סגור
מטוס אייר פראנס איירבוס A330-200
מטוס של אייר פראנס (צילום: Telsek / Shutterstock)

משבר התעופה: בריטיש לא תשוב עד סוף יולי, אייר פראנס בסימן שאלה

ברקע הירי המתמשך מתימן והרחבת הלחימה בעזה: אלו חברות התעופה שדחו את חזרתן לישראל - ואלו שחזרו; מי עומדות לחדש את הטיסות?

עונת הקיץ מתקרבת, אבל חברות תעופה רבות ממשיכות לדחות את מועד חזרתן לפעילות בישראל, ברקע הירי המתמשך מתימן ופגיעת הטיל בנתב"ג לפני כשבועיים, כמו גם ברקע התרחבות הלחימה בעזה. מנגד, חברות אחרות כבר מתחילות לחזור. "כלכליסט" עושה סדר בבלגן בנתב"ג.
אייר פראנס היתה אמורה לחזור מחר (26/5) לפעילות, אך מחר תבחן מחדש את ההחלטה.
בריטיש אירווייז ואייר סיישל מבטלות את טיסותיהן עד סוף יולי, חברת אתיופיאן איירליינס מצמצמת 2 טיסות, הלוך וחזור מישראל לאדיס אבבה.
ריינאייר האריכה את ביטול הטיסות לישראל וממנה עד ל-12 ביוני כולל. שלשום, אמר מנכ"ל ענקית הלואו-קוסט האירית כי החברה "מאבדת סבלנות" נוכח השיבושים הביטחוניים בנתב"ג, וכי ייתכן שתבחן העברת מטוסים ליעדים חלופיים.
אג'יאן איירליינס היוונית, שהייתה אמורה לשוב לטוס לישראל ב-19 במאי, חידשה היום (ה') את טיסותיה לישראל וממנה. בימי שגרה מפעילה החברה טיסה יומית לאתונה, שתי טיסות שבועיות ללרנקה, וכן טיסות לאמסטרדם וקהיר.
קבוצת לופטהנזה, הכוללת את החברות בריסל איירליינס, יורו ווינגס, סוויס ואוסטריאן איירליינס, הודיעה אתמול (ג') כי היא מאריכה את ביטולי הטיסות לישראל עד 8 ביוני, כולל. זאת לאחר שהיתה אמורה להחזיר את טיסות הצהריים לישראל וממנה ב-25 במאי - אך עקב ההחלטה להרחיב את הלחימה בעזה ערכה דיון מחודש. יצוין כי לופטהנזה הסירה כמה טיסות (LH682/83; LH690/91; OS859/60) במועדים שאחרי 9 ביוני - ואולם לדבריהם מדובר בשינוי זמני ולא בביטול.
דלתא איירליינס חידשה אתמול (20 במאי) את קו הטיסות היומי והישיר לישראל מנמל התעופה JFK בניו יורק. מדלתא נמסר כי ההחלטה לחדש את הטיסות התקבלה לאחר ביצוע הערכת סיכונים מקיפה, וכי החברה ממשיכה לעקוב באופן מתמשך אחר ההתפתחויות בזירה הביטחונית ומבצעת הערכות מבצעיות בהתאם להנחיות ביטחוניות ודיווחי מודיעין.
חברות נוספות שעדיין לא חידשו את הפעילות בישראל: טרנסאוויה - עד 24 במאי; ITA האיטלקית - עד 25 במאי; אייר אינדיאה - עד 25 במאי; לוט פוליש איירליינס - עד 26 במאי; איבריה - עד 31 במאי; איבריה אקספרס – עד 1 ביוני; ריינאייר - עד 4 ביוני; יונייטד איירליינס - עד 13 ביוני; איזי ג'ט - עד 30 ביוני; ואייר קנדה הפסיקה את הטיסות עד 8 בספטמבר.
וויז אייר, אייר אירופה הספרדית, אזרבייג'ן איירליינס ואתיופיאן איירליינס - כבר חזרו לטוס לישראל. חברות התעופה הישראליות, אל על, ישראייר וארקיע, וכן בלו בירד ו-TUS הזרות, המשיכו את הטיסות באופן סדיר גם לאחר נפילת הטיל בנתב"ג.