$
מחפשי עבודה

כמה מרוויחים מפתחי תוכנה - והאם השכר עומד בציפיות שלהם?

השכר הממוצע של מפתחי תוכנה עמד ברבעון הרביעי על 29,175 שקל לחודש - עלייה של 3% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2018; 45% מהם סבורים שמגיע להם יותר

מעין מנלה 14:5107.01.20

השכר הממוצע של מפתחי תוכנה ברבעון האחרון של שנת 2019 היה 29,175 שקל בחודש, עלייה של 3% לעומת הרבעון הקודם וכן בהשוואה לרבעון המקביל ב-2018, כך לפי נתוני חברת See.V המתמחה בגיוס טאלנטים בתחומי התוכנה לסטארטאפים וחברות הייטק. העלייה בשכר מפתחי התוכנה היא חלק ממגמה ארוכת טווח שמתבטאת גם בכך ששליש מהעובדים מרוויחים בפועל יותר מציפיות השכר שלהם.  

 

בחמש השנים האחרונות השכר בתעשיית התוכנה טיפס ב-23%, כאשר בשנה וחצי האחרונות נבלמה מעט העלייה אבל ברבעון האחרון של 2019 חזר השכר לטפס. לשם השוואה, בחמש השנים האחרונות השכר הממוצע במשק עלה ב-13%.

 

"בתחילת השנה, היה חשש גדול שחוסר היציבות הפוליטי, כמו גם מלחמות הסחר העולמיות יובילו להאטה גם בשוק ההייטק", אומרת דניאל יוגב, מנהלת הגיוס ב-see.V, "אבל נבואות הזעם לא התממשו. מבחינת גיוסים הייתה שנה טובה מאוד, וברבעון השלישי, חברות ישראליות גייסו 2.24 מיליארד דולר, יותר מבכל רבעון מאז 2013 (על פי הסקר הרבעוני של ZAG - IVC). אמנם ברבעונים 3-1 של 2019 עליית השכר נעצרה, אבל השכר חזר לטפס ברבעון האחרון".

 

 

כאשר בוחנים את המצב בפרספקטיבה רחבה יותר של מספר שנים אחורה, סצינת ההייטק בישראל משגשגת והמחסור בעובדים גורם לעלייה המתמשכת בשכר. עם זאת, אותו המחסור גם גורם לחברות להתגמש בבחירת עובדים. "על פי הנתונים שלנו 23% מהגיוסים בשנה האחרונה היו גיוסים של מפתחים מעל גיל 40, עלייה של 5% בהשוואה לשנת 2018. בשל המצב בשוק, חברות מתגמשות. בעבר מנכ"לים העסיקו פחות עובדים בגילאי 40+ ו-50+, מתוך חשש שהם יתקשו להשתלב בסביבת העבודה הצעירה, שמאפיינת סטרטאפים. היום הם חוששים יותר מכך שהמשרות לא תאוישנה, מעסיקים יותר עובדים מבוגרים כמו גם צעירים שעוברים הכשרות בחברה, וכך נוצרת סביבת עבודה הטרוגנית יותר מבחינת גיל, שבעיניי רק תורמת לאופי החברה ולשגשוג שלה", היא אומרת. 

 

כשליש ממפתחי התוכנה מקבלים שכר גבוה מציפיות השכר שלהם

 

31% מהמועדים לעבודה בשנת 2019 קיבלו שכר גבוה מציפיות השכר שלהם, כך לפי השוואה שערכה החברה בין ציפיות השכר של המועמדים לבין השכר בפועל. 24% קיבלו שכר

