$
מיטב המוחות

פודקאסט כלכליסט

הפלסטיני, הטורקי או הסיני: מי מפועלי הבניין זכה לתנאי ההעסקה הכי מפוקפקים?

העבדות קיימת גם בתקופתנו, ופועלי הבניין הם אחת הדוגמאות הבולטות לכך. פרופ' הילה שמיר מסבירה בפודקאסט "מיטב המוחות" למה עבדות מודרנית עדיין קיימת ולמה היא לא שמחה על חוק הפללת צרכני הזנות

אתי אפללו 18:1402.03.21

כשמדברים על עבדות, עולות בדמיון תמונות מהסרט "חלף עם הרוח" ושדות כותנה רחבי ידיים. אולם, גם במאה הנוכחית קיימת עבדות מודרנית, שלמרות חלוף הזמן נשארה משפילה ומכוערת. פרופ' הילה שמיר מאוניברסיטת תל אביב חוקרת עבדות מודרנית ויחסי עבודה של מגזרי שוליים, והמחקר האחרון שלה משווה את תנאי ההעסקה של קבוצות פועלי הבניין השונות שמגיעות לישראל לעסוק בבנייה.

 

 

 

 

פועלי הבניין הם מגזר שדי קל להתעלם ממנו - מתנאי העסקתם ועד הבטיחות במקומות העבודה. דבר זה הוביל להסדרי העסקה דרקוניים ולסחר בהיתרי העסקה. אבל גם בתחתית של התחתית, מסתבר שיש כאלו שמצבם יותר טוב, וכאלו שפחות. אז איך מתמודדים עם כך פועלי הבניין עצמם, ומה יכול להוביל לשינוי?

 

פרופ' הילה שמיר פרופ' הילה שמיר צילום: אתי אפללו

 

 

בשיחה על בחירות חופשיות בשוק העבודה, פרופ' שמיר מציגה מהי בכלל עבדות מודרנית ואיך יכול להיות שהיא עדיין מתקיימת, מדוע אנחנו כל כך ממהרים לוותר על זכויות סוציאליות במקום העבודה, ואיפה עובר הגבול בין שיקולי המעסיקים לזכויות העובדים?

 

ואם מדברים על עבדות מודרנית בישראל, בתחום הסחר בנשים ישראל עשתה עבודה לא רעה, לדעת פרופ' שמיר, אבל היא לא שמחה כלל על חוק הפללת צרכני הזנות. כל זאת במיטב המוחות. האזנה נעימה.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x