$
מחפשי עבודה

"עם 15 שנות ניסיון כמהנדס מצאתי את עצמי בחל"ת. מחפש עבודה"

"הייתי בתהליך גיוס לחברה ואז הגיעה התפרצות הקורונה והכל הוקפא לחודשיים"; המשבר פגע גם בבעלי מקצועות מבוקשים, בתוך פחות משבוע נרשמו למעלה מ-2,000 מהנדסים ליריד תעסוקה וירטואלי למהנדסים ואנשי טכנולוגיה שמקיימת לשכת המהנדסים

מעין מנלה 10:1003.06.20

אודי נחמני, (48) מרמת ישי הוא מהנדס חשמל עם 15 שנות ניסיון וכעת עם התמחות בתחום 'זרם חזק'. בעת הסגר המפעל לייצור לוחות חשמל בו עבד הוציא את העובדים לחל"ת ועכשיו, כשהמפעל חזר לעבוד בהיקף של 30% חלק מהעובדים פוטרו. "כמו כולם יצאתי לחל"ת מאמצע מרץ וב-1.6 החזירות אותי לשבועיים הודעה מוקדמת", הוא מספר.

 

הוא מחפש כרגע משרה של מהנדס חשמל בתחום ההתמחות שלו. "זה תחום שהוא קצת בעייתי כי אני בעצם מהנדס חשמל שלמד הנדסה ארבע שנים ואז עשיתי התמחות נוספת בנושא של זרם חזק ויש לי רישיון של חשמלאי ראשי ועם כל זאת מאוד קשה במצב הזה למצוא עבודה. יש מעט משרות רלוונטיות ובמיוחד עכשיו. אני מלא מוטיבציה ואנרגיות ורצון לעבודה אבל גם בגלל הגיל, הניסיון המועט בתחום החדש זה לא פשוט והמצב לא תורם", הוא אומר.

 

"אף אחד לא מתנדב עכשיו לגייס עובדים חדשים", אומר יואב (שם בדוי), מהנדס חומרים בן 30 שסיים את לימודי ההנדסה בבאר שבע תוך כדי עבודה בהנדסת תהליך במשרת סטודנט, ועבר לתל אביב לפני פרוץ משבר הקורונה. "הייתי בתהליך גיוס באיזושהי חברה ואז הם יצאו לחופשה עד אחרי פסח. הכל היה בהקפאה לחודשיים ולאחר מכן הייתי שם שוב בראיון כי הם חזרו לגייס אבל הם לא כל כך סגורים על מתי הם רוצים להתחיל לעבוד. להרגשתי הם קצת מושכים את זה אז אני מחפש בעוד מקומות".

 

גם שי (29) מהנדסת סביבה מחיפה מתקשה למצוא עבודה בגלל המצב במשק. "הייתי מתכננת תשתיות, מהנדסת מים ועזבתי את התפקיד בנובמבר, לפני המשבר. אני מחפשת בכל מני מקומות אבל זה קשה למצוא משרות להנדסת סבביבה כי זה תחום לא כל כך מפותח בארץ, יש מעט משרות", היא אומרת.

 

המשבר בעקבות התפרצות נגיף הקורונה פגע בתעשיות רבות כולל תעשיות מסורתיות וגם תעשיות ההייטק ובעובדים עם מקצועות מבוקשים. לראייה, בתוך פחות משבוע נרשמו למעלה מ-2,000 מהנדסים ליריד תעסוקה וירטואלי למהנדסים ואנשי טכנולוגיה שמקיימת היום לשכת המהנדסים.

 

שירות התעסוקה, ארכיון שירות התעסוקה, ארכיון צילום: באדיבות שירות התעסוקה

 

 

"אנחנו נוהגים להשתתף בשבעה, שמונה ירידי תעסוקה בשנה. כעת, בהעדר ירידים פיזיים החלטנו להשתתף ביריד הווירטואלי של לשכת המהנדסים ולתת לזה צ'אנס" אומרת ויקי פלטניק, מנהלת משאבי אנוש, KLA ישראל. "למרות המשבר אנחנו ממשיכים לגייס כרגיל ומחפשים מועמדים טובים לאיוש מספר משרות מצוינות, ומקווים לפגוש את המועמדים הרלוונטיים לנו ביריד הקרוב."

 

"ההשלכה המרכזית של משבר הקורונה על תהליכי הגיוס שלנו קשורה כמובן במעבר לזום. למדנו כיצד לראיין מועמדים מרחוק, בצורה יעילה. השלכה נוספת, והרבה יותר מאתגרת לטעמי היא - איך גורמים לעובד החדש להתחבר לעמיתים שלו ולחברה כולה, בזמן שכולנו עובדים מרחוק ולא נפגשים פנים-אל-פנים? הנושא הזה מעסיק אותנו לא מעט ואנחנו חושבים על דרכים יצירתיות רבות להתגבר על כך", היא אומרת.

 

העיתוי בקיום היריד נבחר על מנת לאפשר לתעשייה להתאושש כמה שיותר מהר. "העיתוי חשוב. בכוונתנו לסייע למהנדסים להיקלט כמה שיותר מהר במקומות עבודה, כדי שיהוו טריגר לפיתוח בתוך החברות עצמן", אומר אהוד נוף, יו"ר לשכת המהנדסים.

x