הממשלה אישרה פה אחד את הדחת ראש השב"כ רונן בר
בר יסיים את תפקידו ב-10 באפריל או כאשר ימונה ראש שב"כ קבוע - המוקדם מביניהם. בר לא הגיע לישיבה שארכה שלוש שעות ושלח מכתב חריף שבו כתב כי הטענות נגדו "כלליות, לקוניות ולא מבוססות". האופוזיציה עתרה לבג"ץ: "ניגוד עניינים חריף של ראש הממשלה"
הממשלה אישרה הלילה פה אחד את הצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו להפסקת כהונתו של ראש השב״כ רונן בר. בר יסיים את תפקידו כראש השב״כ ביום ה-10 באפריל, או כאשר ימונה ראש שב״כ קבוע - לפי המועד המוקדם מביניהם. בר לא הגיע לישיבה שארכה כשלוש שעות.
יש עתיד, המחנה הממלכתי, ישראל ביתנו והדמוקרטים הגישו בבוקר (ו') עתירה לבג״ץ בבקשה לצו נגד פיטורי ראש השב"כ רונן בר: "מדובר בהחלטה שהתקבלה בניגוד עניינים חריף של ראש הממשלה, על בסיס שיקולים זרים, הקשורים בחקירות שב"כ בלשכת ראש הממשלה, ובעמדת שב"כ שפורסמה לאחרונה לפיה לדרג המדיני ישנה אחריות לאסון השבעה באוקטובר״
בעתירה נכתב: ״הייזום הבהול של פיטורי ראש השב"כ, בעת הזו, בימי לחימה, נעשה כאשר שירות הביטחון הכללי חוקר בימים אלה את אנשי אמונו של ראש הממשלה, המלווים אותו שנים, והבקיאים בכל תג ותו בחייו, בחשד שקיבלו כסף מגורמים הקשורים במישרין ופועלים עבור מדינת קטאר - אותה מדינה שמימנה את ארגון הטרור חמאס שהשית על מדינת ישראל והעם היהודי את האסון הגדול ביותר מאז השואה".
עוד הוסיפו: ״ייזום הפיטורים נעשה רק לאחר שתחקיר שב"כ על הרקע לאסון השבעה באוקטובר הצביע במובהק על אחריות הדרג המדיני לאסון. הדברים מקבלים משנה תוקף בזמן שראש הממשלה - מונע הקמת ועדת חקירה ממלכתית, וממשלת ישראל כולה מעכבת בגלוי וביודעין מהלך שיכול לבדוק את אחריותה לאסון".
בישיבה הלילית השתתפו גם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה והמשנה שלה, ד"ר גיל לימון. היועמ"שית התנגדה לפיטורים כל עוד נחקרת פרשת "קטאר-גייט" וסברה שיש להיוועץ עם הוועדה למינוי בכירים בטרם המהלך.
ראש השב"כ בר לא הגיע כאמור לישיבה, אך שלח מכתב חריף ובו כתב: "כמי שמשרת במשך למעלה מ-35 שנים את ביטחון המדינה ורוחש למוסדותיה ולשלטון החוק כבוד רב, אבקש להבהיר כי החלטתי שלא להגיע לישיבת הממשלה נובעת אך ורק מהבנתי כי מדובר בדיון שאינו הולם את הוראות החוק והכללים הנוגעים להפסקת כהונה של כל עובד, קל וחומר ממלא תפקיד בכיר, ותפקיד ראש השב"כ במיוחד".
- למכתב המלא ששלח בר - לחצו כאן
הוא הוסיף: "אני סבור כי החלטה תקדימית ומשמעותית שעניינה פיטוריי מתפקידי כראש השירות, זאת לאחר שכבר הודעתי כי אין בכוונתי לסיים את תפקידי במועד המתוכנן, חייבת להתבסס על טענות מפורטות ומבוססות לרבות דוגמאות, אשר יובאו בפני ואליהן אוכל להתייחס, לרבות על דרך של הצגת מסמכים רלוונטיים, ולאחר שניתנה שהות מספקת לכך. לצערי, הצעת ההחלטה באופן בו נוסחה כוללת טענות כלליות, לקוניות ולא מבוססות שאינן מאפשרות לי לגבש מענה סדור, ונראה כי מסתירות את המניעים העומדים בבסיס הכוונה להפסקת כהונתי. אציין כי גם בשיחה מקדימה עם ראש הממשלה, וחרף בקשתי, לא ניתנו דוגמאות".
"בנסיבות אלו איני יכול להתייחס כאן לטענות המופיעות בהצעת ההחלטה, אשר ניכר כי באו אל העולם לשם הליך זה, ושלרובן ככולן לא היה זכר בשיחותיי עם ראש הממשלה, ואין זה מקרה כי אין לצידן ולו דוגמה אחת", המשיך בר. "התייחסות מהותית לטענות כאלה מחייבת הליך סדור, לרבות הצגת מסמכים רלוונטיים, ולא הליך למראית עין שתוצאתו נקבעה מראש".