סגור
העיתון הדיגיטלי
28.04.25
בארי והוני שרמן
בארי והוני שרמן (צילום: רויטרס)

סכסוך בין חברות אבטחה ישראליות חושף: כמה עולה לאבטח מיליארדר

בתם של המיליארדרים היהודים-קנדים בארי והוני שרמן, שתיק הרצח הכפול שלהם נותר פתוח מאז 2017, שכרה בשנת 2020 חברות ישראליות שיאבטחו אותה ואת בן זוגה בטורונטו. סכסוך בין החברות שהתגלגל לביהמ"ש המחוזי מרכז בלוד בסופ"ש, חושף את עלויות האבטחה והליווי של מי שהעמידה פרס של 35 מיליון דולר לטובת מי שיגלה את רוצחי הוריה      

משפחת המיליארדרים היהודית קנדית שרמן-קרבצ'ק שילמה מדי שנה 1.25 מיליון דולר, כ-105 אלף דולר מדי חודש, על אבטחתה. כך עולה מסכסוך משפטי בין חברות אבטחת אישים ישראליות, בטענה שאחת מהן שידלה את בני המשפחה לעבור לעבוד ישירות מולה, תוך הוצאת השותפות מפרויקט האבטחה המרוכב.
במסגרת הסכסוך הגישו שלוש חברות, אחת מהן תמרה גלובל בבעלות יוסי תנורי - לשעבר מנכ"ל המגבית המאוחדת ישראל-קנדה שמייצגת את הפילנטרופים הגדולים במדינה שבצפון אמריקה - תביעה בסוף השבוע לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד, שבה הן דורשות פיצוי של 12.7 מיליון שקלים מחברה רביעית, אוקטופוס זום, שמאבטחיה ביצועו במהלך השנים את שירותי הלווי והאבטחה הפיזיים.
שירותי האבטחה, כך התביעה, שכללו בין היתר הסעות, ליווי וניטור מצלמות 24/7, ניתנו על ידי החברות טי אנד אם סער ביטחון מאור יהודה; גד בן אפרים בע"מ מזיכרון יעקב ותמרה גלובל הרשומה בנווה אילן, מאז שנת 2020.
המאובטחים, שמאחוריהם סיפור טרגי, הם בני הזוג אלכס ובארד קראבצ'יק. אלכס היא ביתם של המיליארדרים בארי שרמן והוני שרמן שהתגוררו בטורנטו, והונם הוערך בעבר על ידי פורבס בכ-3.2 מיליארד דולר.
בארי שרמן, אביה של אלכס, היה יו"ר ומנכ"ל חברת התרופות Apotex. אלא שבשנת 2017, כשאביה של אלכס בן 75, הוא ואמה הוני נמצאו ללא רוח חיים. בתחילה החקירה של משטרת טורונטו התמקדה בחשד לרצח והתאבדות שביצעו השניים. אלא שבשנת 2019 הודיעה המשטרה כי היא בוחנת תאוריות חדשות, ונכון להיום התיק עדיין פתוח ולא פתור. משפחת שרמן, והבת אלכס שהקימה את הקרן הפילנטרופית Krawczyk Family Foundation וסבורה שהוריה נרצחו, העמידו פרס של 35 מיליון דולר לטובת מי שימצא את הרוצח.
עם רקע הטרגדיה של אלכס שרמן, היא ובעלה שכרו כאמור בשנת 2020 את שירותי האבטחה של שתי חברות קנדיות, שהתקשרו עם החברות הישראליות. השירותים, כך התביעה, שנשכרו בתקופת הקורונה, בוצעו על בפועל על ידי קבלן משנה, אוקטופוס, שמנהליה והרוח החיה בה הם זוהר חיימוב ושגיא קורן. על פי התביעה, לאחר שלוש שנים הודיעו החברות הקנדיות לחברות הישראליות על סיום ההסכם למרות שהביעו במהלך השנים שביעות רצון, ואף שילמו להן בונוס של 250 אלף דולר.
אלא שלטענת התובעות, המיוצגות על ידי עו"ד ליאור פרי, זמן קצר לאחר מכן התברר להן כי אוקטופוס ממשיכה לספק את שירותי האבטחה למשפחת שרמן-קרבצ'ק. "התובעות לא ידעו", נטען, "שלאורך התקופה חברת אוקטופוס חרשה מזימות מאחורי גבן, במטרה להחליפן, תוך ניצול ציני וחסר תום לב של הידע, הניסיון והעבודה הרבה שהושקעה בבניית מערך האבטחה והמודיעין".
טרם התקבלה תגובת אוקטופוס. ככל שתתקבל היא תפורסם.