגזרי הפעילות, והסתכמו ב-426 מיליון שקל. עם זאת, הרווח הגולמי של הקבוצה גדל ב-1.9% ל-142.3 מיליון שקל, מה שהעלה את הרווחיות הגולמית ל-33.4% מהמכירות.
לצד רשת החנויות המונה 45 סניפים, לטיב טעם זרוע תעשייה האחראית ל-21% מהכנסותיה, ומורכבת מחברת ישרקו, הפועלת כזרוע השיווק של הקבוצה, ומייבאת, משווקת ומפיצה 1,500 מוצרים, בדגש על נקניקים, גבינות, דגים ופירות ים.
ישרקו, שבחודש שעבר השלימה את רכישת יבואנית מוצרי המזון האסיאתי מזרח ומערב, פועלת לצד זרוע תעשייתית הכוללת את מזרע ומעדני זילבר, בעלות מפעלים לייצור בשר, נקניקים ונקניקיות לשוק הלא כשר.
השיפור ברווח הגולמי הושג בזרוע הקמעונאות, בזכות עיתוי ההכרה בהתחייבות לצבירת נקודות של חברי המועדון, העלאות מחירים ועלייה בפעילות האונליין של וולט, שבה הרווחיות הגולמית גבוהה יותר.
מנגד, עלייה בהוצאות מכירה ושיווק כתוצאה מעלייה בהוצאות שכר, פחת ומדד, הובילה לירידה של 5% ברווח התפעולי ל-19.6 מיליון שקל. שיעורו ירד ל-4.6% מהמכירות, לעומת 4.8% ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נבעה מזרוע התעשייה, כתוצאה מירידה במכירות במקביל לעלייה במחירי חלק מחומרי הגלם.
יחד עם זאת, ירידה של 20.8% בהוצאות המימון שהסתכמו ב-5.6 מיליון שקל, בעקבות ירידה בהוצאות ריבית כתוצאה מצמצום צריכת אשראי מבנקים ושיפור תנאי הסחר מול הבנקים וחברות כרטיסי האשראי, תמכה בשיפור שנרשם בשורה התחתונה.
החברה נערכת כעת לפתיחת ארבעה סניפים נוספים, וכן לאיחוד החל מהרבעון השני של תוצאותיה עם אלו של חברת מזרח ומערב, יבואנית מוצרי מזון אסיאתיים של עודד כליף - שאותה רכשה טיב טעם תמורת 139 מיליון שקל.