$
מחפשי עבודה

מותר לצאת לראיון עבודה - אבל הראיונות נשארים בינתיים בווידאו

משרד הבריאות עידכן שמותר לצאת מהבית לצורך ראיון עבודה אבל בחברות המעטות שעורכות ראיונות בימים אלה לא ממהרים לחזור לפגוש מועמדים; מלבד הצורך בשמירה על בריאות העובדים והמגייסים, ראיונות וידאו הופכים להיות דרך לבחון את יכולות העבודה מרחוק של המועמדים

מעין מנלה 15:0926.04.20

משרד הבריאות עידכן לפני מספר ימים את ההנחיות לשיגרה החדשה בצל הקורונה והבהיר כי ניתן לצאת מהבית לצורך ראיון עבודה. אבל הנחיות לחוד ומציאות לחוד. בפועל, ראיונות העבודה המעטים שמתקיימים היום נערכים בווידאו והמגייסים נזהרים ולא ממהרים לחזור להיפגש פנים מול פנים עם מועמדים. יותר מכך, חלק מהמגייסים אף שוקלים לאמץ את ראיונות הווידאו כסטנדרט, לפחות בשלבי המיון הראשונים, שכן הם משמשים גם לבחינת יכולת העבודה מרחוק של המועמד, שהפכה להיות בעלת חשיבות עליונה בתקופה זו וצפוייה להיות כזו גם בעתיד.

 

"נמשיך לראיין מועמדים בווידאו ולא נחזור לראיין במשרד בתקופה הקרובה", אומרת ליטל אלקיים, סמנכ"לית משאבי אנוש וגיוס בחברת קלטורה. "לא פתחנו את משרדי החברה בכלל, כל החברה עובדת מהבית באופן אפקטיבי. אנו רגילים לעבוד מהבית עוד מלפני הקורונה בכל הדרגים והתפקידים, לכן אין סיבה לא לראיין מועמדים מהבית. בנוסף אנו גם חברה גלובלית, כך שהמנהלים רגילים לגייס עובדים בחו"ל דרך ראיונות ידאו בלוקיישנים שונים בעולם מבלי לפגוש את העובדים. מצאנו יתרונות בראיון עבודה בוידאו, אנו יכולים לשלוח את הקלטת הראיון למנהל ולא להעביר את התרשמותנו מהשיחה ב'טלפון שבור', המנהל יכול פשוט לצפות בראיון ולהתרשם באופן ישיר. גם כל מראיין יכול לשחזר מה בדיוק נאמר בראיון. בוידאו המרואיין והמרואיין מתרכזים יותר בהעברת המסרים כי קשה יותר להעביר דברים לא פורמליים, זה מביא המון כנות וישירות לראיון כדי לצלוח העברת מסרים. כאשר ראיון נעשה דרך וידאו אני מציעה יותר מראיון אחד, בגלל הזמן שנחסך מהקלות לייצר את השיחה בלי לטרטר את המועמד להגיע למשרדים."

 

ליאה גידברג, דירקטור משאבי אנוש בגארדיקור ליאה גידברג, דירקטור משאבי אנוש בגארדיקור צילום: גארדיקור

