סגור
הוליווד לוס אנג'לס קליפורניה
הוליווד, לוס אנג'לס (צילום: AP)

כרטיס ללוס אנג'לס ב-2,000 דולר: מחירי הטיסות לארה"ב ממשיכים לזנק

נפילת הטיל החות'י והביטולים המסיביים של חברות התעופה הזרות הובילו לשיא במחירים של טיסות הקיץ. כרטיס לארה"ב התייקר בעד 19% לעומת אשתקד, ובהמשך הקיץ המחירים צפויים לטפס עוד, כשהפער בין טיסה ביוני לטיסה באוגוסט מגיע עד ל-700 דולר. "חברות התעופה פועלות מתוך הבנה שהנוסעים מוכנים לשלם יותר", הסביר אסף גרינברג מ-lastminute

נפילת הטיל החות'י מול טרמינל 3 בחודש שעבר וגל ביטולים מאסיבי של חברות התעופה הזרות, לצד עלייה במדד המחיר לצרכן, הובילו למחירי שיא של טיסות הקיץ בהשוואה לקיץ 2024. אך נראה שלא רק בהשוואה לקיץ שעבר נשלם יותר, אלא גם בהשוואה לחודשי הקיץ הנוכחי - כאשר המחירים לארצות הברית צפויים לעלות בעשרות אחוזים עד אוגוסט.
על פי מדד שכלל ממוצע של מיליוני הזמנות שערכה חברת התיירות lastminute.co.il שבשליטת איסתא, בעקבות התייקרות בקווים הפופולריים לארצות הברית, קיץ 2025 צפוי להיות מהיקרים שנראו בשוק התיירות לארה"ב. המחירים מבוססים על ממוצע הזמנה בפועל לכרטיס הלוך-חזור לנוסע בודד כולל עלות כבודה, ומציגים מגמה של זינוק במחירים כבר בחודש יוני - תקופה שנחשבת זולה יותר בקיץ. לדוגמה, בעוד שביוני 2024 טיסה ללוס אנג'לס עלתה 1,230 דולר, ביוני השנה היא עולה 1,460 דולר - עלייה של 19%; בקו למיאמי חלה עלייה של 17%, ובקו לניו יורק עלייה של 12%.
גם במהלך הקיץ עצמו מחירי הטיסות בקווים הפופולריים קופצים בעשרות אחוזים, כשהפער בין טיסה ביוני לטיסה באוגוסט 2025 מגיע ל-700 דולר. ממוצע המחירים לטיסה למיאמי מזנק ביותר מ-55%; ממוצע המחירים לטיסה ללוס אנג'לס מזנק ב-36%, כאשר המחיר באוגוסט מגיע ל-2,000 דולר; וממוצע המחירים לניו יורק מזנק ב-31%.
המחירים הם תוצאה ישירה של השוק: על פי הצפי, הקיץ רק 4 חברות יטוסו בקו תל אביב–ניו יורק: אל על, ארקיע, דלתא ויונייטד. חברות נוספות שמציעות טיסות לארה"ב - אמירייטס, לופטהנזה, בריטיש איירווייז ואייר קנדה - מאלצות את הנוסע הישראלי, שממילא ממתינה לו טיסה ארוכה, לטוס באמצעות קונקשן.
"גם אם נראה חזרה של חברות תעופה זרות לישראל, זה לא אומר שנראה ירידת מחירים", הסביר מסביר מנהל תחום השיווק ב-lastminute.co.il , אסף גרינברג. "התחרות קיימת, אבל היא מתנהלת על גבי מחירי בסיס שכבר עלו משמעותית. החברות יודעות שהביקוש גבוה, ולכן הן לא נדרשות להוריד מחירים, להיפך - הן פועלות מתוך הבנה שהנוסעים מוכנים לשלם יותר. לכן נוסעים רבים מעדיפים טיסות ישירות של חברות ישראליות שנתפסות כיציבות, גם במחיר גבוה בכ-80% לעומת המתחרים".