שהוא שווה לציפיות השכר שלהם ו-45% שכר הנמוך מציפיות השכר שלהם. "קרוב לשליש מהמועמדים מקבלים שכר גבוה מציפיות השכר שלהם. אולי יותר מכל, הנתון הזה מעיד על המצב בשוק", אומרת יוגב, "החברות יוצאות מגדרן על מנת להציע תנאי העסקה מפתים, ולנצח בתחרות על העובדים. ברוב המקרים, טאלנטים בתחום התוכנה מנהלים תהליכים עם מספר מעסיקים במקביל, והחברות מודעות לכך, ולכן הן מעלות את רף השכר. כפי שמעיד הנתון הזה, הדרישה לא בהכרח מגיעה מהמועמדים עצמם. למעשה, על פי מחקרים שערכנו בשנים האחרונות ועולים בקנה אחד עם מחקרים דומים שנערכו בארה"ב, שכר זאת לא הסיבה המובילה לכך שעובדי הייטק בוחרים או עוזבים מקום עבודה".

  

מתכנתים, השכר זינק בחמש השנים האחרונות ב-23% מתכנתים, השכר זינק בחמש השנים האחרונות ב-23% צילום: שאטרסטוק

 

הטרנד הטכנולוגי שכבש את סצינת ההייטק בשנה האחרונה: בינה מלאכותית ואוטומציה

 

שיאני השכר ברבעון הרביעי, ולמעשה באופן עקבי בשנת 2019, הם מפתחי אלגוריתמים, מהנדסי DevOps ומפתחים ב-Python, אשר שכרם החודשי הממוצע עומד על 32 אלף שקל. עליות שכר נרשמו ברוב התחומים, כאשר העלייה המשמעותית ביותר נרשמה בשכרם של מפתחים ב-Python אשר טיפס ב-10% בשנה האחרונה וב-19% בשלוש השנים האחרונות. עליות שכר משמעותיות נרשמו גם בשכרם של מהנדסי DevOps שטיפס ב-8% בשלוש השנים האחרונות ובשכרם של מפתחי Frontend שעלה ב-7% בשלוש השנים האחרונות.

 

"שפת Python מאוד התחזקה בשנים האחרונות", אומרת יוגב, "וזה לא רק אצלנו, זה ככה בכל העולם. זאת שפה שקשורה לטכנולוגיה של בינה מלאכותית, אולי הטכנולוגיה המשמעותית ביותר בשנים האחרונות, ולכן חל זינוק בכמות משרות הפיתוח ב-Python, זינוק שבא לידי ביטוי גם בשכר. באופן דומה, בשנים האחרונות, אנו רואים ביקוש גבוה למהנדסי DevOps והם כבר כמה שנים בראש טבלת השכר אצלנו וגם מובילים את טבלאות השכר בארה"ב, בריטניה, הודו וגרמניה (על פי נתוני אתר stackoverflow)".

 

מפתחי אלגוריתמים ובפרט מדעני דאטה ומומחים ללמידת מכונה - אלה המקצועות המבוקשים ביותר בשנים האחרונות. טרנד הבינה המלאכותית כבש השנה לחלוטין את סצינת הסטרטאפים המקומית. על פי דוח סטארט-אפ ניישן סנטרל, 17% ממספר הסטארט-אפים הכולל בישראל השנה, הם בתחום הבינה המלאכותית, או לכל הפחות מצהירים על עצמם ככאלה.

 

"זאת ללא ספק, הייתה השנה של הבינה המלאכותית והאוטומציה, וגם אם חלק מהציפיות שנוצרו בתחילת השנה לכך שנראה בקרוב רכבים אוטונומיים על הכביש, למשל - עוד רחוקות מלהתממש, עדיין הבינה המלאכותית חוללה מהפך דרמטי בחיים שלנו, ונכנסת לכל התחומים. גם בתחום אבטחת הסייבר, שישראל היא מובילה עולמית בו - שניה רק לארה"ב, ראינו השנה מגמות חדשות. הכניסה לתוקף של ה-GDPR האירופיים באמצע 2018 הובילה לצמיחה גדולה בחברות, שעוסקות בפתרונות לשמירת פרטיות והצפנה; והכניסה של ה-IoT הובילה לצמיחה של ענף חדש יחסית, הסייבר התעשייתי", אומרת יוגב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x