$

איך מנהלים את הקולות הפנימיים במסע היזמי

עינב איתמר חווה כישלון עם סטארט-אפ שהקים, אבל כעבור כמה שנים חזר אליו, עזר להוביל אותו לאקזיט ולמד ש"צריך את הקול שיגיד שעסקאות מכירה יכולות ליפול, וזה בסדר שהן ייפלו - אבל בוא נדאג גם לתכנית ב'"

גלי בלוך לירן 10:5814.05.23

 

 

 

עולם המחשבים קסם לעינב איתמר כבר מגיל צעיר - בגיל 8 הוא החל לכתוב קוד ובתיכון היה במגמת מחשבים. כבר במהלך התואר השני עינב חשב על הסטארט-אפ הראשון שלו, אבל נרתע, בתור מי שספג בבית מגיל צעיר את השאיפה ליציבות, אחרי שאבא שלו שהיה עצמאי בשנות הקריירה הראשונות שלו שיתף עד כמה זה היה קשה ומורכב.

 

מצד שני, הדנ"א של המשפחה של אשתו, אפרת, היה הפוך לגמרי, והוא קיבל את הגב המלא שלה, שעזר לו להתגבר על החשש ולעשות את הצעד הראשון בעקבות התשוקה שלו. הוא מדגיש עד כמה חשוב שתהיה לך כיזם את התמיכה של בן/בת הזוג שלך - לא רק שמחה על הגשמת החלומות שלך, אלא על בחירת הדרך שלך כיזם על כל המשמעויות שלה, כי היא דרך קשה ולא מובנת מאליה, וכבן/בת זוג זה כולל הרבה ויתורים שצריך להכיל.

 

המסע היזמי שלו התחיל כשחבר הציע לו להקים סטארט-אפ של זיהוי תמונות, וככה Corrigon עשתה את צעדיה הראשונים. אחרי חצי שנה של ניסיונות לגיוס השותף הראשוני שלו התייאש ולא רצה להמשיך, אבל עינב, שכבר הספיק להתאהב, בתחום החליט להמשיך ולהתעקש ולקח את המושכות.

 

הוא קיבל הצעות עבודה מפתות מתאגידים שונים, אבל סירב לכולן כדי להמשיך ולעשות את מה שהוא אוהב. מה עזר לו לקבל את ההחלטה הלא פשוטה הזו? "אני משתדל לחשוב על איזו החלטה אני עלול יותר להצטער. ראיתי כבר מה זה לעבוד בתוך תאגיד, ואם קיבלתי הצעה כזאת עכשיו, היתה לי תחושה שאקבל גם כזו בעתיד. מצד שני, אני לא יודע מתי תגיע עוד הזדמנות יזמית לטכנולוגיה שאני אוהב בחברה שאני מאמין בה".

 

הדרך של Corrigon לא היתה פשוטה - יומיים אחרי הגיוס הראשוני פרץ המשבר הכלכלי של 2008, וכמו שעינב משתף: "כמעט כל שמונה השנים של קיום החברה היא היתה במצב הישרדות. היה קשה כל פעם לגרד קצת כסף, החברה לא צמחה, ובתור ה-CTO למדתי מזה המון". בדרך היה גם מו"מ לקראת אקזיט שנראה ממש קרוב והתבטל בפתאומיות, ובשלב הזה עינב החליט שהעבודה בחברה כבר לא מתאימה לו, נפרד מהשותף שלו בצורה טובה ועבר לתמוך בחברה כחלק מהבורד.

 

כעבור כמה שנים, בהן עינב עבד בחברות אחרות, השותף הקודם מ-Corrigon פנה אליו בבקשה לעזרה טכנולוגית, אחרי התעניינות של eBay בחברה. עינב החליט לקחת חל"ת מהחברה בה עבד אז והתגייס למטרה. אחרי כמה חודשים של עבודה מאומצת, העבודה השתלמה והם הצליחו למכור את החברה לאיביי.

 

במבט לאחור, עינב משתף: "אני באמת חייב המון לשותף שלי שעשה עבודה מדהימה ונשאר שם. אני גם זוכר שכשעזבתי הוא אמר לי: 'אתה תראה - כל מה שצריך לעשות בסוף בשביל למכור את החברה הוא להחזיק אותה מספיק זמן עם הראש מעל המים'". הוא למד איך אחרי שנים בהן החוויה של החברה הראשונה נצרבה אצלו ככישלון, דברים יכולים להתהפך ברגע והבין שבטווח הארוך זו בעצם היתה הצלחה.

 

חלק מלהיות יזם הוא להבין את החשיבות שיש לתשוקה לדרך עצמה, כי יש הרבה מכשולים ולחצים בדרך להצלחה, שלא ידוע מתי ואם תגיע - התוצאה לא יכולה להיות המניע היחיד לצאת לדרך יזמית.

 

החיידק של העשייה עצמה השאיר את עינב במסע היזמי, וכבר ביום שאחרי המכירה של החברה הוא חשב על הסטארט-אפ הבא. שנתיים מאוחר יותר הוא הקים את Voca.ai, שהסתיימה גם היא באקזיט.

 

עכשיו, אחרי שנים של ניסיון ולמידה מתוך העבר שלו, עינב מסכם: "עצה מאוד חשובה שאפשר לתת ליזמים היא שהקול הפסימי, הריאלי, החרדתי, איך שלא נבחר לקרוא לו - הוא חשוב. צריך את הקול הזה שיגיד שעסקאות מכירה יכולות ליפול, וזה בסדר שהן ייפלו, ובוא נדאג גם לתכנית ב'. כי אם אנחנו מתאהבים רק בתהליך הראשוני (תכנית א') ואנחנו משקיעים בו את מירב המאמצים והמשאבים הנפשיים שלנו ולא מקדישים זמן לדברים אחרים, זה אומר שברגע שהתהליך נגמר - החברה נגמרה".

 

 

גלי בלוך לירן גלי בלוך לירן צילום: עומר הכהן

 

גלי בלוך לירן היא מייסדת ומנכ"לית The Human Founder; מאמנת בכירים ויועצת לסטארט-אפים וקרנות הון סיכון; מרצה ליזמות באוניברסיטת רייכמן; יוצרת ומנחת הפודקאסט The Human Founder; סופרת.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x