$
Duns פיננסים
האדר מובייל דן אנד ברדסטריט duns100

אורוגואי מציגה: כך נלחמים בקורונה

עם שורה של פעולות החלטיות, היענות אזרחית גבוהה לסגר וולנטרי, ודוגמה אישית של ראשי המדינה והמגזר הציבורי – כולל הפחתה של עשרות אחוזים מהמשכורת, אורוגואי מתמודדת היטב עם איום הקורונה, על אף הגבול המשותף עם ברזיל וארגנטינה. רגע לפני חגיגות יום העצמאות, תמונת מצב כלכלית וכללית על מה שקורה במדינה שהפכה למודל המאבק בקורונה ביבשת דרום אמריקה, "יש כאן הרבה הזדמנויות עסקיות לחברות ואנשי עסקים ישראלים". כתבה רביעית בסדרה

מערכת DUN'S 100 10:1023.08.20

ב-25 לאוגוסט יציינו באורוגואי את יום העצמאות ה-195 של המדינה, אולם עוד לא ברור האם יום העצמאות יצוין כפי שנהוג לרוב במדינה. כלומר, במצעדים צבאיים, זיקוקים ובניצול יום החופש שהמדינה מעניקה בכדי לקיים מפגשים משפחתיים וחברתיים. "יום העצמאות באורוגואי מצוין בצורה שונה ממה שמציינים אותו בישראל, יש כאן פחות חגיגות, האווירה רשמית יותר" מציין עו"ד יונה ברגשטיין, ראש הדסק הישראלי בפירמת עו"ד 'ברגשטיין' הממוקמת במונטווידאו, אורוגואי, "אך זה עדיין יום חשוב במדינה, ולא מעט שאלות עולות לגבי האופן שבו הוא יצוין".

 

נכון לשבוע השלישי של חודש אוגוסט, מספר החולים המאומתים מתחילת המגפה עומד על כ – 1,450 חולים, כ– 40 איש נפטרו, ומספר החולים הנוכחי נע סביב ה–200. כל זאת במדינה בת כ–3.3 מיליון תושבים, "אורוגוואי התמודדה היטב עם הקורונה, בטח בהשוואה לשאר מדינות דרום אמריקה, אבל לא רק. הרבה אנשים ממדינות שכנות רוצים להגיע לכאן כי מבינים שכאן בטוח יותר, אולם יש פיקוח על הגבולות בכדי למנוע הפצה של המגפה במדינה", מסביר עו"ד ברגשטיין. ההגבלות על גבולות המדינה הן לא הפעולה היחידה שבוצעה באורוגוואי, כבר באמצע מרץ, עם גילויים של 4 המקרים הראשונים במדינה, הנשיא כינס מסיבת עיתונאים והורה על סגירת האירועים הציבוריים, ננקטו צעדים במוסדות החינוך עד לסגירת בתי הספר ומעבר ללימודים וירטואליים, בוטלו הלימודים באוניברסיטאות והלמידה עברה ללמידה מרחוק, בוטלו ענפי הספורט – כולל הכדורגל שנחשב לספורט הפופולארי במדינה, ואנשים החלו להישאר בבית.

 

התפשטות נגיף הקורונה הגיע בעיתוי בעייתי עבור הנהגת המדינה בראשותו של הנשיא לואיס לאקאז'ה פו, "המדינה נכנסה למשבר הקורונה במצב לא כ"כ טוב אבל הייתה הסכמה לסגר וולונטרי ואכן 90% מהאנשים נשארו בבית והם יצאו ממנו רק אם יש צורך חיוני ואמיתי. הנשיא גם הביא עימו דוגמה אישית והחליט שכל אנשי הממשל המרוויחים מעל סכום מסוים יקצצו במשכורת שלהם בעשרות אחוזים, כאשר הכסף יועבר לטובת קרן שמסייעת לאוכלוסייה שנפגעת מהנגיף ומחלקת מזון – גם הקרן הזאת הוקמה על ידי הממשל. הסגר התקיים במשך חודשיים ובמבחן התוצאה הסגר הצליח" מסביר עו"ד ברגשטיין.

 

על אף ההצלחה הבריאותית, משבר הקורונה פגע כלכלית באורוגוואי וענפים כגון: תיירות, גסטרונומיה, ריטייל וכד' נפגעו, חלקם באופן קשה מאוד. לדברי עו"ד ברגשטיין, לצד זאת, ישנם גם ענפים שמינפו את המשבר לטובת הצלחה עסקית כגון ענף הפארמה, קמעונאות ברשת ובכלל הרשתות עם יכולת של מכירה יעילה באונליין, הייטק ועוד תתי תחומים בענף הטכנולוגיה והמחשבים.

 

 

דגל אורגוואי דגל אורגוואי צילום: depositphotos

 

למרות שהשוק באורוגוואי אינו מהגדולים בדרום אמריקה, לא פעם הוא נחשב כשער כניסה ליבשת. יחסים עסקיים עם ישראל כבר קיימים ומתמקדים בייצוא אוכל לישראל, כולל בשר כשר. שיתוף פעולה קיים גם בשוק ההיי טק וישנו פיתוח של אקו-סיסטם. השת"פ קיים גם בנושאי בטחון כאשר אורוגוואי צורכת קורסים ואמצעים טכנולוגיים כדי לשמור על בטחון המדינה, ויש גם שת"פ בתשתיות כמו מערכות מים בדגש על תחנות התפלה. לדברי עו"ד ברגשטיין, הגשר לשת"פ כבר קיים, אך הפוטנציאל העסקי רחוק ממיצוי וישנן הרבה הזדמנויות בענפים מגוונים שישראלים יכולים למנף גם בגלל המוניטין הטוב שיש ליהודים ולישראל במדינה, "הממשל באורוגוואי מקבל יהודים בברכה והנשיא תומך מאוד בקהילה המקומית ואף התחשב בצרכיה בזמן מגפת הקורונה ויש הערכה גם לתוצר שהישראלים מביאים. כל ענף ההייטק משווע לפיתוחים ואני חושב שחברות ישראליות צריכות לשים עין ולעקוב אחר מה שקורה כאן ואחר ההזדמנויות העסקיות שהשוק המקומי טומן בתוכו. גם בכל הקשור לענף התשתיות, תחנות כוח וחקלאות, ואפילו הנדל"ן, ישנן הזדמנויות עסקיות לישראלים שיכולים לספק טכנולוגיות ודיסציפלינות שיועילו לתעשיות ולתשתיות המקומיות".