סגור
העיתון הדיגיטלי
23.03.25
ערן פיין מנכ"ל ננולוק סקיוריטי
ערן פיין מנכ"ל ננולוק סקיוריטי (צילום: אריאל בשור)

חברת הסייבר ננולוק סקיוריטי תפורק לאחר שצברה חוב של כ-7 מיליון שקל

בית המשפט מחוזי מרכז בלוד הורה על פירוק החברה, המתמודדת עם קשיים כלכליים בעקבות השפעת מלחמת חרבות ברזל. עו"ד רמי קוגן מונה כנאמן לחברה

סגנית נשיא בית המשפט מחוזי מרכז בלוד השופטת חנה קיציס הורתה על פירוק חברת הסייבר ננולוק סקיוריטי (ישראל). בנוסף, מינתה השופטת כנאמן את עו"ד רמי קוגן.
חברת אבטחת הסייבר לתשתיות פנתה בשבוע שעבר לבית המשפט מחוזי מרכז בבקשה למינוי נאמן זמני לחברה, וזאת לאור חדלות פירעונה. החברה טענה כי למנות את הנאמן על מנת לשמר את נכסיה וחלק מהעובדים וכאשר קיימת התכנות למיקסום מימוש נכסיה בדרך של מכירת פעילותה בדחיפות. מהבקשה שהגישה החברה עלה כי לננולוק חובות בסך של כ-7 מיליון שקל וכן חוב בסך 2.5 מיליון דולר לבעלי המניות.
מדובר בחברת הזנק שעוסקת בהגנה וניהול של בקרים תעשייתיים הנמצאים במגוון תעשיות מתחום המזון, אנרגיה, נמלים, בתי חולים, רצפות ייצור וכדומה. החברה מעסיקה 26 עובדים ולפני כשבוע, היא הודיעה לעובדיה על הפסקת פעילותה ועל סיום עבודתם. מייסד החברה ומנכ"לה הוא ערן פיין.
במסגרת הבקשה נטען כי החברה הוקמה בשנת 2017 והינה חברת הזנק שעוסקת בהגנה וניהול של בקרים תעשייתיים. "הבקרים המיוצרים על ידי ספקים רבים חסרים יכולות הגנת סייבר בסיסיות. הטכנולוגיה אשר פותחה על ידי החברה מסוגלת לא רק להגן על הבקרים בפני שינויים לא מורשים אלא גם לספק יכולות ניהול ,מעקב ואכיפת מדיניות שינויים ותפעול". החברה הינה בבעלות חברה הרשומה בדלאוור ארה"ב.
עוד עולה מהבקשה כי בין לקוחות הקצה של החברה בארץ ניתן למנות את כימיקלים לישראל, תוסף ובתהליכים מתקדמים אך עדיין ללא התקנה - בית החולים שיבא תל השומר ונמל אשדוד. החברה גם נמצאה בתהליכים שונים בשלבים שונים מול חברות נוספות בארץ.
עוד נטען כי עד כה והחל מהקמתה השלימה חברת האם האמריקאית מספר סבבי גיוס של השקעות בסך של כ -27 מיליון דולר וכן קיבלה הלוואות מבעלי מניות בסכום של כ- 2.5 מיליון דולר. מתוך סכומים אלו הושקעו בחברה כ-28 מליון דולר . בנוסף נטען כי בנק דיסקונט העמיד לחברה הלוואה בהיקף של 2 מליון דולר מתוכם הושב לבנק כמליון דולר. כמו כן קיבלה החברה מענקים מהמדען הראשי בהיקפים של כשלושה מיליון דולר.
נטען כי בחברה הושקעו משאבים עצומים בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים על ידי משקיעים אולם נסיבות השוק המשתנות לרבות המלחמה והשפעותיה על הלקוחות ולאור קשיי פיתוח של תכונות ספציפיות למוצר שפותח ותהליכים ארוכים איתם נאלצה החברה להתמודד, מול הלקוחות, כל אלו, הובילו לקושי תזרימי של החברה ולמצבה הכלכלי.
נטען בבקשה כי לאור העובדה לפיה אין בקופת החברה די כספים לצורך המשך פעילותה ופיתוח מוצריה ובשים לב לחובות החברה ,לא נותרה לחברה ברירה אלא להפסיק את פעילותה ונראה כי אין מנוס אלא לתת צו לפתיחת הליכים לחברה ולמנות נאמן אשר ינסה למקסם את שוויה ובתוך כך למכור את הפעילות ו/או הקניין הרוחני והטכנולוגיה שפותחה על ידי החברה במאמץ רב ובהשקעה אדירה.
עו"ד יונת מאיר ושי פיאדה מסרו בשם החברה: "בשנה האחרונה, ובצל המלחמה, התמודדה חברת NanoLock Security עם אתגרים פיננסיים ותפעוליים משמעותיים, אשר השפיעו על פעילותה העסקית. בשל הנסיבות, ולאור אותם הקשיים, פנתה החברה לבית המשפט לנקיטת הליכים מתאימים. חברת NanoLock מודה לכל עובדיה, לקוחותיה ושותפיה על התמיכה והאמון שניתן לה לאורך השנים".