סגור
ניר צוק מייסד ו CTO Palo Alto Networks
ניר צוק מייסד ו CTO Palo Alto Networks (צילום: ריאן פרויס)

הפעם זה יצליח? התקדמות במגעים למכירת רשת 13 לניר צוק

לאחר שמיזם התקשורת רלוונט בבעלותו נסגר המשא ומתן בין ניר צוק לבעלי רשת 13 לקראת מכירת הערוץ לצוק מתקדם. בשלב זה טרם נחתמה העסקה ולא ברור אם תצא לפועל, אך סכום המכירה מוערך בעשרות מיליוני שקלים

מתקדם המשא ומתן בין ניר צוק לבעלי רשת 13 לקראת מכירת הערוץ לצוק. העסקה טרם נחתמה ולא ברור אם תצא לפועל – אך ניתן לאשר שיש משא ומתן מתקדם בין הצדדים לקראת מכירת הערוץ לצוק. סכום המכירה מוערך בעשרות מיליוני שקלים.
בעל השליטה בערוץ 13 הוא לן בלווטניק, האיש השני העשיר ביותר בבריטניה. לפני כמה חודשים התקיים משא ומתן בין צוק לבלווטניק, שבסופו של דבר לא הבשיל לעסקה. יתכן וכעת התמונה תהיה שונה. בחודש שעבר נסגר מיזם התקשורת רלוונט בבעלותו של צוק, כך שכיום הוא אינו פועל בשוק התקשורת הישראלי. כמו כן, בניגוד לפעמים הקודמות הפעם שכר בלווטניק בנק השקעות שילווה את עסקת המכירה של הערוץ.
מנגד, המשבר ברשת 13 נמשך וכך גם חוסר היציבות בחברה. הסערה בחברה החלה עם מינויה של יוליה שמאלוב ברקוביץ' על ידי דירקטוריון חברת החדשות של הערוץ בחודש יוני. מינויה של שמאלוב ברקוביץ' הוביל לסערה בחברה – ואף לעתירה של ארגון העיתונאים וועד העובדים של הערוץ כנגד המינוי. הביקורת המרכזית הייתה ששמאלוב ברקוביץ' עזבה את עולם העיתונות לפני שנים – ולכן מדובר במינוי חריג לתפקיד המנכ"לית של חברת החדשות, המכהנת גם כעורכת הראשית של הערוץ. במסגרת העתירה נחשף גם כי בעלי הערוץ הזרימו 100 מיליון שקל במהלך המלחמה (עד חודש יולי) להמשך הפעלתו בתקופת המלחמה.
חודשיים לאחר המינוי וברקע הביקורת בבג"ץ על התנהלות דירקטוריון החברה ונציגי הציבור בדירקטוריון על הליך המינוי, הגיעו להסכמות בין ועד העובדים להנהלת הערוץ על עזיבתה של שמאלוב ברקוביץ' ומינוי מנכ"ל חדש לחברת החדשות. עזיבתה של שמאלוב ברקוביץ' התעכבה והתרחשה רק בספטמבר, אז נכנס לתפקיד באופן זמני איל דה-פאו המכהן גם כיו"ר דירקטוריון חברת החדשות. החברה במקביל החלה בהליך איתור למנכ"ל קבוע לערוץ.
לפני כשבועיים מונתה לתפקיד טלי בן עובדיה, באופו זמני. בן עובדיה עבדה בגופי תקשורת רבים, ביניהם גם בחדשות 10.הסיבה למינוי הזמני היא ההתנגדות של שני ששניים מנציגי הציבור בדירקטוריון החברה, יפעת בן חי שגב ונתן אברהם, למינויה של בן עובדיה.
למינוי קבוע של מנכ"ל בחברת חדשות יש צורך ברוב של 75% מהחברים. בדירקטוריון חברת החדשות יש שישה חברים, כלומר על מנת לאשר מינוי של מנכ"ל יש צורך באישור של 5 מתוך 6 חברי הדירקטוריון. עקב ההתנגדות של השניים, ובגיבוי חוות דעת משפטית פנימית, הוחלט על מינויה של בן עובדיה לתפקיד באופן זמני, כך שתוכל להתחיל בתפקיד.
הצורך במנכ"ל קבוע לחברה נהיה בולט יותר ויותר כשבחודשים האחרונים וברקע הסערה בערוץ החלו שורה של עיתונאים בכירים לעזוב את שורותיו, כמו למשל אלמוג בוקר וספי עובדיה. לאחרונה גם המגישה הילה קורח הודיעה שתעזוב בקרוב את הערוץ.