$
מחפשי עבודה

השאלות שנשים נשאלות הרבה יותר מגברים בראיונות עבודה

סקר חדש שנערך בארה"ב ובדק מהן השאלות ההזויות ביותר שנשאלו מועמדים בראיונות עבודה מצא שיש שאלות שנשים נתקלות בהן הרבה יותר מגברים ולהיפך; השאלה המעצבנת ביותר לפי הסקר: "כמה תחנות דלק יש בארה"ב?"

מעין מנלה 15:3805.04.21

החוויה של נשים ושל גברים בראיונות עבודה שונה לחלוטין. הסבירות שנשים תישאלנה על התוכניות שלהן לחמש השנים הבאות, מהן החסרונות והיתרונות שלהן ואפילו למה הן מתאימות למשרה, גבוהה הרבה יותר משל גברים, וזה עוד לפני שמדברים על שאלות לא חוקיות כמו כאלה שעוסקות בגיל, נטייה מינית או מצב משפחתי. גברים, לעומת זאת נתקלים יותר בחידות הגיון כמו 'כמה תחנות דלק יש בארה"ב' ונשאלים יותר על עברם הפלילי, כך עולה מסקר שנערך על ידי Savanta ו-Resume.io וסקר 2,000 עובדים בארה"ב לגבי השאלות הכי ההזויות שאי פעם נשאלו בראיון עבודה.

 

השאלות בהן נתקלות נשים בתדירות גבוהה יותר בראיונות עבודה נראות סטנדרטיות ואפילו תמימות. בהשוואה לגברים הן נשאלות יותר לגבי הייתרונות (44% לעומת 34% אצל גברים) והחסרונות (37% לעומת 27%) שלהן, והכישלונות שלהן (26% לעומת 20%). הן מתבקשות יותר להוכיח את ערכן ואת היכולת שלהן להתמיד במשרה וזה מתבטא ביותר שאלות כמו: למה כדאי לנו להעסיק אותך, למה את רוצה את העבודה הזאת, מדוע הגשת מועמדות למשרה הזאת ואיפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים. המשותף לשאלות האלה, הוא הדרישה להוכיח את כשירות המועמדת, מה שעשוי להצביע על כך שיש מראיינים שבאופן אוטומטי תופסים גברים ככשירים יותר לעבודה.

 

לפי החוקרים קשה שלא להבין את השאלה 'איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים?' בהקשר של תוכניות להביא ילדים לעולם. זאת פשוט דרך חוקית לשאול האם המועמדת מתכננת הריון בשנים הקרובות. אמהות אמנם אינה פוגעת ביכולתה של אישה לבצע את עבודתה אבל היא יכולה להשפיע לרעה על הדרך שבה היכולות שלה נתפסות על ידי הקולגות שלה וכן על שכרה. לעומת זאת, מעסיקים רואים באבות עובדים יציבים יותר ומחוייבים לעבודתם.

 

גברים אמנם נשאלים פחות על תוכניותיהם לעתיד אבל מעסיקים שואלים אותם יותר על עבר פלילי, פוליטיקה ודת. 31% מהגברים שנסקרו טוענים ששאלו אותם שאלות כמו "האם אי פעם עצרו אותך?", "האם אי פעם נחקרת או עוכבת על ידי המשטרה?" לעומת 21% מהנשים בלבד. גברים גם נשאלו יותר לגבי שימוש בסמים (27% לעומת 21%) והאם שיקרו בעבר (22% לעומת 14%).

 

ראיון עבודה, אילוסטרציה ראיון עבודה, אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

 

לפי החוק בישראל אסור להפלות מועמד לעבודה בין היתר על רקע דת, מגדר, נטייה מינית או דעות פוליטיות אבל לפי הסקר, שנערך כאמור בארה"ב, אחד מכל חמישה גברים טוענים שנשאלו שאלות הנוגעות לאמונותיהם הדתיות כמו אילו חגים הם חוגגים והאם מהגיהם הדתיים ישפיעו על עבודתם, זאת לעומת 13% מהנשים. כמו כן, גברים נשאלים יותר לגבי נטייה מינית, גיל, מוגבלויות ודעות פוליטיות, כולן שאלות לא חוקיות גם בארה"ב וגם בישראל.

 

סוג נוסף של  שאלות שגברים נשאלו יותר מנשים הוא חידות היגיון כמו 'כמה כדורי טניס אפשר להכניס במטוס' או 'כמה נורות יש בבניין הזה?'. למעשה, הסקר, שעסק בשאלות הגרועות ביותר בראיונות עבודה מצא שהשאלה הנוראית ביותר היא 'כמה תחנות דלק יש בארה"ב". סוג השאלות הזה היה מקובל מאוד בעבר, בטרנד שהובילו ענקיות הטכנולוגיה שהמפורסמת בהן היא גוגל אשר הפסיקה לפני מספר שנים את השימוש בהן מכיוון שהן אינן יעילות לניבוי הצלחה בעבודה. עוד בחמישיה הפותחת "יש לך חמש דקות לנסות למכור לי את העט הזה - זוז!"; "איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים"; "מהי החולשה העיקרית שלך?" ו"מדוע כדאי לנו להעסיק אותך?".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x