גם דירקטור משאבי אנוש בחברת הסייבר גארדיקור לא רואה סיבה לקיים ראיונות פנים מול פנים בעת הזאת, בטח שלא בתחילת התהליך. "נשקול לערוך פגישות פיזיות רק בראיונות סופיים עם דרגי סמנכ"ל או מנכ"ל. כי בימים אלו אנו זהירים לגבי כניסה פיזית לסביבת העבודה, מאחר ועבדנו קשה להכשיר את המשרדים להגעת עובדים שביקשו זאת. חילקנו את העובדים לישיבה מרוחקת של עד שני אנשים קבועים בחדר. עבור מי שמגיע לעבודה באופן לא רציף הבאנו ציוד כפול לעמדות עבודה מהבית ומהמשרד. שינינו את הכיבוד במשרד לכזה המגיע באריזות אישיות, פחיות שתיה אישיות, עמדות קפה מפוזרות ולא מרוכזות במטבחים. מי שמעדיף שלא להשתמש בחד פעמי קיבל כוס, צלחת וסכום במשרד שלו שהוא אחראי עליהם. לכן כדי לא להיגרר לשיבושים במציאות בשטח שעבדנו קשה לייצר, לא נסתכן בשיבוש השגרה שבנינו ונדבר עם מועמדים בשלבים ראשונים דרך ראיונות וידאו. אין לנו בעיה להמשיך להתנהל בוידאו, יש אפילו עובדים שהתחילו לעבוד בחברה מרחוק בימי הקורונה", היא אומרת.

 

ראיונות העבודה ממשיכים להתקיים בווידאו למרות שההנחיות מתירות לצאת מהבית לראיונות עבודה ראיונות העבודה ממשיכים להתקיים בווידאו למרות שההנחיות מתירות לצאת מהבית לראיונות עבודה צילום: שאטרסטוק

 

 

אסף דוד, ממייסדי VIM אסף דוד, ממייסדי VIM צילום: Bryce Vickmark

למרות שראיונות וידאו עלולים להיות פחות נוחים לחלק מהמועמדים והמראיינים, מקומות עבודה לא מוכנים בשלב זה להסתכן עם מפגשים אישיים במסגרת המיון לעבודה. "נמשיך לראיין דרך זום עד שהמצב יירגע", אומר אסף דוד, ממייסדי חברת הבריאות הדיגיטלית VIM. "בגלל הקורונה, תחום הבריאות הדיגיטלית שאנו פועלים בו חווה צמיחה מואצת, שתימשך גם לאחר שההתפרצות תירגע בעולם. לכן מבחינתנו כל העובדים חיוניים אנו לא יכולים להסתכן עם מפגשים אישיים במסגרת העבודה. נכון שכולם שואפים לחזור לדפוסי העבודה המוכרים מהעולם הישן כי מחפשים דרכים להגדיל פרודוקטיביות. אבל ההנחיות אמרו שמי שיכול לעבוד מהבית שיישאר שם. לכן כל החברה עדיין בבית לא החזרנו עובדים למשרד, אנו מסתדרים עם זה טוב".

 

העדיפות לראיונות וידאו אינה נובעת רק משיקולי בטיחות או בריאות. ראיונות פיסיים היום צריכים להתקיים עם מסיכה מה שיכול להקשות על קריאת מסרים לא מילוליים. כמו כן, אם יש דבר אחד שהתקופה האחרונה הדגישה זה את הצורך בכישורי תקשורת באמצעים דיגיטליים והיכולת לעבוד מהבית.

 

"אני מעדיפה לא לשבת מול מועמד עם מסיכה בצד השני של החדר. אי אפשר להתרשם כך מהבעות פנים ולקבל מסרים שאינם מילוליים ולכן עדיין נראיין דרך Zoom. בנוסף, למרות האפשרות לצאת לראיונות עבודה ולעבוד במשרדים בהתאם להנחיות, רוב העובדים שלנו עדיין עובדים מהבית. לכן ראיון וידאו מהבית ישקף את היכולת הנדרשת לעבודה מרחוק, כי ייתכן שהמועמד מרשים מאוד במפגש פרונטלי אבל אינו מתמודד טוב עם תקשורת וידאו. גם לא נרצה לסכן אנשים עם מפגשים מיותרים, לא מועמדים פוטנציאליים ולא את עובדנו שכן מגיעים למשרדים בסדנת ייצור הרחפנים. בגלל

הקורונה אנו בתקופה אינטנסיבית שאסור לנו להפסיד בה כח אדם", אומר גילי שלם מנהלת משאבי אנוש בחברת הרחפנים האוטונומיים פרספטו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x