סגור

קבוצת הקנאביס BOL צברה חובות בגובה 35 מיליון שקל - והגישה בקשה לפתיחת הליכים

הקבוצה הוותיקה שבימי השיא העסיקה כ-125 עובדים, הגישה הבקשה לביהמ"ש המחוזי בב"ש ובקשה למינוי נאמן. בין הסיבות: כמות המטופלים בישראל לא גדלה בהתאמה לעלויות ולהוצאות; לקבוצה התחייבויות של 18 מיליון שקל לבעלי מניות

קבוצת הקנאביס הוותיקה BOL הגישה אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בקשה לצו פתיחת הליכים ומינוי נאמן, לאחר שבבקשה שהוגשה בשם 7 חברות בקבוצה נטען כי חובותיה נאמדים בכ-35 מיליון שקל.
בנוסף נטען כי לקבוצה התחייבויות לחלק מבעלי מניותיה בגין הלוואות שהוענקו לה בסך של כ-18 מיליון שקל. השופט יעקב פרסקי מבית המשפט המחוזי בבאר שבע קבע היום (ב') לאור הדחיפות דיון בתיק ביום חמישי הקרוב. השופט קבע כי לא שוכנע כי יש הצדקה למתן סעדים במעמד צד אחד והוסיף כי "קרוב לוודאי שבדיון, ימונה נאמן או נאמנים אשר ישקלו מה נחוץ ..".
החברות בקבוצה שהגישו הבקשה הן: ברת' אוף לייף אינטרנשיונל, ברת' אוף לייף ישראל, ברת' אוף לייף גנטיקת קנביס ישראלית, ברת' אוף לייף אגרו טק, ברת' אוף לייף קאנביס מניופקשרין אוף מדיקל פרודקט, בי.או.אל מסחר ושירותים בישראל ובי.או.אל פארמסי. בימי שיא פעילותה העסיקה הקבוצה כ-125 עובדים ושירתה כ-18 אלף מטופלים בעלי רישיונות. ברבעון האחרון של שנת 2023, מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, נותרו בקבוצה כ-20 עובדים. "כיום, לקבוצת BOL לא נותרו יתרות מזומנים וצפי תקבולים המאפשרים לה להמשיך ולנהל את עסקיה מעבר לחודש נוסף", נטען בבקשה.
במסגרת הבקשה נטען כי הבקשה הוגשה לאחר שקבוצת BOL והנהלתה "עשו מאמצים נכבדים על מנת לגייס השקעות נוספות לקבוצה, להבריאה ולייצבה פיננסית, אך לדאבון ליבם מאמציהם עלו בתוהו ובנסיבות הקיימות לא נותרה לה כל אפשרות מעשית אחרת זולת הגשת בקשה זו". מהבקשה עולה כי חברת האם, ברת' אוף לייף אינטרנשיונל, הוקמה בשנת 2015 על ידי תמיר גדו וחגי אילמן.
חלק מחברות הקבוצה נמצאות בבעלות חברת האם בלבד וחלק נמצאות בבעלות משותפת עם צדדי ג'. יש מחברות הקבוצה שעוסקות במחקר ופיתוח ויש שעוסקות בשיווק מוצרים בתחום הקנאביס הרפואי. במסגרת הבקשה נטען כי בשנים 2021-2023 היוו מוצרי הקבוצה נתח משמעותי ממוצרי הקנאביס שנמכרו בבתי המרקחת בישראל.
עוד עולה כי "במחצית השנייה של שנת 2022 לאחר שקבוצת בול הגבירה את פעילותה בשוק המקומי, נקלעה הקבוצה לקשיים כלכליים. קשיים אלו נבעו, בין היתר, מאחזקת מלאי מיובא גדול אשר נרכש לצורך ביצוע מכירות עתידיות, וזאת עקב חשש קבוצת בול כי שינוי הרגולציה לא יאפשרו עוד ביצוע ייבוא.. בנוסף, על אף פעולות קבוצת BOL להרחבת פעילותה בשוק המקומי, כמות המטופלים בישראל לא גדלה בהתאמה לעלויות ולהוצאות של קבוצת BOL שנבעו מהרחבת פעילותה בשוק המקומי. לפיכך, נוצר מצב שבו קבוצת BOL מחזיקה ברשותה מלאי אשר אין לו דורשים מיידיים ואשר אין באפשרותה לשווקו ולהשיב את ההשקעה שנדרשה לצורך רכישתו בטווח זמן קרוב". עוד עולה מהבקשה כי בראשית 2023 נסגרה החווה החקלאית ועובדיה פוטרו. במרץ 2023 קיבלה הקבוצה החלטה גם על סגירת המפעל על מנת לצמצם את עלויות התפעול.
לבקשה צורף תצהיר של דובי אמיתי, דירקטור בחברת-האם המשמש גם כיו"ר התאחדות האיכרים בישראל ויו"ר נשיאות המגזר העסקי, ממנו עולה כי בחודשים ינואר-מרץ 2024 היתה קבוצת BOL בגירעון רבעוני של כ-1.7 מיליון שקל. עוד עולה כי יתרת המוזמנים של הקבוצה במועד הגשת הבקשה עומד על כ-330 אלף שקל. בין המשקיעים בחברה גם איש העסקים ליאון קופלר, בעל השליטה בסופר-פארם.
פנינו לתגובת אמיתי, אך זו לא התקבלה עד כה.