Max מצטרפת לכאל: חברות האשראי עטות על החופשה המשפחתית
Max הודיעה על השקת פלטפורמה ייעודית לטיסות ומלונות ללקוחותיה, כחודש לאחר שכאל הודיעה על השקת פלטפורמה למלונות, במסגרת התחרות הגוברת בענף על הרכישות בחו"ל. המטרה: להגדיל את המחזורים ולהפיק יותר עמלות מט"ח
חברת האשראי MAX הודיעה אתמול על השקת Max Travel – פלטפורמה להזמנת טיסות ומלונות שתופעל על ידי חברת SkyGini מקבוצת התיירות אופקים FCM. האתר, שמאפשר הזמנת טיסות, מלונות, חבילות נופש ואטרקציות, מציע לרגל ההשקה החזר כספי בסך 10% מ־MAX להזמנת החופשה הבאה. בהמשך, צבירת ה"קאש-בק" (קבלת כסף בחזרה) תהיה בשיעור של עד 5% על הזמנת טיסות, עד 10% על הזמנת מלונות ועד 7% על הזמנת חבילות נופש. את הרכישות ניתן לבצע בכרטיסי MAX בהם המחזור החודשי המינימלי הוא 2,000 שקל בלבד.
ב־MAX מנסים לשדר ביטחון מלא במוצר ולקנות את אמונם של הצרכנים, שרגילים לבצע הזמנות דרך אתרי השוואות בינלאומיים, ומתחייבים כי לקוח שימצא עסקה זולה יותר בתוך 24 שעות מהרכישה, יקבל חזרה את ההפרש (ולכל היותר 100 דולר).
הטיסות המוצעות בפלטפורמה הן בשיתוף פעולה עם כל חברות התעופה, שירות הלקוחות הוא בעברית (גורם שבחברות האשראי מקווים כי ישפיע על האטרקטיביות ללקוח המקומי), ובאזור אישי דיגיטלי ניתן לנהל הזמנה, כולל הטבות טרום טיסה, ארנק מט"ח, ביטוח נסיעות לחו"ל וביטוח ביטול טיסה, מוצר חשוב בימים בהם הביטולים נפוצים. בנוסף, ניתן להזמין בו אטרקציות בעולם במסגרת Max Adventure במחיר מוזל, עם החזר של עד 15%.
3%-1% עמלה מכל עסקה
Max לא לבד. כפי שנחשף בכלכליסט בחודש שעבר, גם חברת כרטיסי האשראי כאל מקימה פלטפורמה חדשה להזמנת מלונות (בשונה מ־Max, שמציעה גם טיסות), יחד עם חברת התיירות איסתא, שתחל לפעול בהמשך השנה. בשונה מהפלטפורמה של Max, שזמינה לשימוש רק ללקוחות שמחזיקים בכרטיס האשראי של החברה, הפלטפורמה של כאל ואיסתא תהיה פתוחה לשימוש כלל הציבור, אך סביר כי יינתנו בה תמריצים להשתמש בכרטיסים של כאל.
לישראכרט אין פלטפורמת הזמנות ייעודית, אך גם היא פעילה בתחום התיירות: החברה מציעה החזר כספי על חופשות, הנחות לאטרקציות, והטבות בהשכרת רכב. לקוחות אמריקן אקספרס – שכרטיסיהם מונפקים בישראל בידי ישראכרט – יכולים לצבור נקודות ולהמיר אותן לטיסות ומלונות באתרי הזמנות שונים.
אלו רק חלק מהצעדים שמדגישים את התבססות חברות כרטיסי האשראי בתחום התיירות. Max, לדוגמה, השיקה ארנק מט"ח כבר לפני כשנתיים. כלל החברות מציעות ביטוחי נסיעות, מועדוני לקוחות עם חברות תעופה, וכאל מפעילה כבר כיום את פלטפורמת Cal Travel, שמציעה שוברים והנחות לאטרקציות בחו"ל.
על אף ההבדלים בין המיזמים השונים, עומדת בבסיסם אסטרטגיה זהה: חברות כרטיסי האשראי מנסות להגדיל את פעילותן בענף התיירות, וכך להגדיל את מחזורי הפעילות בחו"ל וכפועל יוצא גם את ההכנסות מעמלות מט"ח – שנעות לרוב בין 1% ל־3% מכל עסקה, ומהוות מקור הכנסה משמעותי לחברות.
האסטרטגיה נשענת על התובנה שטיסות וחופשות בחו"ל הפכו כמעט למוצר צריכה בסיסי בקרב משקי בית רבים. עד לפרוץ המלחמה, מספר הטסים לחו"ל היה במגמת עלייה מתמשכת, כאשר באוגוסט 2023, רגע לפני טבח השבעה באוקטובר ופרוץ המלחמה, מספר היוצאים לחו"ל הגיע לשיא חודשי של 1.34 מיליון איש.
מצפים לעלייה חדה בקיץ
הנסיעות לחו"ל הן לא רק מוצר צריכה נפוץ אלא גם מוצר שכרוך בהוצאה גבוהה שיכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים למשפחה ואף יותר, וכן מוצר שמאפשר ללמוד על מאפייני צריכה נוספים של לקוחות, וכך גם למכור שירותים נוספים. מסיבות אלו, התחרות בין החברות על תשומת ליבו של הצרכן שטס לחו"ל הולכת וגוברת.
המלחמה אמנם קטעה את מגמת העלייה במספר הטיסות לחו"ל, ופגעה בצמיחת ההכנסות של החברות מפעילות בחו"ל, אך בחודשים האחרונים נרשמה התאוששות במספר הישראלים היוצאים לחו"ל. זאת כמובן בלי נתוני מאי, שטרם עודכנו, ושבהם צפויה לחול ירידה עקב פגיעת הטיל בנתב"ג בתחילת החודש וביטולי הטיסות שהתלוו לכך. באפריל האחרון יצאו לחו"ל 909 אלף איש – 42% יותר בהשוואה לאפריל אשתקד, ו־4.7% יותר בהשוואה לאפריל 2023.
מעבר לכך, חברות כרטיסי האשראי כבר דיווחו על עלייה משמעותית בהזמנות של טיסות ומלונות בחו"ל לקיץ הקרוב, והן צפויות להציג בדוחות הכספיים שיפרסמו בימים הקרובים עלייה בהכנסות מחו"ל. טיפוח צד ההכנסות מכרטיסי אשראי נועד גם לפצות על הפגיעה בפעילות המשמעותית השנייה של החברות – מכירת אשראי. עוד לפני פרוץ המלחמה, סביבת הריבית הגבוהה פגעה בביקוש לאשראי והעלתה את רמת הסיכון במשק, וכך פגעה בצמיחת תיקי האשראי של החברות.