סגור
לוחמי צה"ל בעיר עזה. "ציר פילדלפי הוא בסך הכל 14 ק"מ ארורים. אפשר לכבוש אותו בתוך ארבע שעות במידת הצורך. זה לא צריך לתקוע את המו"מ"
לוחמי צה"ל בעזה (צילום: דובר צה"ל)

בלעדי
אורן אנקונינה ואביחי סטולרו יספקו לצה"ל עשרות אלפי רובים בעד 100 מיליון שקל

חברת ARI ARMS של השניים זכתה במכרז משרד הביטחון ותספק לצה"ל 10,000 רובים מסוג OR-4 - נגזרת חדשה של רובי הסער M-16 ו-M-4. במסגרת העסקה קיימת אופציה להכפלת כמות הרובים ל-20 אלף - מה שיגדיל את שוויה לכ-100 מיליון שקל

עסקת ענק בתעשיית הנשק הקל הישראלית: חברת ארי ארמס (ARI ARMS) זכתה במכרז הגדול ביותר שפרסם עד כה משרד הביטחון לאספקת רובי סער לשימוש לוחמי החי"ר של צה"ל בהיקף של עד 100 מיליון שקל. מדובר ברכש שעשוי להסתכם בעשרות אלפי רובים מסוג OR-4 המשתייכים למשפחת רובי AR-15 ומהווים נגזרת חדשה של רובי הסער M-16 ו- M-4.
מדובר במכרז שמינהל הרכש של משרד הביטחון פרסם בפברואר השנה ברקע הצרכים המבצעיים של צה"ל במלחמה בעזה. על עסקת הרובים התמודדו תחילה IWI של סמי קצב, אמתן מכרמיאל וסילבר שאדו מאור יהודה כשהיצרנית ארי ארמס שפועלת מאזור התעשייה בעמק חפר הצטרפה אליו בשלב מאוחר יותר והניחה הצעה שגרפה את כל הקופה.
לפי מתווה ההתקשרות הצפוי של משרד הביטחון עם ארי ארמס, החל מהחודשים הקרובים היא תספק לצה"ל כעשרת אלפים רובים מסוג OR-4 בסכום של כ-50 מיליון שקל עם אופציה להכפלת היקף העסקה לכ-100 מיליון שקל בתמורה לכ-20 אלף רובים.
ארי ארמס נמצאת בבעלות משותפת של אורן אנקונינה ואיש העסקים אביחי סטולרו (באמצעות AS Holdings). ב-2019 סטולרו רכש ביחד עם רפאל הממשלתית את חברת המל"טים אירונאוטיקס במסגרת עסקה שנויה במחלוקת שתקינותה עדיין נבדקת ברשות החברות הממשלתיות.
החברה המשותפת של סטולרו ואנקונינה סיפקה בעבר שירותים לחברות הייטק, לתעשיות הביטחוניות ולחברות שפעילות בשוק התעופה בישראל ובעולם. בשנים האחרונות היא השקיעה מאמץ בקידום פיתוח של נגזרות חדשות לרובים ממשפחת AR-15 באופן שהוביל לפיתוח ה- OR-4.
עד כה היא מכרה רובים מסוג זה לשוק האמריקאי, בהיקף של כמה עשרות אלפי מדי שנה ומקיימת שיתופי פעולה עם חברות ביטחוניות בעולם, בהן גם עם המשרד שאמון על התעשיות הביטחוניות באזרבייג'ן.
במשרד הביטחון אישרו לכלכליסט את זכייתה של ארי ארמס במכרז הנשק הקל ואמרו כי נבחרה לאחר שעמדה בדרישות הגבוהות שנקבעו במסגרת ההליך. שם הוסיפו כי על רקע הצורך המבצעי של צה"ל ברובי סער נוספים יש בכוונת מינהל הרכש לבחון פרסום של מכרז נוסף לקראת הרחבת ההצטיידות ברובים מסוג זה ביחידות הצבא.
ההצטיידות ברובי הסער החדשים בצה"ל אמורה לאפשר את אחידות הנשק האישי בחטיבות החי"ר, וזאת תוך הוצאתם המדורגת משימוש של רובי התבור שמתוצרת IWI. גם המכרז הבא לרכישתם של רובים מנגזרת זו יפנה אל התעשיות הישראליות, וזאת ברקע מדיניות שהוביל מנכ"ל משרד הביטחון היוצא אייל זמיר לחזק את הייצור הישראלי של אמצעים המשמשים את צה"ל בניסיון להפחית את התלות בנשק שמיובא מחו"ל.